ارسال به دوست نسخه چاپي
گندم باکیفیت، پیشنیاز تولید آرد کامل است
مدیرعامل آرد سبوس گل آذین آشتیان، نخستین کارخانه تولید آرد کامل نیز در این جمع گفت: این کارخانه ظرفیت تولید سالانه ۲۵ هزار تن آرد کامل را دارد.
عارف بهمنی با بیان اینکه برای تولید آرد کامل از دستگاهها و تجهیزات نوین در این کارخانه استفاده شده است، اظهار کرد: در حال حاضر در این کارخانه، ۱۴ تا ۱۵ هزار تن آرد کامل در سال تولید میشود. وی گندم باکیفیت را از پیشنیازهای تولید آرد کامل دانست و افزود: گندم برخی استانها مانند خوزستان از کیفیت خوبی برای تولید آرد کامل برخوردار است. بهمنی با بیان اینکه گندمهای تولید کشور در مبدأ تحویل و هنگام ذخیرهسازی، تفکیک نمیشود، تصریح کرد: یکی از مشکلات ما این است که در مبدأ، همه گندمها با هم ذخیره میشوند. مدیرعامل نخستین کارخانه تولید آرد کامل با اشاره به اینکه نزدیک به ۹۶ درصد نانواییهای کشور، سنتی هستند، اذعان کرد: برای تولید نان تافتون، گندم با گلوتن ایندکس ۳۰ تا ۴۰ کافی است اما برای تهیه نان سنگک، نیاز به گندم با گلوتن ایندکس ۷۰ درصد است. این فعال صنعت آرد گفت: هر سال کیفیت گندم تولید کشور در حال افزایش است و نانهای سنتی نیاز به آرد کامل با گلوتن ایندکس بالا دارند. بهمنی تصریح کرد: در کارخانه برای تولید آرد کامل، ۴ درصد سبوسگیری گندم آن هم برای جلوگیری از آلودگی صورت میگیرد. وی بیان کرد: آرد کامل تولید شده در این کارخانه به استانهایی مانند قم، سمنان و البرز منتقل میشود. مدیرعامل نخستین کارخانه تولید آرد کامل تصریح کرد: تولید آرد کامل باید توجیه اقتصادی داشته باشد و کارخانهها هم نیاز به حمایت دارند. آزمایشگاه کارخانه آرد سبوس گل آذین آشتیان، مجهز به تجهیزات روز در بازدید از کارخانه آرد سبوس گل آذین آشتیان، از تمام فرایند تولید آرد کامل بازدید شد. مهندس بهمنی، مدیرعامل این واحد صنعتی نیز هر آنچه را نیاز خبرنگاران برای آگاهی بیشتر بود، در اختیار آنها قرار داد و در ادامه از آزمایشگاه این کارخانه بازدید به عمل آمد. مهرعلیان، مدیر کنترل کیفیت آزمایشگاه کارخانه آرد سبوس گل آذین آشتیان گفت: در پروسه تولید آرد کامل، مهمترین نکتهای که باید مورد توجه قرار گیرد، موضوع گندم باکیفیت است که میزان رطوبت و کیفیت آن باید مورد بررسی قرار گیرد. وی افزود: از سوی دیگر در پروسه تولید آرد کامل، بار میکروبی مورد آزمایش قرار میگیرد، استاندارد آرد کامل برای ما تعریف شده است و ما مطابق با این پارامترها به تولید آرد کامل میپردازیم. مهرعلیان اضافه کرد: خوشبختانه در آزمایشگاه کارخانه آرد سبوس گل آذین آشتیان، از تجهیزات بهروز برای آزمایشها استفاده میکنیم چرا که مهندس بهمنی هر آنچه در راستای آزمایش روی گندم و آرد مورد نیاز است، در اختیار آزمایشگاه قرار داده است. مدیر کنترل کیفیت کارخانه آرد سبوس گل آذین آشتیان با اشاره به تولید آرد کامل سلامتمحور بیان کرد: در این کارخانه به دنبال آن هستیم که آردی را در اختیار مشتریان بگذاریم که حتیالامکان به صورت سلامتمحور تولید و عرضه شود. در صنعت آسیابانی و تولید آرد باید همواره این نکته مورد توجه آسیابانان و دولتمردان قرار گیرد که تولید آرد باکیفیت و سودآوری در این صنعت اتفاق نمیافتد مگر با کنترل گندم ورودی کارخانهها! اگر گندم دارای افت بالا باشد، علاوه بر بالا بردن استهلاک دستگاههای بوجاری، هزینههای مختلفی را که شاید از چشم همه پوشیده باشد، روی دست آسیابانان خواهد گذاشت. وی در ادامه به تأثیر کیفیت گندم بر محصول آرد اشاره نمود و بیان کرد: اگر گندم خواص رئولوژیک ضعیفی داشته باشد (مانند سنزدگی زیاد یا گندم با اندیس پایین یا آلفا آمیلاز بالا)، موجب میشود در اختلاط گندم، از گندمهای وارداتی بیشتر استفاده شود که پیامد آن، خرید گندم بیشتر و خروج ارز از کشور است. اوضاع هنگامی بدتر میشود که گندم دارای کپکزدگی یا باقیمانده سموم کشاورزی به میزان بالا باشد؛ در آن صورت نتیجه، فاجعهبار است! آرد محصولی است که فقط یک ماده اولیه دارد پس کیفیت آرد، با کیفیت گندم ارتباطی مستقیم دارد. در تولید آرد، خواص مختلف از جمله رئولوژی، فیزیکی، شیمیایی و میکروبی مورد بررسی قرار میگیرد که از آن جمله، خواص رئولوژی مانند اندیس گلوتن، فیزیکی مانند دانهبندی، شیمیایی مانند اسیدیته، پروتئین و غیره و میکروبی مانند شمارش کپکها است. مهرعلیان درباره تولید آرد کامل گفت: همیشه نوآوری و تغییر عادات برای ما انسانها سخت و مقاومت در برابر آنها بسیار زیاد است. تولید آرد کامل نیز از این قاعده مستثنا نیست. در ابتدا نانواها در برابر پخت این آرد مقاومت مینمودند که با آموزشها و حمایتهای ادارههای محترم غله و غذا و دارو و کارخانه آرد سبوس گل آذین آشتیان، تا حدودی شروعی موفقیتآمیز شکل گرفت. رفته رفته با آموزشهای ارائه شده از طریق چاپ بنر، برگزاری همایشها، شرکت در نمایشگاهها و فعالیت در بستر شبکههای اجتماعی، در حال حاضر شناخت قابل قبولی در خصوص نان با آرد کامل ایجاد شده است. وی افزود: افسوس که حمایتهای لازم از تولید آرد کامل صورت نمیگیرد. امیدواریم کسانی که در این زمینه تصمیمگیری میکنند، از تولید این آرد در سراسر کشور حمایتهایی بسیار بیشتر داشته باشند. مهرعلیان در پایان گفت: به عنوان کسی که ۲ سال است نان کامل را جایگزین نانهای سفید کردهام و خودم نتیجهاش را دیدهام، یک توصیه به مادران دارم؛ توصیه میکنم اگر فرزند خردسالی در منزل دارید، به جای قرص آهن، نان کامل را جایگزین کنید. متأسفانه فقر آهن در کشور ما به شدت مسألهساز است. یکی از راهکارهای جلوگیری از آن، جایگزین کردن نان کامل در سبد غذایی خانوادهها است. فارغ از فیبر نامحلولی که در سبوس گندم هست و بسیار برای بدن مفید است، آهن موجود در آن قسمتی مهم از سبوس گندم محسوب میشود که ما میتوانیم با یک تغییر کوچک در عادات غذایی خود، به راحتی و بدون هزینه آن را دریافت کنیم. تولید نان کامل با حمایت اداره کل غله و خدمات بازرگانی و کارخانه آرد سبوس گل آذین آشتیان ملکی، مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی درباره تولید نان کامل در این استان، پیشتر اعلام کرده بود که مردم از تولید نان کامل استقبال میکنند لذا از جمله مکانهای مقصد بازدید خبرنگاران، واحدهای نانوایی تولیدکننده نان کامل بودند. هلوایی، مدیر یکی از این واحدهای نانوایی گفت: واحد نانوایی شینان، 20 کیلومتر تا شهر اراک فاصله دارد و از سال 1396 به طور تخصصی مشغول به تولید نان کامل شدیم و در این بین با حمایت مهندس بهمنی، مدیرعامل کارخانه آرد سبوس گل آذین آشتیان که تنها کارخانه تولید آرد کامل است، آرد مورد نیاز را تأمین و فرایند تولید نان، نانشیرینی و شیرینی با آرد کامل را آغاز کردیم. در این واحد نانوایی، فطیر سنتی اراک و شیرینی با آرد کامل را تولید میکنیم. وی افزود: از آنجا که ما در حوزه سلامت فعالیت میکنیم و سلامت تغذیه برای ما از اهمیت ویژه برخوردار است، در فرایند استفاده از سایر مواد اولیه، از افزودنیهای ارگانیک استفاده میکنیم بنابراین ما در کنار تولید نان سنتی سلامتمحور، به دنبال تولید نانشیرینی و فطیر با آرد کامل هم هستیم. هلوایی اضافه کرد: از آنجا که این جاده محور اصلی غرب کشور است بنابراین ما درصدد هستیم که مردم در مسیر تردد خود، نان سلامتمحور تأمین کنند. مدیر نانوایی شینان بیان کرد: شرکت بانوی سلامت هستی به دنبال آن است که سلامت را به مردم هدیه دهد. محصولات این برند، مورد استقبال مردم قرار گرفته است و با توجه به اینکه آرد ما یارانهای نوع 6 است، ما نان سنتی را با پایینترین نرخ به فروش میرسانیم تا همه اقشار بتوانند این نان را تأمین کنند. وی درباره فرهنگسازی مصرف نان کامل گفت: از آنجا که استان مرکزی در تولید نان کامل سرآمد است بنابراین ما به دنبال آن هستیم که به همه نشان دهیم تولید نان کامل، الگوی استان مرکزی است. نان کامل، تضمین سلامت مردم نوری، دیگر نانوایی است که نان کامل تولید و در سطح شهر اراک توزیع میکند و مردم هم از کیفیت نانش رضایت کامل دارند. وی در گفتوگو با خبرنگار نگاه هستی بیان کرد: نان این واحد نانوایی از آرد کامل است و آرد مورد نیاز خود را از کارخانه آرد سبوس گل آذین آشتیان تأمین میکنیم که آردی بسیار باکیفیت است و رضایت مردم را به دنبال دارد. این نانوا درباره استقبال مردم از نان کامل اظهار کرد: خوشبختانه تمام تلاش خود را به کار بستهایم تا مردم از کیفیت نان این واحد نانوایی رضایت کامل داشته باشند. نان کامل، نان سلامتمحور است و خوشبختانه مردم هم با ویژگیهای این نان آشنایی کامل دارند و به همین دلیل است که در تولید نان کامل موفق بودهایم. نوری درباره حمایت مسئولین از نان کامل استان مرکزی گفت: خوشبختانه مهندس ملکی، مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی، از روند تولید این نان حمایت کامل کردند و اگر امروز ما توانستهایم در تولید و عرضه موفق باشیم، مرهون حمایت دکتر مخلصالائمه استاندار محترم و مهندس ملکی هستیم. نرخ را تعیین کنند، در شرایط بهتری تولید خواهیم کرد ولی وهابزاده از دیگر نانوایان است که آرد مورد نیاز خود را از کارخانه سبوس گل آذین آشتیان تأمین میکند و مردم از کیفیت نان این واحد رضایت کامل دارند. وی در گفتوگو با خبرنگار نگاه هستی درباره کیفیت نان این واحد نانوایی گفت: آرد و نان کامل در سلامت مردم بسیار اثرگذار است و اگر استانداران و رسانهها نیز از این موضوع حمایت کنند، مسیر تولید آرد و نان کامل در کشور رو به پیشرفت خواهد رفت. این نانوا اضافه کرد: دانشگاه علوم پزشکی استان در کنار نانوایان تولیدکننده نان کامل بود و از همه آنها حمایت کرد که اقدامی بسیار قابل توجه است. دورههای آموزشی برای ما برگزار کردند و در مجموع در هموارسازی مسیر برای تولید نان کامل در کنار ما قرار داشتند. وهابزاده درباره استفاده از آرد کارخانه سبوس گل آذین آشتیان اظهار کرد: از شروع این پروژه، آرد خود را از کارخانه سبوس گل آذین آشتیان تأمین کردیم که استقبال مردم از نان این واحد نانوایی، نشاندهنده کیفیت آرد مصرفی ما است. البته در ابتدا توضیح دادن به مردم در این باره برایمان دشوار بود اما به تدریج فرهنگسازی انجام شد. وی در پایان با تشکر از مسئولین استان به ویژه غلامرضا ملکی، مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی گفت: آقای ملکی به شدت از تولید آرد کامل حمایت کرد و اکنون منتظر حمایت دولت هستیم تا نرخ مناسب برای ما در نظر گرفته شود. خبرنگار: ساناز مرادیان عنبران