ارسال به دوست  نسخه چاپي 

رئیس مؤسسه تخصصی گندم نان مطرح کرد:

توجه به نان و نانوایی در قرون مختلف

رئیس مؤسسه تخصصی گندم نان گفت: نانوایان و شاطران زحمتکش حتماً آموزش‌های لازم را دیده‌اند و در دوره‌هایی که آقای خواجه و همکارانش برگزار کرده‌اند، با توجه به استقبالی که نانوایان از تهیه نان مأکول داشتند، زمینه تولید این نوع نان در جامعه فراهم شده است.

 

 

مصطفی پزشکی در گفت‌وگو با خبرنگار نگاه هستی بیان کرد: البته نانوا به دلیل شرایط موجود نمی‌تواند نان مأکول تولید کند. استانداردهای لازم هرچند برای آرد تعریف شده است اما رعایت نمی‌شود و مهم‌تر از همه جایگاه نانوا و شاطر در جامعه است. در سیطره تاریخ ، ایران از جمله کشورهایی بوده که در نان، فناوری‌های گسترده‌ ایجاد کرده است.

وی افزود: حدود 5 هزار سال پیش، تولید گندم در ایران شروع و شیوه‌های مختلف ابداع شده است. در قرن هفتم کتابی به نام قانون شهرداری‌ها چاپ شد که همان محتسب‌ها بودند که نظارت بر صنوف داشتند و اولین قانون‌گذاری صنوف در قرن 7 تدوین شده است.

پزشکی ادامه داد: این کتاب در حوزه نان اندر احتساب خبازان، نکاتی را درباره استاندارد نانوایی‌ها گوشزد می‌کند و به استاندارد طبخ نان و نانوایی اشاره کرده و خاطرنشان می‌کند اگر خبازی نان بی‌کیفیت عرضه کند، آن خباز به داروغه تحویل داده می‌شود. اما اکنون در کشور نان به عنوان سرشاخه مشکلات و یبماری‌های غیرواگیر شناخته می‌شود. جایگاه نانوا بسیار اهمیت دارد چراکه 78 درصد تغذیه مردم نان است و گفتنی‌ است 200 سال پیش، بهترین نان کشور در یزد تولید می‌شده است.

وی با اشاره به اینکه مسیر تولید نان باید از تکنولوژی مناسب برخوردار باشد، اظهار کرد: نان در فرایند تولید، مسیری ویژه‌ را طی می‌کند و  اگر نتوان در این مسیر از تکنولوژی مناسب استفاده کرد، موجبات بیماری فراهم خواهد شد.

پزشکی در پایان گفت: جایگاه نان در کشور باید شناخته شود و بر نانوایان لازم است که با در نظر گرفتن تکنولوژی و فناوری به نان نگاه کنند.