ارسال به دوست  نسخه چاپي 

IAOM 2021، هجدهم تا بیستم مهرماه در دبی برگزار می‌شود

کنفرانس بین‌المللی آسیابانان خاورمیانه، IAOM، هجدهم تا بیستم مهرماه برابر با 10 تا 12 اکتبر در محل مرکز تجارت جهانی امارات متحده عربی، دبی «ورلد ترید سنتر Dubai World Trade Center» برگزار می‌شود.

 

  

مهرزاد جمشیدی، رئیس هیأت مدیره کنفرانس بینالمللی آسیابانان خاورمیانه و آفریقا گفت: با توجه به شیوع ویروس کرونا (کووید ۱۹) در سرتاسر دنیا، اکثر تولیدکنندگان در زنجیره تامین مواد اولیه خود دچار بحران شده و با افت تولید روبهرو گردیدهاند، تولیدکنندگان زنجیره گندم، آرد و نان نیز از این امر مستثنی نبودهاند. لذا کشورهای تامینکننده گندم با اولویت قرار دادن امنیت غذایی خود و با تعیین قوانین، مقررات و تعرفههای خاص، صادرات خود را محدود کردهاند.

وی بیان کرد: از سوی دیگر تعطیلیهای مکرر و اجباری از سوی دولتها در دروان پاندمی و محدودیتهای ایجاد شده در زمینه حمل و نقل، سبب گردیده که شاهد بروز مشکلات در زنجیره تامین به ویژه در صنعت دریایی باشیم. تغییرات آب و هوایی و بروز خشکسالی در سرتاسر دنیا نیز از دیگر موضوعاتی است که به عنوان بحران جهانی از سوی سازمان ملل متحد درباره آن هشدار داده شده است و چنانچه اقدامی موثر برای مدیریت آب و خاک و شرایط اضطراری آب و هوایی صورت نپذیرد، در آینده کشورها با مشکلات عدیده و همهگیری روبهرو خواهند شد. این موارد، محورهای اصلی مورد بحث در این کنفرانس است.

جمشیدی با اشاره به وضعیت خشکسالی در کشور و افت تولید گندم متذکر شد: در سال کنونی، ایران از کشور مصر که بزرگترین واردکننده گندم است، در زمینه واردات گندم پیشی گرفت و از جمله مباحثی که در این کنفرانس به آن اشاره خواهد شد، «تامین گندم در منطقه» است که این موضوع برای شرکتکنندگان ایرانی از اهمیتی ویژه برخوردار خواهد بود.

 

شرایط ثبت نام در کنفرانس IAOM

با توجه به وجود محدودیتهای ناشی از تحریم، متقاضیانی که دارای اقامت کشورهای خارجی هستند، میتوانند از محل اقامت خارج از ایران برای ثبت نام آنلاین اقدام نمایند و برای سایر متقاضیان شرکت در کنفرانس نیز این امکان فراهم شده تا به صورت پرداخت حضوری، در کنفرانس شرکت نمایند.

رئیس انجمن صنفی کارخانههای آرد استان فارس و مدیرعامل شرکت آرد خوشه فارس در بخش دیگری از گفتوگو به چالشهای موجود در حوزه صادرات به ویژه محصول آرد اشاره نمود و اظهار کرد: زیرساختارها و پتانسیل تولید و عرضه محصولات در صنعت آرد فراهم است و برخی شرکتها با صرف هزینه و وقت جهت ورود به بازارهای هدف صادراتی، اقداماتی قابل ملاحظه انجام دادهاند اما نبود ثبات در تدوین سیاستها و عدم حمایت لازمه از صادرکنندگان، صادرات این محصول را دچار مشکل کرده است. در حال حاضر با توجه به شرایط کشور افغانستان، بستری مناسب برای صادرات آرد ایران فراهم گردیده است و لازمه محقق شدن این امر، رفع مشکل «ارز حاصل از صادرات گندم» از سوی بانک مرکزی و گمرک ایران است. در این راستا اقدامات و مذاکراتی از سوی دولت قبل صورت پذیرفته و انتظار آن میرود که با بینش و دیدگاه دولت جدید در امر حمایت از صادرکنندگان، این موضوع حل گردد.

رئیس هیأت مدیره کنفرانس بینالمللی آسیابانان خاورمیانه و آفریقا با بیان اینکه امسال برای نخستین بار شاهد حضور نمایندگانی از کشور عربستان در IAOM خواهیم بود، خاطرنشان کرد: برای اولین بار در تاریخ عربستان، صنعت آسیابانی در این کشور آزاد شده و با حضور سرمایهگذاران خارجی، اقدام جهت احداث واحد صنعتی آرد صورت پذیرفته است. در این حوزه ۵۰ درصد تأمین بودجه پروژههای احداث از سوی سرمایهگذاران کشور امارات و مابقی به صورت مشارکتی مابین سرمایهگذاران اماراتی و سعودی انجام گرفته است.