ارسال به دوست  نسخه چاپي 

نمایندگان مجلس در گفت‌وگو با نگاه هستی مطرح کردند:

شائبه‌های حذف ارز ترجیحی گندم/ تولیدکنندگان آرد، نگران حذف ارز ترجیحی نباشند

چندی پیش در خبرها آمده بود که ارز ترجیحی گندم، حذف خواهد شد. پس از آن مخبر، سخنگوی دولت ضمن تکذیب این خبر، اعلام کرد که حذف ارز ترجیحی گندم و دارو، شایعه است. از آن‌جا که این روزها مجلس شورای اسلامی در حال بررسی بودجه سال ۱۴۰۱ است، با چند تن از نمایندگان مجلس گفت‌وگوهایی را در همین راستا ترتیب دادیم که در ادامه می‌خوانید.

 

جعفر قادری، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان اینکه یارانه گندم و دارو مانند سابق پرداخت خواهد شد، تصریح کرد: ارز گندم و دارو حذف نخواهد شد اما شکل پرداخت آن تغییر خواهد کرد و مردم از این بابت نگران نباشند.

این نماینده مجلس افزود: گندم با ارز آزاد 23 هزار تومان وارد خواهد شد اما نان با قیمت ارز ۴۲۰۰ تومانی به دست مصرفکننده خواهد رسید و مابهالتفاوت نان و نانوایی را دولت پرداخت خواهد کرد.

قادری ادامه داد: در واقع نانوا از دولت یارانه میگیرد و به چرخه تولید فشار وارد نمیشود.

این نماینده مجلس با تاکید بر اینکه تغییر شیوه پرداخت، نیازمند ساماندهی بود، اظهار کرد: از آنجا که در طی سالهای گذشته مشاهده کردیم که پرداخت عوارض، تاثیری در رونق تولید ندارد بنابراین شیوه پرداخت را تغییر دادیم که البته ممکن است دولت چنین روشی را در دستور کار قرار دهد اما آسیابانها نگران این موضوع نباشند.

در ادامه، علیزاده، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس هم گفت: قرار نیست که دولت ارز ترجیحی گندم و دارو را حذف کند و تا پایان سال ۱۴۰۱ برای این دو کالا ارز در نظر خواهیم گرفت.

وی ادامه داد: اگر ساماندهی ارز ترجیحی در کشور انجام نشود، جراحی اقتصادی خطرناک شده و باعث تورم خواهد شد در حالی که دولت به دنبال آن است که تورم در کشور اتفاق نیفتد.

علیزاده ادامه داد: حذف کلی ارز ترجیحی، صحت ندارد و اخبار اقتصادی را باید از سخنگوی آن دنبال کرد.

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به اینکه دولت به دنبال ساماندهی تورم در کشور است، بیان کرد: نکته مهم آن است که دولت فشار را از روی مردم بردارد و نان که مهمترین کالا در کشور است، ارزان به دست مصرفکننده برسد.

علیزاده در پایان گفت: دولت تامین گندم را برای کارخانههای آرد بدون وقفه در دستور کار قرار خواهد داد و نان هم با قیمت مصوب به دست مردم خواهد رسید.

در ادامه، احسان ارکانی، دیگر عضو کمیسیون اقتصادی مجلس نیز اظهار کرد: طبق گفتههای فاطمی امین، وزیر صمت، ارز ترجیحی حذف نمیشود اما روش پرداخت آن تغییر خواهد کرد بدان معنا که اگر در گذشته یارانهای با ارز ۴۲۰۰ تومان پرداخت شده، اکنون به ۲۳ هزار تومان تغییر پیدا کرده است.

 وی ادامه داد: در شرایط فعلی هم دامداران و آسیابانان، مواد اولیه مورد نیاز خود را با ارز آزاد تهیه میکنند و قاعدتاً ارز ۴۲۰۰ تومانی به دست آنها نمیرسد.

این نماینده مجلس اضافه کرد: مشکل ما با نحوه توزیع ارز ترجیحی بود و تجربه سال گذشته نشان داد که ارز ترجیحی به دست مصرفکنندگان واقعی نمیرسد و رانت در جامعه ایجاد میشود بنابراین تصمیم گرفتیم این ارز را حذف کنیم تا توزیع در بازار، عادلانه شود.

 ارکانی در پایان گفت: در مورد دارو و گندم، کماکان پرداخت ارز پابرجا است اما درباره سایر کالاها، این ارز حذف شده و به مردم پرداخت میشود.