ارسال به دوست نسخه چاپي
تلفیق هنر و علم در صنف نانوایان حجیم و نیمهحجیم
نانوایی هم به عنوان یکی از هنرهای دستی شناخته میشود هرچند این روزها تکنولوژی در تولید نان به ویژه نانهای حجیم و نیمهحجیم دخیل است اما باز هم هنر دست نانوایان است که میتواند نان را با عطر و کیفیت مناسب به دست مردم برساند.
شاید دهههای قبل، درباره نانهای حجیم و نیمهحجیم، اطلاعاتی اندک در دست بود و در این صنف، تنها چند نمونه اندک نان تولید میشد اما امروزه وسعت تولید در این صنف به قدری زیاد شده که شاید نتوانیم برای برخی از نانها نامی انتخاب کنیم. در واقع نانوایی چه در رسته سنتی و چه در رسته نانهای حجیم و نیمهحجیم، یک هنر است که باید ارزش آن حفظ شود. نانوایی که حتی پیش از طلوع خورشید در کارگاه تولیدی خود حاضر میشود تا نان را داغ داغ به دست مشتریانش برساند، هنر خود را به بالاترین جایگاه میرساند و این یعنی حمایت از نانوایان باید در اولویت باشد. ذکر این نکته هم ضروری است که در بسیاری از روستاها و شهرهای کشورمان، برخی از نانهای نیمهحجیم به دست بانوان هنرمند پخته میشود و باید برای حفظ آنها تلاش کرد. امروز نانوایان حجیم و نیمهحجیم، این هنر را با علم آمیختهاند و به همین دلیل است که این صنف در حال حاضر از جایگاهی ویژه برخوردار است و باید گفت نتیجه تلفیق علم و هنر، به ارتقای کیفیت نان در کشور منجر خواهد شد.