ارسال به دوست  نسخه چاپي 

پژوهش‌ها، مزایای تغذیه‌ای در محصولات کشاورزی احیاکننده را نشان می‌دهد

هدف اجرای طرح احیای کشاورزی که چندی پیش اجرا شده، افزایش محتوای مواد آلی و بهبود کارایی مواد مغذی و نفوذ آب در خاک است. این برنامه برای تقویت اکوسیستم‌های خاک و کمک به تولیدکنندگان برای بهبود بهره‌وری و سودآوری مزارعشان برنامه‌ریزی شده و حالا مطالعات از نتیجه این طرح به ما می‌گوید.

 

به گزارش نگاه هستی به نقل از Worldgrain، بر اساس نتایج این پژوهش، مزارعی که از روشهای کشاورزی احیاکننده برای کشت محصولاتشان استفاده میکردند، محصولاتی با محتوای بالاتری از ویتامینها، مواد معدنی و فیتوکمیکالها نسبت به مزارع معمولی تولید کردند.

طبق مطالعه منتشر شده در peerl، محصولاتی که با روشهای احیای کشاورزی کشت شده بودند نسبت به محصولات عادی، 34 درصد ویتامین K بیشتر، 15 درصد ویتامین E بیشتر، 14 درصد ویتامین B1 و 17 درصد ویتامین B2 بیشتری داشتند. این محصولات همچنین 11 درصد کلسیم، 16 درصد فسفر و 27 درصد مس بیشتری داشتند.

استاد علوم زمین و فضا در دانشگاه واشنگتن گفت: ما نتوانستیم نتایجی را پیدا کنیم که مستقیماً به چگونگی تأثیر سلامت خاک بر آنچه وارد محصولات میشود، مرتبط باشد بنابراین ما آزمایشهای خاص دیگری انجام دادیم.

این مطالعه شامل بررسی محصولات زراعی کشت شده با روشهای احیای کشاورزی برای حداقل پنج سال بود. محققان تأثیر سلامت خاک را بر تراکم مواد مغذی محصولات با اندازهگیری مواد مغذی محصولات هشت جفت مزرعه تحت برنامه شیوههای کشاورزی احیاکننده و شیوههای کشت مرسوم در ایالتهای کارولینای شمالی، پنسیلوانیا، اوهایو، آیووا، تنسی، کانزاس، داکوتای شمالی و مونتانا آزمایش کردند. هر مزرعه تحت برنامه کشاورزی احیاکننده با یک مزرعه معمولی در مجاورش که گونههای یکسانی از محصول نخود، سورگوم، ذرت یا سویا را پرورش میداد، جفت شد.

هدف، مقایسهای مستقیم بود که در آن متغیرهای کلیدی را کنترل میکردند؛ محصول یکسان بود، آب و هوا یکسان بود، اقلیم یکسان بود و نوع خاک هم یکسان بود زیرا مزارع کنار یکدیگر قرار داشتند اما پنج سال به طور کاملاً متفاوت کشت انجام شده بود.

این مطالعه همچنین محصولات گندم را مورد مقایسه قرار داد. گندمهایی که با روش احیای کشاورزی کشت شده بودند، 41 درصد بور، 29 درصد منیزیم، 48 درصد کلسیم و 56 درصد زینک بیشتری داشتند.

در میان محصولات کشت شده برای خوراک دام، مقایسههایی نیز در خصوص اسیدهای چرب غیراشباع گوشت گاو انجام شد. محصولات، احیاکننده سطوح بالاتری از اسیدهای چرب امگا 3 و نسبت سالمتری از اسیدهای چرب امگا 6 به اسیدهای چرب امگا 3 داشتند و گوشت گاوهایی که از محصولات احیاکننده تغذیه میکردند، در مقایسه با گوشت گاوهایی که از محصولات معمولی تغذیه میکردند، اسیدهای چرب امگا 3 بیشتری داشت.