ارسال به دوست نسخه چاپي
اینبار حذف نان حجیم از اغذیهفروشیها...
سالها بودجه و هزینه دولتی صرف تبلیغ برای صنعتیسازی تولید نان با هدف ارتقای بهداشت و سلامت نان به عنوان غذای اصلی مردم در کشور شد و چه کارخانههایی که در این راستا در سطح کشور احداث شدند به این امید که بتوانند سهم قابل ملاحظهای از بازار پرمصرف کشور داشته باشند.
برخی که الگوی غربی را به کشور آورده و به ذائقه بازار مصرف کمتر توجه کرده بودند، دچار سردرگمی در تولید و عرضه و نهایتاً تعدادی از این واحدها تعطیل شدند اما برخی واحدها که مطالعه بازار مصرف را در دستور کار قرار داده و آشنا به حوزه گندم، آرد و نان بودند، توانستند در فضایی که امکان رقابت در آن با واحدهای متعدد صنعتی کار سختی بود، باقی بمانند و فعالیت کنند. در این حوزه، واحدهای صنفی حجیم و نیمهحجیم نیز در رعایت کیفیت و اصول تولید، یک گام جلوتر از واحدهای سنتی موجود بودند و به لحاظ فرهنگ تازهخوری مردم، این واحدها بیشتر مورد استقبال قرار گرفتند. البته که هنوز سهم بازار در نانهای تولید شده به روش صنعتی و حجیم و نیمهحجیم در رقابت با نانواییهای سنتی اندک بود که صد البته این عدد سهم بازار، ناشی از نرخ متفاوت عرضه بود نه انتخاب مردم! حال با اجرای مرحله اول طرح اصلاح یارانهها، تفاوت زیاد بین قیمت آرد عرضه شده به واحدهای سنتی و واحدهای صنعتی و حجیم، بیش از پیش به این رقابت نابرابر دامن زده و علاوه بر کوچکتر شدن سهم بازار این واحدها، شاهد سرریز آردهای سنتی به واحدهای حجیم و نیمهحجیم هستیم که آردشان را از واحدهای سنتی میگیرند و به نرخ واقعی عرضه میکنند که قنادان هم از این حوزه مستثنی نیستند. جهت ساماندهی اوضاع کنونی، تنها راه، یکسانسازی نرخ همه واحدهای تولیدی جهت ایجاد فضای رقابتی است تا دیگر نان لواش در اغذیهفروشیها سرو نشود!