ارسال به دوست  نسخه چاپي 

مهندس سنادی‌زاده، مدیرعامل آرد جوانه شوشتر:

عرضه گندم به صورت امانی و ایجاد بستر درآمد برای کارخانه‌ها، در تأمین نقدینگی، ضروری است

پس از اجرای سیاست‌های دولت در راستای اصلاح یارانه‌ها و افزایش نرخ گندم، از آغاز سال جاری، فاصله‌ای زیاد بین گندم 665 تومانی (برای نان‌های سنتی) و گندم 12 هزار و 500 تومانی (گندم صنف و صنعت) ایجاد شد که این موضوع، سرریز شدن آرد نانوایی‌های سنتی به بازار مصرف آرد صنف و صنعت و نانوایی‌های حجیم را به دنبال داشت. در شرایط یاد شده، کمبود نقدینگی برای تهیه گندم صنف و صنعت و افت فروش آرد صنفی صنعتی نیز از چالش‌های صنعت آرد کشور شد.

 

در این راستا گفتوگویی با مهندس سنادیزاده، مدیرعامل آرد جوانه شوشتر داشتیم. وی با بیان اینکه طرح اصلاح یارانهها، طرحی ارزشمند است که با اجرای آن میتوان به رشد و رقابتی شدن صنف و صنعت امیدوار بود، گفت: در حال حاضر مشکل عارض شده به تبع اختلاف نرخ گندم، موجب خروج بیش از پیش آرد از شبکه شده است و بهتر بود سیاست اصلاح یارانه به صورت تدریجی همزمان با اصلاح زیرساختها انجام میشد.

وی با بیان اینکه اخذ نظر از کارشناسان صنف و صنعت و تشکلهای مربوطه در روند تصمیمگیری و اجرای طرح اصلاح یارانهها ضروری بود، اظهار کرد: بهتر بود دولت برای هرچه بهتر و سریعتر اجرا شدن این طرح ارزشمند، علاوه بر نظریات کارشناسان دولتی، از نظرات تشکلهای صنفی نیز استفاده میکرد تا اجرای این طرح با کیفیت بهتری دنبال میشد.

مدیرعامل آرد جوانه شوشتر با بیان اینکه بهتر بود نصب کارتخوان در نانواییهای کل کشور قبل از اجرای سیاستهای اصلاح یارانهها و رسانهای شدن آن انجام میگرفت، افزود: در حال حاضر بهترین راه جهت کنترل اوضاع فعلی، سرعت بخشیدن به اجرای تمام و کمال مرحله اول طرح از جمله نصب کارتخوان در تمام نانواییهای کشور است.

وی با بیان اینکه در اجرای طرح اصلاح یارانه، تأمین نقدینگی، مهمترین مشکل واحدهای صنفی و صنعتی است، تصریح کرد: با توجه به آهنگ کند اصلاح و بهروز شدن نرخ در صنعت آرد و نان کشور و افزایش هزینههای جاری تولید به علاوه تورم، تولیدکننده توان مالی تأمین ماده اولیه از محل قیمت واقعی گندم را ندارد و بهتر بود به صورت کارشناسانه، جزئیات اجرای طرح در نظر گرفته میشد. سناریوهایی که درباره خرید گندم برای صنایع آردسازی مطرح میشود، اخذ ضمانتنامه بانکی و وام بانکی است که برای هر دو، صنعتگر باید هزینهای سنگین را متحمل شود و این در حالی است که دستمزد آسیابانی، سالها است تغییر نکرده و مرتب دولتها در واریز وجوه مطالبات مابهالتفاوت، تعلل میکنند لذا تنها راه برای اجرای مرحله دوم طرح، عرضه گندم امانی به واحدهای صنعتی و فراهم نمودن بستر کسب درآمد کارخانهها از محل فروش سبوس 6 هزار تومانی است تا کارخانهها در فرصتی مناسب، بتوانند نقدینگی لازم را برای خرید گندم به نرخ واقعی، فراهم نمایند.

سنادیزاده در بخش پایانی گفتوگو، نبود زیرساختهای مناسب اداره برق استان خوزستان به عنوان یک استان گرمسیری را معضلی برای صنایع خصوصاً صنایع آردسازی دانست و خاطرنشان کرد: برنامه قطعی برق به گونهای است که برای ورود و ارسال گندم مشکل داریم، سامانه شارژ نمیشود و مشکلی مضاعف در فصل گرم در حوزه تولید داریم. آیا لازم نیست مسئولین، تمهیدات کارشناسانه بیشتری برای اصلاح وضعیت موجود داشته باشند؟! در حال حاضر با توجه به سیاستهای دولت در راستای افزایش جمعیت، لازم است زیرساختهای نظام انرژی کشور نیز با سرعت بیشتری پیگیری شود تا در آینده با مشکلات مواجه نباشیم.