ارسال به دوست
نسخه چاپي
کارگر نانوایی، دیگر پای تنور نمیایستد!
کمبود کارگر در واحدهای نانوایی سنتی، به یکی از معضلات اصلی در این صنف تبدیل شده است. در دهههای پیش در یک واحد نانوایی شاید ۵ نیرو مشغول به کار بودند اما اکنون این تعداد به 2 نفر تقلیل پیدا کرده است و وقتی با کارفرمایان صحبت میکنیم، علت این ریزش را عدم تعیین نرخ نان اعلام میکنند و میگویند دیگر دستمزد کارگران برای آنها به صرفه نیست.
از سوی دیگر، این روزها مردمی که در فشار اقتصادی هستند، بیشتر به سمت مصرف نان میآیند و اینجا است که معضل کمبود کارگر، اثر خود را در صفهای طولانی جلوی نانواییها نشان میدهد. در واقع این کمبود از عمدهترین آسیبهایی است که باید بررسی شود. به گفته قاسم زراعتکار، عضو هیأت مدیره اتحادیه نانوایان تهران، نگه داشتن نیروی کار به یک چالش برای کارفرمایان تبدیل شده است چراکه آنها به دنبال دستمزد قابل توجه هستند که البته با توجه به موقعیت کاریشان، چندان هم تقاضای دور از ذهن و نامربوطی نیست اما کارفرمایان هم قادر به تأمین و پرداخت این دستمزد نیستند و این معضل باید از سوی مسئولین مورد توجه قرار گیرد. کارگران باتجربه و حرفهای در واحدهای نانوایی میتوانند قطبی برای تولید نان باکیفیت باشند اما به شرط آنکه زیرساختها برای حضورشان و پرداخت دستمزد منطقی به آنها مهیا شود اما با توجه به اینکه هنوز برای نان، نرخ واقعی و منطقی در دستور کار قرار نگرفته است، کارفرمایان با مشکل دستمزد کارگر روبهرو هستند و دیگر کارگران هم تمایلی به ادامه کار خود در واحدهای نانوایی ندارند. شاید پیشتر تنها یک دلیل میتوانست آنها را پای تنور نگه دارد و آن هم عشق به شغل نانوایی بود اما اکنون با توجه به مشکلات معیشت و سختیهای روزافزون زندگی، دیگر این عشق و علاقه هم در حال رنگ باختن است. به نظر میآید در کنار تعیین نرخ نان باید زمینههای تقویت علاقهمندی کارگران نانوایی به این شغل هم در نظر گرفته شود تا شاید گرهی از گرههای کور نان کشور باز شود. خبرنگار: ساناز مرادیان عنبران