ارسال به دوست  نسخه چاپي 

رئیس سازمان ملی استاندارد در گفت‌وگوی اختصاصی:

تولید آرد کامل، مورد توجه سازمان ملی استاندارد است

رئیس سازمان ملی استاندارد و معاون رئیس جمهور گفت: سند یکپارچه غذا ناظر بر کیفیت، اصالت، پایداری و ایمنی غذا است و هدف آن بهره‌مندی آحاد جامعه از غذای سالم با کیفیت پایدار است. این سند آماده شده است و در اولین جلسه شورای عالی استاندارد با حضور رئیس جمهور، طرح خواهد شد.

 

اسلامپناه در گفتوگوی اختصاصی با نگاه هستی بیان کرد: در حوزه آرد، استاندارد اجباری وجود دارد اما در حوزه گندم، نوع کشت با توجه به دیم و آبی بودن، مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

وی افزود: بحث بر این است که ما در بازه زمانی مربوطه، کیفیت گندم را افزایش دهیم چرا که اگر کیفیت گندم مناسب نباشد، روی تولید آرد و در نتیجه کیفیت نان اثرگذار خواهد بود و ما به خوبی به این موضوع واقف هستیم.

اسلامپناه با اشاره به موضوع آرد کامل اظهار کرد: تولید آرد کامل که بتواند نیاز تغذیهای جامعه را برآورده کند، در دستور کار دفتر نظارت بر اجرای استاندارد است. آرد کامل، یکی از پایههای اساسی تغذیه است حتی در سازمان ملی استاندارد به دنبال تولید گندم ارگانیک هستیم تا نانی سالم تولید و عرضه کنیم.

به گفته وی، سلامت و کیفیت در واردات گندم، بسیار حائز اهمیت است و کشور در زمینه کالاهای اساسی از جمله گندم، از پشتوانه خوبی برخوردار است.

معاون رئیس جمهور در بخش بعدی گفتههای خویش با اشاره به بازنگری استاندارد ماشینآلات پخت نان و شیرینی گفت: آنچه اجباری است، استفاده از حرارت غیرمستقیم برای پخت در واحدهای نانوایی است که ماشینآلات صنعتی پخت نان و شیرینی، فاقد مشکل در این زمینه هستند اما در برخی واحدهای سنتی کماکان از حرارت مستقیم استفاده میشود که به این موضوع نیز باید پرداخته شود.

اسلامپناه در ادامه اظهار کرد: علاوه بر نظارتهایی که طبق قانون موظف هستیم در تولید کالا و ارائه خدمات مطلوب داشته باشیم، شهروندان میتوانند با ارائه گزارشهای خود، نقشی مؤثر در این زمینه داشته باشند.

وی با اشاره به اجرای طرح سراسری طاها (طرح اجرای هماهنگ استاندارد) خاطرنشان کرد: با استناد به این طرح و طبق قانون تقویت و توسعه استاندارد، در مواجهه با عدم رعایت استانداردها، با متخلفان برخورد خواهیم کرد.

رئیس سازمان ملی استاندارد، محدوده اجرای نظارتهای این معاونت را در بخش غذایی از مزرعه تا سفره و در صنعت از کارخانه تا مصرفکننده عنوان کرد و گفت: خط قرمز ما، کیفیت، مرغوبیت و سلامت کالا و خدمات است.

 

خبرنگار: ساناز مرادیان عنبران