ارسال به دوست  نسخه چاپي 

آرد گندم در آينده بايد به چه شکل باشد؟

به گزارش نگاه هستي و به نقل از ميلر، Claudia Carter، مدير اجرايي انجمن گندم کاليفرنيا بيان مي‌کند: زنجيره تامين در آينده منعطف‌تر از گذشته خواهد شد و بسياري از افراد با توليدکنندگان براي توليد گندم‌هاي مخصوص قرارداد مي‌بندند، جداسازي و ذخيره غلات بر اساس کيفيت يا ويژگي خاص، به قدمي مهم تبديل خواهد شد، اندازه کارخانه‌هاي آسياب به منظور همگام شدن با نياز مصرف‌کنندگان تغيير خواهد کرد و آسياباني قراردادي، به تغييري مهم در صنعت آسياباني مبدل خواهد شد.

 

آرد گندم در صدها محصول از جمله کوکي، کيک، نودل، نان، پاستا و بسياري محصولات ديگر به کار ميرود. توليدکنندگان محصولات نه تنها روي عملکرد آرد در محصولي بهخصوص تکيه دارند بلکه از مواد ديگري نيز در توليد محصولات استفاده ميکنند. اين مواد با يکديگر ساختاري پيچيده ايجاد ميکنند که در نهايت منجر به توليد يک محصول نانوايي خوشمزه و مورد علاقه عموم خواهد شد.

دانشمندان تغذيه، به پليمرهايي که به شکلگيري ساختار محصول کمک ميکنند و همچنين ابزارهايي که در توسعه بهترين محصول نقش دارند، فکر ميکنند. در بازار امروز، توليدکنندگان محصولات غذايي بايد روي ديگر ابزار تکيه کنند تا مشترياني را که به دنبال محصولات داراي برچسب غذايي سالم هستند، راضي کنند. البته اين کار براي بعضي محصولات به خصوص محصولاتي که بايد براي مدت زمان طولاني تازه باقي بمانند و همچنان طعم خوبي داشته باشند، چالش برانگيز است.

هرچه مشتريان بيشتري درخواست محصولات غذايي طبيعي، داراي برچسب سالم و ساده داشته باشند، کمپانيهاي بيشتري روي کيفيت مواد خام اصليشان مانند آرد گندم تمرکز ميکنند. در صنعت آرد برنج، برنج را بر اساس اندازه آن دستهبندي ميکنند يا براي مثال بر اساس نوع برنج ترکيب نشاسته براي محصولات مختلف، متفاوت خواهد بود. در آرد گندم، نه تنها نشاسته حائز اهميت است بلکه دو پارامتر ديگر نيز اهميت دارند، پروتئين و پنتوزانها که نقش مهمي را در کيفيت محصول نهايي بازي ميکنند.

يک کمپاني چه کاري ميتواند انجام دهد؟ منبع آرد گندم کمپانيها بايد از نواحي خاص بوده و انواع گندمها را براي توليد محصولات مختلف داشته باشند. البته اين موضوع براي زنجيره تاميني که خود را براي چنين سيستم پيچيدهاي آماده نکرده است، يک چالش به حساب ميآيد. آيا زنجيره تامين ميتواند خود را همگام کند؟ ما بر اين باور هستيم که ميتواند. آيا ميخواهد که همگام شود؟ اگر زنجيره تامين ببيند که ارزش کار در انعطاف خود براي راضي کردن مشتريان است و در غير اين صورت، آنها در جايي ديگر به دنبال محصول راضيکننده خواهند گشت، بله اين کار را ميکند.

صنعت آسياباني در نهايت تغيير پيدا ميکند و در اين صورت با موارد زير مواجه خواهيد شد:

 آرد غلات کامل و آردهايي با استخراج بالا از گندم سرخ يا سفيد سخت، گندم سفيد يا سرخ نرم، دوروم و ترکيبي بايد تنوع بيشتري پيدا کند.

 تنوع آردها براي محصولات ويژه بايد بيشتر شود.

 اينکه غلات توليد داخل هستند يا در داخل آسياب شدهاند بايد مشخص شود.

 نياز به گندم با سطح پايين پلي فنول اکسايد براي محصولاتي ويژه مانند تورتيلا، نودل و پاستا بيشتر خواهد شد.

 انواع گندم دوروم با ويژگيهاي مختلف براي توليد پاستايي با رنگ زرد تيره و داراي ثبات رنگي مورد نياز خواهد بود.

 پروتئينهاي شکلدهنده گلوتن به خصوص گلوتنين براي گندمهاي باکيفيت بسيار اهميت خواهند يافت چرا که گندمهاي باکيفيت ميتوانند براي ترکيب مفيد باشند تا مقدار گلوتن ضروري گندم را در دستورالعمل نان کاهش دهند براي مثال از آرد دوروم هم ميتوان استفاده کرد.

 ديگر مشتريان درخواست آرد سفيد نخواهند کرد و رنگ زرد و کرمي بيشتر مورد تمايل آنها خواهد بود.

به اين ترتيب تغيير ذخاير، منعطفتر و برقراري ارتباط با توليدکنندگان براي پرورش گندمهاي ويژه، به روشي متدوال تبديل خواهد شد. جداسازي و ذخيره غلات بر اساس کيفيت يا ويژگي خاص، قدمي مهم براي توليد خواهد بود.

اندازه کارخانههاي آسياب بر اساس درخواست و نياز مشتريان متغير خواهد بود و آسياباني قراردادي به تغييري مهم در صنعت آسياباني تبديل خواهد شد و محصولات بهخصوص و پروژههاي توليدکنندگان غذايي به ظرفيت بيشتر و آسياباني سفارشي نياز خواهد داشت.

در آخر، اين تغييرات روي بسياري از نانواييهاي کوچک که براي پاسخ به تمايلات مشتريانشان درخواست آردهاي متنوعتر دارند، تاثيرگذار خواهد بود فقط کافي است به عنوان توليدکننده اين تغييرات را به آغوش بگيريد.