ارسال به دوست  نسخه چاپي 

بازگشت صنعت غلات چين به شرايط قبل از کوويد 19

به گزارش نگاه هستي و به نقل از ورد گرين، چين، اولين کشوري که تحت تاثير ويروس همه‌گير کوويد 19 قرار گرفت، حالا صنعت غلاتش بعد از حدود دو ماه ترس و نگراني به حالت اول باز مي‌گردد.

 

البته، کمپانيهاي پردازش و توليد غلات چين اميدوار هستند که بهترين عملکرد را داشته باشند اما خود را براي بدترين چيزها نيز آماده ميکنند زيرا هنوز شبهات زيادي در مورد تاثير اين ويروس بر صنعت غلات جهان وجود دارد و ويروس همچنان در حال انتشار در جهان است. اطلاعات درج شده در اين مقاله از طريق مصاحبه با کمپاني پردازش غلات چيني به دست آمده است.

 

  ادامه توليد

از آنجا که صنعت کشاورزي و غذاي چين، بخش زيرساختي مهمي را در طول انتشار اين ويروس تعيين کرده است، عملکرد نرمال صنايع مرتبط با غلات، روغنها و به طور کلي بخش غذا، نقش مهمي را در تامين غذا براي برآوردن نيازهاي افراد و غلبه بر بحران بازي کرده است.

بحران کوويد 19 در اولين روز تعطيلات سال جديد چيني روي داد که در آن زمان بيشتر کارخانههاي پردازش غلات به مدت يک يا دو هفته بسته بودند و کارمندان در تعطيلات به سر ميبردند. به همين دليل کمبود کارمندان و ممنوعيت مسافرت به دليل منع آمد و شد، ادامه توليد را بسيار مشکل ساخت. با کمک و همکاري دولتهاي مرکزي و محلي، کمپانيهاي پردازش غلات توانستند توليد را به سرعت در سراسر چين به جز استان Hubei ادامه دهند. در ماه فوريه يعني سه هفته بعد، 36 کارخانه از 37 کارخانه کليدي، پردازش غلات را بازيابي کرده و 3 هزار و 415 کمپاني اورژانسي پردازش غلات، فعاليت خود را ادامه دادند که بر اساس آمار رسمي، 4/63 درصد از ميزان کل را تشکيل ميدادند. در اوايل ماه مارس، ميزان توليد در اين کمپانيها به حالت 100 درصد برگشت و ظرفيت کل به 428 هزار تن در روز براي گندم رسيد.

اولين نگراني کمپانيها در آغاز دوباره توليد، داشتن کارمندان کافي براي ادامه عملکرد و انتقال محصولات بود. به دليل تعطيلي کلي، مسافرت ممنوع شده بود بنابراين بعضي کارمندان نميتوانستند به موقع بازگردند. مشکلات مربوط به لجيستيک، منجر به کمبود مواد خام و انتقال محصولات به کارخانههاي توليد در ابتداي اين بحران شد. به همين دليل، زمان کار کارخانههاي پردازش غلات پس از ادامه يافتن فعاليت، به شدت تحت تاثير واقع شد. زمان کار که در ابتداي اين ويروس به 10 تا 30 درصد کاهش پيدا کرده بود، در ماه مارس کم کم به حالت نرمال بازگشت.

 

  ايمني کارمندان

صنعت غلات چين تمام تلاش خود را در زمان اين ويروس همهگير به کار گرفت تا نيازهاي کارخانههاي پردازش غلات و توليدکنندگان غذا را برآورده ساخته و در همين حال احتياطات را نيز بيشتر از قبل رعايت ميکرد تا کارمندان و مشتريان ايمن بمانند. کمپانيها همه ماموريتهاي غيرضروري را به حالت تعليق درآورده و اجازه ورود افراد غيرکارمند را محدود کردند. بعضي از کارمندان نيز از راه دور به انجام کار مشغول شدند.

مسئولين محلي با کمپانيها همکاري کردند تا کارمنداني که به استانهاي ديگر رفته بودند، بتوانند بازگردند و بعضي کارخانهها از ماشينهاي شرکت براي برگرداندن کارمندانشان استفاده کردند تا آنها را از رفت و آمد با وسايل ديگر و درگيري با بيماري دور کنند. آنها همچنين اين امکان را فراهم آوردند که بعضي کارمندان در هتلها يا خوابگاهها اقامت داشته باشند تا به خانههايشان نرفته و احتمال بيماري کم شود. هر دو ساعت يک بار محيط کار ضدعفوني شده و همه کارمندان بايد ماسک استفاده ميکردند، آنها نبايد گرد هم جمع ميشدند و فاصله اجتماعي را نيز رعايت ميکردند، دماي بدن آنها دوبار در روز چک ميشد و به صورت مداوم بايد به شستوشوي دست با آب و صابون و محلولهاي ضدعفوني ميپرداختند. رانندگاني که محمولههاي باري را به کارخانه ميآوردند نيز نبايد از خودروي خود پياده ميشدند و کارمندان کارخانه بايد محمولهها را با رعايت مسائل بهداشتي خالي ميکردند.

 

  عرضه و حمل و نقل

در پاسخ به ذخاير ناکافي غلات خام، دولت اين کشور قدمهاي اضطراري را براي جلوگيري از اختلال در کار برداشـت و گـروه  

            China Grain Reserves که تنها کمپاني ذخاير غلات دولتي اين کشور است، نقش مهمي را در تامين غلات خام بازي کرد تا بازار به ثبات دست يابد. CGRC به صورت فعال به سازماندهي مکانهاي ذخيره غلات خود ميپرداخت تا سريعا در اين دوران غلات خام را به کارخانهها توزيع کند. منابع بيان کردند که CGRC داراي مقدار کافي ذخاير غلات براي برآوردن نيازهاي مردم در طول انتشار اين ويروس بود. به دليل جلوگيري از گسترش بيماري و کنترل آن، لجيستيک غلات به شدت تحت تاثير واقع شد. صنعت حمل و نقل در ادامه با مشکل در عملکرد مواجه بود و هزينه نيروي کار افزايش پيدا کرد. با بازگشت مجدد بيماري، حمل و نقل جادهاي بازيابي شده و فشار روي کمپانيهاي پردازش کمتر شد.

 

  تاثيرات قيمتي

قيمتهاي آرد گندم، برنج و روغن پخت و پز، کمي در زمان ويروس کوويد 19 افزايش پيدا کرد اما قيمتها به صورت کلي ثابت باقي ماند. اين مساله نيز به دليل تلاشهاي دولت اين کشور براي اطمينان يافتن در مورد ميزان کافي ذخاير تحقق يافت. مهمتر از همه اينکه چين توانست خودکفايي خود را در مساله غذا حفظ کند و تاثير مسائل جهاني در زمينه غلات روي صنعت غلات چين محدود است. گزارش شده که ميزان ذخاير چين براي تامين برنج و گندم يک سال اين کشور کافي است. قيمت گندم با افزايش 10 دلاري به 350 دلار به ازاي هر تن رسيد.

افزايش قيمت غلات عمدتا به دليل افزايش ناگهاني درخواست روي داد. اختلال در حمل و نقل و کشتيراني، محدوديت در حرکت افراد، بسته شدن شهرها و قرنطينه، تاثير بسيار زيادي روي ميزان خروجي کشاورزي در ابتداي ظهور اين ويروس داشت اما اين موقعيت بعد از اقدامات دولتي حل شد. بستهبندي استفاده شده در آرد گندم، از منسوجات بيبافت است که براي توليد ماسک نيز از آن استفاده ميشود. نياز بسيار بالا و کمبود منسوجات بيبافت باعث شد که قيمتها بالا رفته و در نهايت قيمت بستههاي کوچک آرد بالا برود.

 

  تغييرات مصرفي

در گذشته حدود 30 تا 35 درصد از آرد گندم براي توليد نودل استفاده ميشد و نان، کيک و کراکر 20 درصد ديگر را از آن خود ميکردند اما در زمان شيوع اين ويروس همهگير، الگوي مصرفي آرد گندم تا حد بسيار زيادي تغيير کرد.

نودل و آرد لوبيا، افزايش قابل توجهي در ميزان مصرف داشتند در حالي که توليد آرد نان، کيک و کراکر و مصرف آن براي توليدکنندگان صنعتي کاهش يافته و فروش اين محصولات نيز به ميزان بيش از 50 درصد کاهش يافت. فروش آرد بستهبندي کوچک (5 کيلوگرمي) به اندازه 50 تا 200 درصد افزايش يافت که در نتيجه پخت و پز بيشتر مردم در خانهها بود.