ارسال به دوست  نسخه چاپي 

پخت نان براي افراد با رژيم غذايي «فودمپ»

به گزارش نگاه هستي و به نقل از بيکرز ژورنال، براي افرادي که در مورد سيستم گوارششان نگراني‌هايي دارند، مانند افرادي با سندروم روده تحريک‌پذير (IBS)، نان و محصولات ناني مي‌تواند در رژيم غذايي‌شان چالش‌هايي ايجاد کند.

 

 

تخمين زده شده است که 20 ميليون کانادايي از نوعي مشکل گوارشي رنج ميبرند. معمولا گلوتن به دليل علائمي که براي گوارش دارد، مورد سرزنش قرار ميگيرد. بيماري سلياک و عدم تحمل گلوتن، خطرات جدي براي سلامتي افراد ايجاد ميکند اگرچه ممکن است گلوتن مشکل زيادي را در برابر مشکلاتي مانند IBS براي افراد به وجود نياورد.

در طول دهه گذشته، تحقيقات علم تغذيه، رژيم غذايي «فودمپ» پايين را براي کساني که داراي مشکل IBS هستند، پيشنهاد کرده است تا اين افراد بتوانند علائمشان را کمتر کنند. رژيم غذايي با فودمپ پايين، از سوي محققان در دانشگاه Monash استراليا و در سال 2008 ايجاد شد. اما فودمپ مخفف چيست؟ در واقع بر گرفته از اليگو، دي، مونوساکاريدها و پلياُلهاي قابل تخمير است. مثال ديساکاريدها، لاکتوز و مونوساکاريدها فروکتوز و پلياُل است. اين موارد کربوهيدراتهاي زنجيره کوتاهي هستند که در برابر هضم شدن مقاومت ميکنند.

کيت اسکارلاتا، کارشناس رژيم غذايي فودمپ توضيح ميدهد: ژورنال آمريکايي Gastroenterology، مونوگرافي در مورد مديريت IBS  فراهم کرده و رژيم غذايي فودمپ را براي بهبود علائم کلي در بيماران IBS پيشنهاد نموده است. نشان داده شده که در سال 2018، بيش از نيمي از دکترها، رژيمتراپي خود را به بيش از 75 درصد بيماران IBS خود پيشنهاد کردهاند که عمده رژيمهاي پيشنهادي، رژيم غذايي فودمپ بوده است.

به همين دليل زماني که نوبت به نان و محصولات ناني ميرسد، مواد فودمپ بسيار اهميت پيدا ميکند و بايد نان و محصولات ناني مناسب براي رژيم غذايي فودمپ، توليد شده و وجود داشته باشد.

اسکارلاتا عقيده دارد حذف فروکتانها يا کاهش آنها از طريق تخمير آرام (براي مثال باکتري و مخمر در خميرترش، فروکتانها را مصرف مينمايد) و استفاده از غلات با فودمپ پايين مانند سورگوم در پخت نان، از تکنيکهاي متداولي است که براي توليد محصولاتي که براي بيماران IBS هضم راحتتري دارند، به کار ميرود. اسکارلاتا متوجه شده است که کافهها و رستورانهايي که محصولات فودمپ را ارائه ميکنند، وجود دارد اما در آمريکا و کانادا هنوز چنين چيزي ديده نميشود. با افزايش تعداد اشخاص مبتلا به IBS و مزاياي مديريت اين علائم از طريق رژيم غذايي فودمپ، بازاري براي محصولات ناني اينچنيني در آمريکاي شمالي به وجود آمده است و کارکنان COBS Bread به توليد قرصهاي نان و مينينانهاي LowFOD پرداختهاند.

مدير ارتباطات تجاري COBS در مورد پروسه توليد اين نانهاي خود توضيح ميدهد: ما در توليد اين نانها يک قدم اضافه برميداريم و پروسه استخراج، طبيعي صورت ميگيرد و در آن از هيچ ماده شيميايي يا اصلاح نژاديشدهاي استفاده نميشود تا اجزاي فودمپ (که جزء اصلي آن فروکتان است) از بين برود. بعد از اين کار، اين آرد همانند آرد نرمال در نظر گرفته ميشود به اين معني که همچنان داراي گلوتن است اما حالا مقدار فودمپ آن پايين است.

قرصهاي نان LowFOD داراي ترکيبي از غلات و دانهها، آرد گندم غني شده و آرد جو مالت است. يکي از مديران اين کمپاني بيان ميکند: نوآوري و آوردن محصول جديد به بازار، کار زمانبري است و بايد از سلامت آن، قبل از ورود به بازار اطمينان حاصل کرد. مشتريان اين محصولات ما واکنش خيلي خوبي به اين محصولات داشتهاند و به خاطر ارائه محصولات جديد و تازهاي که باعث ايجاد مشکلات گوارشي نميشود، از ما تشکر ميکنند.

در حال حاضر کمپاني COBS به دنبال توليد ديگر محصولات مناسب براي اين رژيم غذايي است اما مديران آن معتقدند هنوز زود است که بيان کنيم نانها و محصولات نانوايي فودمپ در سال 2020 شهرت و طرفدار پيدا ميکنند يا نه اما نوآوري بايد براي آن صورت بگيرد.