ارسال به دوست نسخه چاپي
نان تخت نروژی، نان سنتی محبوب در این کشور
به گزارش نگاه هستی و به نقل از لایف این نوروی، تاریخچه نان تخت نروژی و این موضوع را که چگونه به نان مطلوب سنتی در این کشور تبدیل شد، بیان میکنیم. دستورالعملی از پخت این نان را نیز در پایان در اختیارتان قرار خواهیم داد.
نان تخت نروژی، نان سنتی مورد علاقه در این کشور است و صدها سال است که تولید و مصرف میشود. این نان، بسیار نازک و ترد است و به هیچ عاملی برای ور آمدن نیاز ندارد و فقط چند ماده ساده و متدی راحت برای تولید دارد. در نروژ این نان را همه جا میتوان دید. برای مثال در رستورانهای لوکس همراه با خاویار و غذاهای دیگر سرو میشود. این نان همچنین از سوی مردم عادی نیز مصرف میشود و هر غذایی را میتوان روی آن گذاشت و خورد. تاریخچه این نان اسکاندیناویایی به زمان وایکینگها بر میگردد. بسیاری از مورخان بر این باور هستند که این نوع نان، نانی ثابت در رژیم غذایی وایکینگها بوده است و به دلیل مواد تشکیلدهنده ساده و امکان حمل و ذخیره راحت، مورد توجه آنها بوده است. در بسیاری موارد این نان را با جو یا جو دوسر درست میکردند و فقط به یک سطح تخت نیاز داشتند تا آن را بپزند. خمیر آن نیز نازک بوده که این یعنی به سرعت روی آتش پخته میشده است. همانند نانهایی که در دنیای مدرن مصرف میشوند، این نان را نیز میتوانستند با هر غذایی که میخواهند، گوشت یا دیگر غذاها، بخورند. این نان تخت دارای فیبر بالایی است و سبک زندگی روزانه وایکینگها را تشکیل میداده است. نان سنتی نروژی از زمان وایکینگها، دستورالعمل نان تخت به گونهای بوده که راه خود را به خانوادهها از نسلی به نسل دیگر باز کرده است. در طول 1000 سال، پروسه تولید نان تخت یک هنر محسوب میشده است. در گذشته انتظار میرفت که زنان در خانه مانده و به پخت نان بپردازند و مردان نیز به شکار میرفتند. این زنان را bakstekjerring مینامیدند که به معنی زنان نانوا است. در قرن بیستم، با آغاز تولید تجاری، تولید خانگی این نان تخت کم شد و هرچه به زمان حال نزدیکتر شدیم، تولید خانگی این نان کم و کمتر شد. امروزه تعدادی برند از این نان تخت در سوپرمارکتهای نروژی دیده میشود اما تولید آن بسیار ساده است. مواد تشکیلدهنده نان تخت نروژی، آرد قهوهای، آرد سفید، نمک و شیر ترش است و اگر بخواهید نسبت مقادیر آن را بدانید، برای مثال 375 گرم آرد قهوهای، 250 گرم آرد سفید، مقدار کمی نمک و 500 میلیگرم شیر ترش لازم است. در نهایت مقداری آرد جو برای اینکه بافت سنتی خود را بگیرد جهت ورز دادن به آن اضافه میکنیم. هیچ دو نان تخت نروژی شبیه به یکدیگر نیستند و اندازه و ضخامت آنها از خمیری به خمیر دیگر متفاوت است و معمولا بافتشان نیز تفاوتهای اندکی دارد. مساله اصلی این است که میتوان محصولات خوشمزهای را همراه این نان استفاده کرد. اما چگونه میتوانید نان تخت نروژی درست کنید؟ حالا که میدانید مواد تشکیلدهنده نان نروژی چیست، میتوانید خودتان برای تولید این نان اقدام کنید. اولین کاری که باید انجام دهید این است که همه مواد خشک را با هم ترکیب کرده و سپس شیر را به ترکیب اضافه کنید. میبینید که سریع با همدیگر مخلوط میشوند اما به یاد داشته باشید که به خوبی آنها را با هم ترکیب کنید. این مساله اهمیت دارد که مطمئن شوید هیچ قسمت خشکی در ترکیبتان باقی نمانده است. زمانی که این کار انجام شد باید شبیه به خمیری مرطوب باشد تا خمیر نان. بعد آن را به مدت 5 تا 10 دقیقه استراحت دهید. سپس مقداری آرد روی سطحی تمیز ریخته و خمیر را روی آن بگذارید. آن را به تکههای کوچکتر تقسیم کنید اما به یاد داشته باشید که وقتی به صورت تخت در میآید باید اندازه ماهیتابهای باشد که نان را در آن میپزید. در نهایت ماهیتابهتان را در حد متوسط گرم کنید اما به یاد داشته باشید که هیچ روغنی برای آن نیاز ندارید. سپس اولین رول خمیری را که به صورت تخت درآوردهاید، به ماهیتابه انتقال دهید. پخت هر طرف نان تخت حدود 1 تا 2 دقیقه زمان میبرد و البته این زمان به اندازه خمیری که با آن کار میکنید نیز بستگی دارد. به یاد داشته باشید که وقتی شروع به سفت شدن کرد باید روی آن را برگردانید. این پروسه را با بقیه تکههای خمیر نیز تکرار کنید. اگر احساس کردید قرص نانی خوب پخته نشده است، میتوانید آن را روی دمای متوسط قرار دهید تا خوب بپزد. فقط به یاد داشته باشید که باید کاملا حواستان باشد تا نانها نسوزند. نان تخت نروژی را چگونه میتوان نگه داشت؟ به دلیل سادگی دستورالعملی که این نان دارد و اینکه نانی بدون مخمر است، میتوان آن را نسبت به نانهای دیگر برای مدتی طولانیتر نگهداری کرد. اگر آن را به روش صحیح نگهداری کنید، میتوانید مدت زمان زیادی آن را داشته باشید. وایکینگها این نانها را در مخزنهایی مخصوص نگه میداشتند اما یک محفظه ساده پلاستیکی که هوا از آن عبور نکند نیز همان کار را انجام میدهد. این نان را با چه محصولی میتوان استفاده کرد؟ پاسخهای بسیاری برای این سوال وجود دارد. شما میتوانید این نان را همراه با محصولات شیرین یا ترش یا ترکیبی از هردو استفاده کنید. شاید بخواهید آن را با مربا و خامه بخورید یا همراه با ژله و کره بادام زمینی یا همراه با پنیر و گوجهفرنگی و بسیاری محصولات غذایی دیگر. این نان با هر چیزی خوشمزه است.