ارسال به دوست نسخه چاپي
دبیر اجرایی انجمن تغذیه سالم، غلات کامل:
نانوا با عشق نان تولید میکند/ مجبور به استفاده از نمک میشویم
تولید نان سالم در استان اصفهان یک هدف است که قریب به دو دهه از عمر آن میگذرد. تولید نان سالم منجر به آن شده تا فرهنگ مصرف نان سالم به تدریج نهادینه گردد و از سوی دیگر، مردم با مفهوم آن آشنا شوند. هرچند در این میان تولید نان سالم نیازمند فرهنگسازی و توجه است و مسیری طولانی باید طی شود تا نان با آن استاندارد مورد نظر تولید گردد.
در همین راستا با نقشینه، دبیر اجرایی انجمن تغذیه سالم، غلات کامل گفتوگویی ترتیب دادیم که در ادامه میخوانید. وی درباره اقدامات انجام شده در حوزه نان سالم بیان کرد: یکی از اقدامات در حوزه نان سالم، آموزش بود که به کمک دکتر خواجه، کلاسهایی را برگزار کردیم و در واقع افرادی را که در حوزه تغذیه تحصیل کردهاند، در این راستا دعوت به همکاری نمودیم. نقشینه با اشاره به اینکه دولت از آنها حمایت لازم را نمیکند، اظهار کرد: دولت در زمینه تعیین نرخ با ما نامهربان است و در واقع تولید نان برای نانوا سودی ندارد اما با این حال ما با عشق به تولید میپردازیم و دانشجویان تغذیه را جذب کرده و در همین راستا پیشرفت کردهایم. وی ادامه داد: پیشکسوتان نانوایی در برابر یادگیری مقاوم هستند اما جوانترها همراهی میکنند و به دنبال آن هستیم که تولید آرد به سمت آرد 7 درصد و 4 درصد برود. نقشینه درباره وضعیت آرد در سامانه تصریح کرد: اکنون سامانه آرد برای تافتون 15 درصد و سنگک 12 درصد است که اتفاق خوبی نیست چرا که ما به دنبال تولید نان سبوسدار به معنای واقعی بوده و پیگیر آن هستیم. تولید نان سبوسدار نیاز به پژوهش و مطالعه دارد و انواع مختلف و تنوع کاری نیاز است. هرچند تک محصولی بودن، اتفاق خوشایندی نیست و ما به دنبال حرکت در مسیر موفقیت هستیم اما دولت از ما حمایت نمیکند. دبیر اجرایی انجمن تغذیه سالم، غلات کامل در بخش بعدی گفتههای خویش با اشاره به میزان استاندارد نمک در نان گفت: آردهای تولیدی تعادل ندارند بنابراین نمکخوری آردها متفاوت است و این اقدام اشتباهی است که نانوا را در استفاده از نمک مقصر میدانند. نانوا نمیخواهد نمک اضافه استفاده کند آن هم در شرایطی که نرخ همه چیز گران شده اما وقتی که خمیر سست است، مجبور به استفاده از نمک هستیم.