ارسال به دوست نسخه چاپي
نانوایان اصفهان دغدغه تولید نان سالم دارند
پروژه نان سالم در اصفهان با همت دکتر محمدرضا خواجه، استاد دانشگاه و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از دهه 80 کلید خورد. اقدامی که دگرگونی برای نان کشور را رقم زد، هرچند در این مسیر با سختیهایی همراه بوده اما توانسته است استان اصفهان را به یکی از استانهای پیشگام در عرصه تولید نان تبدیل کند.
به هر شهرستان از استان اصفهان که مراجعه کنی، میبینی به تولید نان سالم توجه ویژه میشود. در اکثر شهرستانهای استان اصفهان، دغدغه نانوا تولید نان با آرد کامل است و این موضوعی است که در کمتر استانی شاهد هستیم. اینکه چطور یک شهرستان میتواند در تولید نان عملکرد موفق داشته باشد، نیازمند یک کار جمعی است و به نظر میآید اصفهان در اینباره توانسته است به دلیل همت مدیران و تلاشهایی که در این راستا انجام شده، عملکردی موفق داشته باشد. چند نکته در میان نانوایان اصفهانی مشاهده شد؛ اولین نکته آن بود که آنها بیش از استانهای دیگر به موضوع آموزش اهمیت میدادند و این نکتهای قابل تأمل است چرا که نانوایان و نیاز آنها به آموزش، امروزه در کشور از اهمیتی دوچندان برخوردار است. از سوی دیگر نانوایان اصفهان باور دارند که تولید نان با آرد کامل، اهمیتی قابل توجه دارد به همین علت است که نانوایان در این استان به تولید نان با آرد کامل میپردازند. اما گلهمندیهای بسیاری هم در این میان دیده میشود که نانوایان خواستار تغییر تصمیم دولت هستند و میخواهند شرایطی فراهم شود که آرد کامل با قیمت مناسب به دستشان برسد؛ اقدامی که میتواند در بهبود سلامت نان کشور مفید باشد. از سوی دیگر اقدامات بسیار قابل توجهی در راستای آگاهیرسانی به نانوایان اصفهانی انجام شده که از بین آنها میتوان به آموزش همگانی که دکتر محمدرضا خواجه برای نانوایان ترتیب داده است، اشاره کرد که دانستنیهای نانوایی، بررسی عوامل بیستگانه مؤثر بر کیفیت نان، بررسی راههای خروج از تکمحصولی در نانواییها، بررسی الگوهای مختلف پخت نان در ایران و جهان، آشنایی با انواع تنورهای پخت نان در ایران و جهان و کارکرد آنها، بررسی راههای مقابله با ضعف گلوتنی گندم و آرد، تحلیل تصمیمات و مصوبات حوزه آرد و نان کشور، بررسی راههای افزایش ماندگاری نان، آشنایی با افزودنیهای نانوایی در ایران و جهان، آشنایی با انواع غلات موجود در ایران و جهان، بررسی نقش درمانی نان در سلامتی انسان، آشناسازی نانوایان با آخرین دستاوردهای علمی و فنی در حوزه آرد و نان و بهروزرسانی معلومات نانوایی، بررسی بایدها و نبایدهای نانوایی، آشنایی با علل ضایعات نان و عوامل مقصر در تشدید ضایعات، آشنایی با نانهای ممنوعه و آشنایی با کلاسهای پخت نان طیب، از جمله نکاتی است که در دورههای آموزشی نانوایان در استان اصفهان به آن توجه میشود و همین موضوع، عامل بخشی از توفیق نان سالم در اصفهان است.