ارسال به دوست  نسخه چاپي 

درخواست وزارت بهداشت از مردم درباره رعايت نکات بهداشتي در نانوايي

فاصله‌گذاري اجتماعي و رعايت بهداشت در نانوايي، از جمله نکاتي است که بايد در نانوايي ها از سوي نانوايان و مردم رعايت شود. از آن‌جايي که نانوايي ها يکي از اصلي ترين مراکز شيوع ويروس کرونا هستند، در همين راستا بارها تاکيدات بسياري مبني بر رعايت اصول بهداشتي در نانواخانه شده که شامل نکات زير است.

 

از لحظه خروج از منزل تا بازگشت به منزل حتماً ماسک بزنيم.

در صورتي که بيماري زمينهاي (مانند بيماري قلبي- عروقي، فشار خون، ديابت، بيماريهاي تنفسي و غيره) يا نقص ايمني (شيمي درماني، پيوند اعضا و غيره) داريم، حتيالمقدور از رفتن به نانوايي خودداري کنيم.

هنگام داشتن علايم سرماخوردگي مانند تب، سرفه، گلودرد يا تنگي نفس، از رفتن به نانوايي خودداري کنيم.

در صورت مواجهه با فردي از کارکنان نانوايي که علايم سرماخوردگي مانند سرفه يا ساير علايم تنفسي را دارد، به متصدي و مدير آنجا اطلاع دهيم.

مواجهه چهره به چهره با کارکنان نانوايي را کاهش دهيم.

از ورود به نانوايي خودداري کنيم مگر آنکه نانوايي فضايي با احتساب رعايت فاصله يک متر حداکثر براي پنج نفر را داشته باشد.

در صف نانوايي فاصله حداقل يک متر را رعايت کنيم و در صورت وجود خطکشي، در نقاط و محلهاي تعيين شده بايستيم.

در هنگام سرفه و عطسه، دهان و بيني خود را بپوشانيم و دستمال استفاده شده را بلافاصله در سطل زباله دردار بيندازيم و در صورتي که دستمال وجود نداشت از قسمت داخلي آرنج موقع سرفه و عطسه استفاده کنيم.

توجه کنيم نانوايي تهويه مناسب داشته باشد و هواي تازه در جريان باشد (به عنوان مثال استفاده از تهويه طبيعي با باز کردن در و پنجرهها و تعويض مرتب هوا).

استعمال دخانيات در محيط نانوايي ممنوع است.

توجه کنيم که کارگران در نانوايي مجهز به وسايل حفاظت فردي مانند دستکش، ماسک و لباس کار مناسب باشند.

از نانوا خواهش کنيم نانها را با انبر روي سفره يا پارچه قرار دهد.

از آبخوري يا آبسردکن در محيط نانوايي استفاده نکنيم.

توجه کنيم که نانهاي فانتزي و محلي در واحد صنفي به صورت کامل با روکش قابل رؤيت پوشيده شده باشد.

متصدي، مدير يا مالک نانوايي، موظف است يک جعبه دستمال کاغذي به منظور استفاده شاغلين و مشتريان در کنار دستگاه کارتخوان محل صنفي قرار دهد.

قبل از دست زدن به نان، اگر دستمان آلوده شده است، از يک ضدعفونيکننده دست استفاده کنيم.

اجازه ندهيم نان در نانوايي خنک شود. بهتر است نان را داغ داغ در سفره يا پارچه نان قرار داده و ببنديم. اگرچه نان کمي نرم ميشود اما اين روش براي سلامتي مهمتر است.

 

از چاقو، کاتر، برس و ساير وسايل مشترک در نانوايي استفاده نکنيم.

سفره يا پارچه نان را روي پيشخوان و ميز نانوايي قرار ندهيم.

از پرداخت وجه نقد خودداري کنيم و پرداخت ترجيحاً به صورت آنلاين يا با کارتخوان باشد و صرفاً خودمان انجام دهيم.

به محض ورود به خانه، اول دستها را بشوييم، سپس به سراغ نانها برويم. البته دقت کنيم پشت سفره يا پارچه نان به نان نخورد و بعد از هر بار نانوايي رفتن، سفره يا پارچه نان را بشوييم.

تنها راه اطمينان از آلوده نبودن نان، حرارت دادن مجدد آن در منزل قبل از مصرف است.

نانهاي کارخانهاي بدون دخالت دست توليد و بستهبندي ميشوند اما براي اطمينان بعد از خريد، کيسه روي آن را بشوييم و نان را قبل از مصرف در فر، تابه گرم، مايکروويو يا تستر حرارت دهيم.

براي اعلام و گزارش عدم رعايت نکات بهداشتي در نانواييها با شماره تلفن 190 «سامانه پاسخگويي شکايات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي» تماس بگيريم.