ارسال به دوست  نسخه چاپي 

معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری:

نقش استارت‌آپ‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان در تحول صنعت غذا

سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری در مراسم افتتاحیه مرکز نوآوری صنعت غذا گفت: ایجاد این مرکز حرکت بزرگی است که از کارخانه نوآوری کلید خورد و با ایجاد دیگر کارخانه‌ها، این روند ادامه‌دار شد. این مرکز هم در ساختمانی با ۸۰ سال قدمت، بازسازی و ایجاد شده است تا در اختیار نوآوران و فناوران قرار گیرد.

 

 

وی با اشاره به نقش صنعت غذا در افزایش تولید ناخالص ملی بیان کرد: صنعت غذا یکی از بزرگ‌ترین صنایع کشور است و حدود ۱۰ درصد تولید ناخالص ملی در صنعت غذا استفاده می‌شود بنابراین نوآوری‌ها در این حوزه از نظر سلامت، بهداشت و دیگر فاکتورها اهمیت بالایی دارد.

ستاری افزود: این مراکز کمک می‌کنند تا نوآوری‌ها به کارخانه‌های بزرگ تزریق شده و به این ترتیب استارت‌آپ‌ها و جوانان خلاق به این حوزه ورود کنند.

وی در ادامه با اشاره به شکل‌گیری کانون هماهنگی دانش، صنعت و بازار زنجیره گندم، آرد و نان تصریح کرد: یکی از بزرگ‌ترین مشکلات این زنجیره، تفاوت قیمت ارز است و یارانه‌ای که به این سیستم وارد شده، نوآوری‌ها را کاهش داده است. ساختار کلی صنعت نان کشور سنتی و نیازمند تغییر است و اکنون شرکت‌های خصوصی زیادی در این زمینه شکل گرفتهاند.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری با اشاره به تحول در صنعت نان و نقش شرکت‌های دانش‌بنیان اظهار کرد: این شرکت‌ها نقش تاثیرگذاری در تحول این صنعت دارند و ما یکی از کشورهای پرمصرف در حوزه نان هستیم و این صنعت باید با کمک نوآوری‌ها متحول شود.

ستاری در پایان گفت: ایجاد زیرساخت اطلاعات یکپارچه زنجیره ارزش، نوشیدنی دیافان ویژه بیماران همودیالیزی، نمایشگاه مجازی صنعت غذا، تولید پنیر سین‌بیوتیک، تولید کوکی مخصوص دیابتی‌ها، تولید حامل‌های لیپیدی نانوساختار حاوی اسانس‌های اکالیپتوس، آویشن، سرخارگل و چای کوهی، دستیابی به فرمولاسیون ترکیبی فایتوبیوتیک انکپسوله شده و پروبیوتیک و تهیه شربت بار بدون استفاده از هیچ‌گونه ماده شیمیایی غلظت‌دهنده، طرح‌هایی است که در این مرکز شتابدهی می‌شود.