ارسال به دوست  نسخه چاپي 

رونق صادرات، تنها راه فعال‌سازي ظرفيت خالي واحدهاي آردسازي

ظرفيت خالي واحدهاي آردسازي سراسر کشور همواره از مباحث مهم مطروحه در محافل صنعت آرد بوده است. در حال حاضر نزديک به 400 واحد آردسازي فعال در سراسر کشور داريم که با يک سوم ظرفيت در حال فعاليت هستند و اين ظرفيت هم بيشتر در بحث خبازي فعال است و فقط ظرفيت صنف و صنعت و بازارهاي بين‌المللي مي‌تواند راهي براي فعال‌سازي ظرفيت خالي صنايع مدرن آردسازي کشور باشد.

 

 

خوشبختانه در سطح کشور کارخانههايي داريم که اهداف توليد مبتني بر صادرات را دنبال ميکنند و عملکرد قابل تقديري عليرغم تمامي چالشهاي موجود در اين حوزه، در جذب بازارهاي خارجي داشتهاند اما نبود سياست واحد و پايدار در حوزه صادرات، تحريمهاي بينالمللي و بوروکراسي اداري موجود، اقدامات اين واحدها را تحت تأثير قرار داده است.

در مقاطعي دولت با عرضه گندم صادراتي در بورس، در جهت حمايت از صادرات گام برداشت که منجر به رشد بازارهاي صادراتي شد و در آن مقطع ايران توانست 300 هزار تن صادرات آرد داشته باشد و 15 درصد از سهم ترکيه در بازار عراق جذب شد اما اين اقدام به خاطر کاهش توليد گندم در کشور متوقف شد و صادرات رو به رشد مجدداً به حاشيه رفت و جاي تأسف دارد که کشور ما عليرغم وجود پتانسيلهاي متعدد در صنعت آرد، موقعيت جغرافيايي و هممرزي با کشورهاي واردکننده آرد و غيره، به دليل عدم ثبات سياستهاي ناظر بر صادرات، دچار افت و خيز آمار صادرات آرد باشد که البته افت بازارها را بيشتر در کارنامه صادرات داشتيم. لذا شايسته است دولت تمهيداتي تسهيلگرانه در روانسازي بستر صادرات در کشور داشته باشد تا صنعتي که هزينههاي سنگيني را فقط در حوزه تعمير و نگهداري تجهيزات توليد صرف ميکند، تأمين گردد.