ارسال به دوست  نسخه چاپي 

چالش قنادان در آستانه نوروز ۱۴۰۰

قنادان در آستانه نوروز ۱۴۰۰، بلاتکلیف هستند. هر سال اسفندماه که از راه می‌رسید، قنادان در تکاپو برای تامین شیرینی شب عید مردم بودند چرا که شیرینی و آجیل بخش جدایی‌ناپذیر از سفره‌های هفت‌سین ایرانی‌ها است اما اکنون قنادان با مشکلات بسیاری مواجه هستند.

 

 

از یک سو تامین مواد اولیه به چالشی برای آن‌ها تبدیل شده و از سوی دیگر با توجه به اینکه کیفیت شیرینی در هر قنادی با قنادی دیگر متفاوت است، هزینه‌های تولید شیرینی نیز در هر قنادی فرق دارد بنابراین قیمت‌گذاری محصولات شیرینی باید آزاد باشد تا قناد و مشتری بتوانند همسو با یکدیگر به رونق صنف قنادی بپردازند. شرایط تامین مواد اولیه و عدم ثبات قیمت‌ها، در حال حاضر از بزرگترین دغدغه‌های قنادان است. قنادان روزانه شاهد افزایش قیمت مواد اولیه هستند که به طور قطع در قیمت تمام شده، اثرگذار است و قنادان را متضرر می‌کند.

متاسفانه از سال گذشته به دلیل بحران شیوع ویروس کرونا در کشور، شاهد آن بودیم که قنادان، ضربه سنگینی خوردند و با چالش‌های بسیاری مواجه شدند؛ از یک سو بسیاری از مردم شروع به پخت کیک و شیرینی در منزل کردند و همین باعث شد که مقطعی رکود را در ویترین‌های قنادی‌ها شاهد باشیم و از سوی دیگر گرانی مواد اولیه و رعایت پروتکل‌های بهداشتی و هزینه‌های آن، ضربه‌های جبران‌ناپذیری را به واحدهای قنادی وارد کرد. در بسیاری مواقع شاهد آن بودیم که تعطیلی صنف قنادی منجر شد که بسیاری از کارگران این صنف بی‌کار شوند. اکنون که در آستانه سال نو هستیم، باید ببینیم دولت چه تدابیری را برای حمایت از این سنت پرطرفدار در نظر دارد و امیدواریم امسال شرایط بهتر باشد. البته که رکود سال گذشته همچنان بر صنف تاثیرات منفی دارد و شرایط قنادان مانند سال‌های گذشته نیست.

بلاتکلیفی قنادان با توجه به بحران تامین مواد اولیه برای تولید محصولات قنادی 1400، دغدغه‌ای است که قنادان به دنبال پاسخی برای آن هستند اما چه کسانی باید پاسخگویی این نیاز قنادان باشند؟!