ارسال به دوست  نسخه چاپي 

مديرکل غله و خدمات بازرگاني استان تهران مطرح کرد:

تلاش اداره کل غله تهران براي توليد و تامين گندم باکيفيت

مديرکل اداره غله و خدمات بازرگاني استان تهران گفت: با توجه به اينکه توليد گندم باکيفيت و نزديک به استانداردهاي جهاني، از مهم‌ترين اقدامات اين اداره کل براي سال 1400 است لذا بايد براي تأمين گندم خوب و باکيفيت، تلاش‌هاي بيشتري صورت بگيرد.

 

عباس ارشدي در گفتوگو با خبرنگار نگاه هستي بيان کرد: از سوي ديگر، يکي ديگر از برنامههاي اداره کل غله در سال جاري در جهت افزايش کميت و کيفيت نان واحدهاي خبازي، اين است که با وزارت بهداشت تفاهمنامهاي امضا کردهايم تا در جهت ساماندهي واحدهاي خبازي، اقدامات لازم صورت گيرد و سعي ما ارتقاي کيفي نان و ساختار فيزيکي واحدهاي نانوايي است و علاوه بر آن، نگهداري اصولي گندم مطابق با استانداردها هم از ديگر برنامههاي اين اداره کل است.

وي با اشاره به ارزيابي خود از وضعيت گندم و آرد در سال 99 گفت: متأسفانه همزماني آغاز سال 99 با شيوع ويروس کرونا، نه تنها ايران بلکه کل دنيا را در شرايط نامطلوب قرار داد و با تأثيرگذاري بر بنگاههاي اقتصادي، بسياري از اين واحدها را به آستانه تعطيلي کشاند که در اين ميان گندم و آرد نيز از اين قاعده مستثني نبود.

مديرکل اداره غله و خدمات بازرگاني استان تهران در خصوص چالشهاي حمل آرد اظهار کرد: با توجه به خصوصي بودن اغلب شرکتهاي حمل و نقل، حمل آرد در برههاي از زمان، مناسب و بهموقع صورت نگرفت لذا براي رفع اين مشکل، شرکتهاي حمل آرد به دو دسته تقسيمبندي شدهاند و از 16 شهرستان استان، بحث حمل 9 تا 10 مورد از شهرستانها، به واحدهاي آردسازي خودشان واگذار گرديد تا کارخانههاي هر استان اقدام به حمل آرد نمايند و مسائل حمل ساير شهرستانها نيز به شرکت حمل و نقل خليج فارس واگذار شد.

ارشدي ادامه داد: از سوي ديگر، نرخ حمل آرد از واحد خبازي، براي کارخانهها واريز ميگردد و در زمينه توزيع و نحوه درست حمل، شرکت پايلا نيز نظارت ميکند. در واقع پايلا شرکتي نظارتي است که خودروهاي حمل آرد نيز تحت نظارت آن فعاليت ميکنند.

به گفته وي، با توجه به شرايط کرونا، به تدريج با آگاهي و آشنايي مردم و فرهنگسازي لازم در زمينه رعايت بهداشت در واحدهاي توليد نان سنتي، عرضه اين نانها نيز به رونق سابق خود رسيد و شرايط به گونهاي فراهم شد که مردم با کمبود آرد و نان روبهرو نشدند و دسترسي مردم به نان و آرد در کمترين زمان ممکن صورت گرفت.

مديرکل اداره غله استان تهران در بخش بعدي گفتههاي خويش به سرانه مصرف نان اشاره کرد و گفت: ميانگين سرانه مصرف آرد در استان تهران، ماهانه براي هر فرد 5/5 کيلوگرم برآورد شده که اگر در اين ميان کمبودهايي هم بروز کرده، با پيگيريهاي لازم رفع شده است.

ارشدي با اشاره به مرکز نوآوري صنعت غذا تصريح کرد: مجموعه سيلوي تهران با تلاش و همکاريهاي معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري و مشارکت شرکت بازرگاني دولتي ايران، توانست در گوشهاي از سيلوي تهران، بخش کسب و کارهاي نوين را افتتاح کند و به اين ترتيب با استقبال از ايدههاي نو، توانستيم براي فعاليت‌‌هاي جديد و نوآورانه توليدکنندگان، راهي تازه باز کنيم چرا که رشد کسب و کارهاي جديد، راه را براي فعاليت بيشتر جوانان هموار ميکند و اين اتفاق بسيار خوب، قطعاً نتايج قابل قبولي به دنبال خواهد داشت.