ارسال به دوست  نسخه چاپي 

کشف يک ماده آلرژي‌زاي جديد در گندم

به گزارش نگاه هستي و به نقل از بي بي ام، پروفسور Heydar Ozpinar، رئيس دپارتمان تغذيه دانشگاه Altainbas ترکيه بيان کرده است که نوع و مقداري از Amylase Trypsin Inhibitor، پروتئيني آلرژي‌زا را که در بعضي از انواع گندم وجود دارد، براي اولين بار در تحقيقي با موضوع شناسايي پروتئين‌هاي حساسيت‌زا در آرد گندم نانوایی که در ترکيه و آلمان مصرف مي‌شود، شناسايي کرده است. اين پروژه با همکاري دانشگاه Postdam آلمان اجرا مي‌شود.

 

 

وي گفت: نوعي پروتئين آلرژيزا که به نام Amylase Trypsin Inhibitor (ATI) شناخته ميشود و ميتواند اختلالات گوارشي به وجود آورد، به مقدار زيادي در اين مطالعات کشف شده است. شناسايي دانههاي گندمي که داراي مقدار زيادي پروتئين آلرژيزا هستند، اهميت بسياري براي سلامت انسان دارد.

Ozpinar با دادن اطلاعاتي در مورد همکاري مشترکشان با آلمان بيان کرد: بعد از کنفرانس برگزار شده در مورد نان و اهميت آن در سال 2019، به اين باور رسيديم که گندم نان بايد از منظر پروتئينهاي آلرژيزايي که دارد، مورد بررسي قرار بگيرد. به همين دليل است که چنين مطالعهاي را به انجام رسانديم. ابزارهايي که براي شناسايي آلرژيهاي انسان توسعه يافتهاند، براي شناسايي ديگر پروتئينهايي که منجر به سرطان ميشوند يا تاثير منفي روي سلامت دارند نيز مورد استفاده قرار ميگيرد اما متاسفانه اين تکنولوژي پيشرفته تا به حال در کشور ترکيه و در مورد محصولات غذايي مورد استفاده قرار نگرفته است.

وي در ادامه توضيح داد: بيماري سلياک که دليل آن گلوتن موجود در گندم است، نشانههايي شناخته شده دارد اما اطلاعات کافي در مورد پروتئينهاي آلرژيزا که ATI نام دارند و در گندم هم موجود هستند، در دست نيست. من همراه با تيمم، براي اولين بار تحقيقاتي را در مورد اين پروتئين و مقدار آن در آرد گندم ناني که در نواحي مختلف ترکيه وجود دارد، به انجام رسانديم.