ارسال به دوست  نسخه چاپي 

مدیر کنترل کیفیت آزمایشگاه اداره کل غله و خدمات بازرگانی استان زنجان:

رصد و پایش شبانه‌روزی زنجیره تولید نان در زنجان

آزمایشگاه اداره کل غله و خدمات بازرگانی استان زنجان در تمام پروسه تولید گندم، آرد و نان، شکر و برنج در کنار زنجیره است و در بخش‌های مختلف، حضور فعال دارد چرا که آزمایشگاه این اداره کل، قطب اصلی در پایش کیفیت گندم، آرد و نان در استان زنجان است.

 

در همین راستا فریدون جعفری، مدیر کنترل کیفیت آزمایشگاه اداره کل غله و خدمات بازرگانی استان زنجان به خبرنگار نگاه هستی گفت: کیفیت گندم استان زنجان به دلیل نوع واریته‌‌هایی که سال‌ها در این استان کشت می‌شده است، دارای نوسان در مقایسه با سایر نقاط کشور است و در واقع کیفیت متوسط دارد.

وی افزود: از سوی دیگر شرایط دمایی و اقلیمی استان منجر به آن می‌شود که در راستای افزایش کیفیت گندم تولیدی، جلساتی با مسئولین ذی‌ربط در استان برگزار شود تا قبل از شروع فصل خرید که اوایل تیرماه است، جلسات بازآموزی برای تمامی عوامل خرید کل مراکز استان و اتحادیه تعاون روستایی برگزار شود و تأکید می‌کنیم در فصل خرید طبق بخشنامه شرکت GTC، تمامی شرایط خرید در دستور کار قرار بگیرد.

به گفته مدیر کنترل کیفیت آزمایشگاه اداره کل غله و خدمات بازرگانی استان زنجان، گزارش‌های کامل کیفی از تمامی بازرسی‌ها و نمونه‌برداری‌ها، به مرکز پژوهش‌های غلات ارسال می‌شود.

جعفری در ادامه درباره رایزنی برای تأمین گندم کیفی استان گفت: بر اساس آمارها در خصوص نوسان کیفی گندم، با شرکت بازرگانی دولتی ایران رایزنی می‌کنیم تا در صورت نیاز، گندم وارداتی به استان تخصیص دهد و این محموله‌های گندم در سیلوی غدیر تخلیه و در جهت ارتقای کیفی آرد و نان، به نسبت مشخص میان کارخانه‌های آرد تقسیم می‌شود.

وی افزود: در راستای پروسه نگهداری گندم در فصل خرید هم آزمایشگاه اداره کل غله استان در کنار دانشگاه علوم پزشکی در مراکز خرید حضور دارد و اقدام به نمونه‌برداری می‌کنیم تا محموله‌های گندم از نظر آفات، کپک و رطوبت بررسی شود.

مدیر کنترل کیفیت آزمایشگاه اداره کل غله و خدمات بازرگانی استان زنجان در ادامه درباره نحوه بازرسی کارخانه‌های آردسازی استان گفت: بازرسی کارخانه‌های آرد، دوره‌ای یا در قالب بازدیدهای گروهی با حضور نمایندگان دانشگاه علوم پزشکی، اداره استاندارد و اداره بازرسی استان است و نمونه‌گیری از آردهای تولیدی و سنجش میزان گلوتن، پروتئین، رطوبت، میزان سبوس‌گیری و PH و دیگر موارد انجام می‌شود و چنانچه خارج از استاندارد باشد، به کارخانه تذکر کتبی داده می‌شود و اگر تکرار شود، به مراجع ذی‌صلاح ارجاع داده خواهد شد. گفتنی است این بازرسی‌ها در درجه‌بندی کارخانه‌های آرد بسیار تاثیرگذار خواهد بود.

وی در ادامه درباره دوره‌های آموزشی برای مسئولین کنترل کیفیت استان هم گفت: پیش از آغاز فصل خرید، برای مسئولین کنترل کیفی جلسه‌ای جهت بازآموزی برگزار می‌کنیم و در نهایت گواهینامه‌ای به آن‌ها داده خواهد شد و در موارد خاص که مسئول فنی جدیدی برای کارخانه‌ای مشغول به کار ‌شود، ضمن آموزش‌های لازم، وی را به دانشگاه علوم پزشکی جهت دریافت مجوز معرفی می‌کنیم.

مدیر کنترل کیفیت آزمایشگاه اداره کل غله و خدمات بازرگانی استان زنجان در بخش دیگری از گفته‌های خویش با بیان اینکه پایش‌ نان استان، موردی و در قالب کارگروه بازرسی انجام گرفته و میزان جوش شیرین و PH رصد می‌شود، تصریح کرد: نمره و عدد کیفی و همچنین میزان جوش شیرین نان‌هایی که نمونه‌برداری کنیم، به شرکت بازرگانی دولتی ایران ارسال می‌شود و در مرکز پژوهش‌های غلات مورد ارزیابی قرار می‌گیرد و خوشبختانه از نظر کیفی، نان استان جزو بهترین‌های کشور است.

جعفری در پایان گفت: کل عملیات خرید گندم، تولید آرد و نان استان، کنترل کیفی در قالب کارگروه و بازدیدهای مشترک و در نهایت بازدید از 6 کارخانه آرد، 2 سیلوی دولتی و 8 سیلوی خصوصی، تحت نظارت نیروهای مجرب و متخصص است تا کمبودی احساس نشود و خوشبختانه طبق نتایج بررسی‌های انجام شده در آزمایشگاه اداره کل غله، هیچ اختلاف معناداری میان کیفیت آرد استان تهران با استان‌های البرز و زنجان وجود ندارد.

 

خبرنگار: ساناز مرادیان عنبران