ارسال به دوست  نسخه چاپي 

سیستان و بلوچستان، نماد اقتدار ایران

در زمستان سال 1401، سفر به سرزمین آفتاب، تجربه‌ای متفاوت برایم رقم زد. حضور در استان سیستان و بلوچستان و تهیه گزارش از وضعیت آرد و نان این استان در کنار مردم خونگرم آن خطه، تجربه‌ای بود که در کمترین استانی برایم رقم خورد.

 

برنامه این سفر کاری به این‌گونه بود که باید از کارخانه‌های آرد سطح استان و در کنار آن از واحدهای نانوایی بازدید می‌کردیم اما آنچه مشاهده کردیم، تجربه‌ای بسیار متفاوت بود چرا که صف‌های نانوایی بسیار طولانی بود و مردمی که 4 یا 5 ساعت در صف خرید نان مانده بودند، برایم از این معضل می‌گفتند.

البته که اداره کل غله و خدمات بازرگانی استان تدابیری از جمله افزایش ساعات کار واحدهای نانوایی و سهمیه شناور برای نانوایی‌های سطح استان را در دستور کار قرار داده بود اما نکته آنجا بود که عده‌ای از مردم باور داشتند اگر صف طولانی است، به این دلیل است که نان ارزان است و بخشی از آن صرف خوراک دام می‌شود!

مردم زاهدان می‌‌گفتند حاضریم نان گران شود اما در صف‌های طولانی ساعت‌ها منتظر خرید نان نباشیم و این موضوع، تدبیر مسئولان در سطح کشور را می‌طلبد. مردم اما از تلاش‌های مسئولان استان برای تأمین آرد و نان تقدیر می‌کردند. بماند که این مردم، صبورانه این شرایط را پذیرفته بودند!

اما در ادامه این سفر، از کارخانه‌های آرد استان که جزو بهترین کارخانه‌های آرد در سطح کشور هستند، بازدید کردیم و دیدیم که زنجیره تولید نان در استان سیستان و بلوچستان، در کنار یکدیگر بسیار هماهنگ است که البته توجه بیشتر مسئولان را برای مرتفع کردن چالش‌ها می‌طلبد.

در ادامه این سفر، به تنها بندر اقیانوسی کشور، بندر چابهار، سفری داشتیم؛ در مسیر جاده‌ای ترانزیتی که نشان از نقش مهم و اساسی بندر چابهار در کشور داشت. پس از چند ساعت از مسیر خاش، سراوان، ایرانشهر، به بندر چابهار رسیدیم و از اسکله شهید بهشتی بازدید کردیم. اسکله‌ای که برای کشور حکم شاهرگ را دارد. بازدید از بندر شهید بهشتی و تلاش معاون بندری اداره کل غله چابهار، نشان‌دهنده ممارست شبانه‌روزی در راستای این است که کشور در تأمین کالاهای اساسی بی‌نیاز باشد.

استان سیستان و بلوچستان نقشی اساسی در تأمین کالاهای اساسی در کشور دارد و البته که در این مسیر دکتر سرگزی، مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان عملکردی قابل توجه دارد. همچنین گفتنی است حجت جانی، مدیر روابط عمومی اداره کل غله و خدمات بازرگانی استان سیستان و بلوچستان، در مسیر فرهنگ‌سازی تولید و مصرف نان سالم، اقدامات بسیار در دستور کار قرار داده است و با سفر به بخش‌ها و شهرهای مختلف استان، وضعیت تولید نان در این استان را بررسی می‌کند و پس از آن اقدامات لازم برای رفع چالش‌ها انجام می‌شود.

سفر به این استان، همان‌طور که پیش‌تر ذکر کردم، برایم حال و هوایی متفاوت داشت و با مشاهده ظرفیت‌های این استان علی‌رغم تمام مشکلات ریز و درشت و بودن در کنار مردم یکرنگ و دوست‌داشتنی آن خطه و البته با در نظر گرفتن پیشینه تاریخی این استان، به این نتیجه رسیدم که سیستان و بلوچستان، نماد اقتدار کشور است...

 

خبرنگار: ساناز مرادیان عنبران