ارسال به دوست نسخه چاپي
در گفتوگو با نانوایان حجیم و نیمهحجیم پایتخت مطرح شد:
چرایی مصرف کم نان جو در ایران
نان جو یکی از نانهایی است که به دلیل برخورداری از ویتامینهای فراوان از جمله ویتامینهای گروه ب، میتواند در وعدههای غذایی همچون صبحانه یا در کنار غذاهایی نظیر سوپ بسیار مفید واقع شود و به گفته بسیاری از کارشناسان تغذیه، یکی از نانهای سالم است اما امروز به دلیل افزایش قیمت اقلام خوراکی، قیمت آرد جو نیز بسیار افزایش یافته است لذا همه اقشار قادر به تهیه نان جو نیستند و پخت این نوع نان نسبت به نان گندم کم است. البته این نکته را نیز نباید فراموش کرد که این نوع نان محبوب همگان نبوده و بسیاری از افراد از آن استقبال نمیکنند و ذائقه افراد در مورد انتخاب نان، متفاوت است.
بر این اساس با نانوایان حجیم در خصوص قیمت آرد جو و نان جو همصحبت شدیم تا در مورد میزان مصرف این روزهای نان جو، بیشتر بدانیم. امیری، یکی از نانوایان حجیم پایتخت در گفتوگو با نگاه هستی در این باره گفت: مصرف آرد جو به دلیل مشتریهای کم و تقاضای پایین برای این نوع نان، کم است و اگر بیش از تقاضای مشتری پخت کنیم، نان روی دستمان میماند. وی افزود: ما آرد جو را به صورت آزاد و ماهانه حدود 2 کیسه 20 کیلویی خریداری و پخت میکنیم. انصاری یکی دیگر از نانوایان حجیم در شرق تهران بیان کرد: آرد جو را از فروشگاههای لوازم قنادی به صورت آزاد با قیمت کیلویی 21 هزار و 500 تومان تهیه میکنیم و حدوداً در ماه 50 کیلو آرد جو پخت داریم. بابایی، نانوای دیگری که به صورت عمده نان حجیم تولید میکند و معمولاً به صورت سفارشی نان جو میپزد، گفت: نوعی مواد وجود دارد که از جو تهیه شده و به آرد گندم اضافه میشود و تنها در این صورت نان جو مرغوب به دست میآید در غیر این صورت نان جو سفت و خشک شده و قابل استفاده نخواهد بود. قیمت این ماده حدوداً کیلویی 58 هزار تومان است. بادامی، نانوای حجیم دیگری است که میگوید روزانه حدود 30 تا 40 قرص نان جو میفروشد. به گفته این نانوا، مشتری نان جو بسیار کم است چراکه این نان نسبت به نان گندم گرانتر بوده و توان مالی مردم در مناطق جنوبی شهر، اجازه خرید نان گرانتر را نمیدهد. اشرفی، نانوای دیگری است که نان جو خشک را تولید نمیکند و آن را به صورت آماده از تولیدکنندگان دیگر میخرد اما نان جو نرم را به دلیل داشتن مشتری کم، حدود 25 قرص در روز پخته و میفروشد. وی اظهار کرد: معمولاً نان جو و نانهای رژیمی به دلیل قیمت بیشتر، در مناطق شمالیتر طرفداران بیشتری دارند و در مناطق جنوبیتر شهر به ندرت مصرف میشوند و به همین دلیل در نانواییهای جنوبی شهر، شاید از هر 10 نانوایی، 2 واحد آن هم به میزان کم نان جو تولید میکنند. بر اساس این گزارش میتوان نتیجه گرفت که نان جو هم به دلایل اقتصادی روز جامعه و هم به دلیل نوع ذائقه مردم، نسبت به نان گندم کمتر مصرف میشود و طرفداران کمتری دارد.