ارسال به دوست
نسخه چاپي
سنت نان در روسیه
«ممکن است همه چیز از بین برود، ممکن است پول هم از دست برود و زندگی زیر و رو شود اما اگر نان در خانه باشد، هنوز امید وجود دارد.» این ضربالمثل روسی نشان میدهد که مردم بزرگترین کشور جهان (از نظر مساحت) به مهمترین غذای اصلی خود یعنی نان، چقدر اهمیت میدهند. در روسیه، نان نقشی برجسته در رژیم غذایی ملی ایفا کرده است.
به گزارش نگاه هستی به نقل از russiabeyond، سنت Khlebosolnye در همه جای روسیه گرامی داشته میشود. این واژه که از دو کلمه روسی khleb (نان) و sol (نمک) تشکیل شده، به معنای میزبانی دوستانه است. این واژه یک سنت قدیمی را توصیف میکند که هنوز هم ادامه دارد. نان و نمک همیشه نماد رفاه و سلامتی بودهاند، دقیقا به همین دلیل است که میزبانان از همه طبقات اجتماعی هنگام پذیرایی حتماً نان سرو میکنند. همچین علت دیگرش این است که نان در فرهنگ اسلاو، مقدس در نظر گرفته میشود. در روسیه اگر نان نداشته باشند یعنی چیزی برای خوردن ندارند بنابراین در این کشور تقریباً با هر وعده غذایی نان سرو میشود. طبق سنت، حتی در پذیراییهای رسمی یا رستورانها، هنوز هم با قرصهای نان و یک ظرف کوچک نمک از مهمانان پذیرایی میشود. تکه کردن نان و فرو بردن آن در نمک، نشانه آغاز یک دوستی و عهد و پیمان است. این رسم در عروسیهای سنتی روسیه نیز دیده میشود. بعد از پایان مراسم، عروس و داماد نان را با هم تقسیم میکنند، آن را در نمک فرو میبرند و نان را میخورند. این کار نشاندهنده تمایل زوجین به مراقبت از یکدیگر و رویارویی با مشکلات زندگی مشترک است. فرهنگ غنی نان در روسیه منجر به تأسیس کارخانه نان Dom Chleba در این کشور شد که تولیدات آن به کشورهای ارمنستان، آذربایجان، گرجستان، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان و ازبکستان هم عرضه میشد. یکی از معروفترین انواع نان در روسیه، نان بورودینسکی (Borodinsky) است. این نان مخصوص علاوه بر آرد و مخمر، حاوی مالت چاودار، ملاس و گشنیز است که طعمی شیرین و مالتی به نان میبخشد. نان چاودار یکی از پرطرفدارترین انواع نان در روسیه است در حالی که نان سفید سنتی این کشور هم هنوز از سوی بسیاری به عنوان نانی برای مناسبتهای خاص در نظر گرفته میشود. نان سفید روسی Kalach چه از بیرون و چه از داخل به اندازه نان فرانسوی ترد نیست اما بسیاری از روسها معتقدند که باعث احساس سیری طولانیمدت میشود چرا که مغذیتر است. از دیگر نانهای محبوب این کشور، نان چاودار است که با استارتر خمیر ترش آن را تهیه میکنند و به نان سیاه معروف است. از آنجا که غله چاودار نسبت به گندم در برابر شرایط آب و هوایی سخت، مقاومتر است، برای سالیان طولانی، غله اصلی این منطقه بوده و تهیه نان از آن رایج بوده است.