ارسال به دوست نسخه چاپي
دومین دوره از مسابقات ملی مهارت در حوزه نانهای حجیم و نیمهحجیم برگزار شد
آبانماه سال جاری، آکادمی ملی نان ایران دیگر بار میزبان 11 جوان پرشور و باانگیزه ایرانی بود. جوانانی که پس از کسب رتبه اول، میتوانند آیندهای برای صنعت نان در کشور باشند. حال و هوای برگزاری مسابقات، امسال متفاوت با سال گذشته بود. تمام دست اندرکاران، با انگیزه تمام زیرساختهای لازم برای برگزاری مسابقات را فراهم کرده بودند.
آیین افتتاحیه در بیست و پنجمین روز از آبانماه آغاز شد و 11 جوان به نامهای مائده خادملو، سیدیزدان موسوی، سیده هانیه میرهاشمی، مریم حاجیزاده، علی خدابندهلو، عرفان قوامی، مهدیه سیدالحسینی، مبینا خلیلپور، الینا سعیدان، سوگند واحدی و مهدی رضاییمنش وارد سالن مسابقه شدند. آموزش نان در قالب استاندارد، یکی از خدمات سازمان فنی و حرفهای است در روز اول، مسئولین از زنجیره گندم، آرد و نان کشور و سازمان فنی و حرفهای کشور حضور داشتند. داوود امامی، رئیس آکادمی ملی نان ایران با کلام آغازین خود و خیرمقدمگویی به شرکتکنندگان، گام نخست را برای شروع این رقابت برداشت و پس از آن جلالی، نماینده سازمان فنی و حرفهای گفت: مسابقات جهانی مهارت worldskill با سابقه 50 ساله در کشورهای اروپایی برگزار میشود و امروز ما به دنبال آن هستیم تا در صنعت نان کشور، مهارت و تجربیات خود را در عرصه جهانی نشان دهیم. وی افزود: سازمان فنی و حرفهای در حوزههای مختلف خدمات و صنایع غذایی، آموزشها و مهارتهای گوناگون را ارائه میکند که یکی از زیرشاخههای آن، آموزش در حوزه نان در قالب استاندارد است که با کمک بخش خصوصی و آکادمی ملی نان، درصدد برآمده است این مسابقه مهارت در حوزه نان حجیم و نیمهحجیم در قالب استاندارد برگزار شود. جلالی با بیان اینکه برندگان نهایی به مسابقات جهانی پاریس راه خواهند یافت، تصریح کرد: پس از پایان این دوره و انتخاب نفرات برتر، منتخبین در دو دوره وارد اردو شده و پس از آن یک یا دو نفر بر اساس ظرفیت به مسابقات جهانی فرانسه راه خواهند یافت. نماینده سازمان فنی و حرفهای تأکید کرد: از آنجا که برای نخستین بار است که میخواهیم در چنین مسابقاتی حاضر شویم، همه تلاش خود را به کار خواهیم بست تا حرفی برای گفتن داشته باشیم. بهبود شرایط تولید نان با حذف یارانه آرد و نان در ادامه، دکتر علی ظفری، مدرس نان حجیم و نیمهحجیم و یکی از داوران این دوره از مسابقات گفت: ما باید به شغل نانوایی افتخار کنیم. امروزه شغل نانوایی در جایگاه خود قرار ندارد و ما امیدواریم که با برگزاری این دوره از مسابقات، نان به جایگاه واقعی خود دست پیدا کند. وی ادامه داد: البته یکی از مهمترین دلایلی که میتواند وضعیت تولید نان و نانوایان را در کشور بهبود ببخشد، حذف یارانه آرد و نان است. ظفری اضافه کرد: بسیار خوشحال هستیم که این دوره از مسابقات برگزار شده است تا سرآغازی برای راهیابی به مسابقات جهانی نان در فرانسه باشد. وی ادامه داد: در این دوره از مسابقات، شرکتکنندگان در دو نوبت صبح و ظهر با پخت نانهای سیمیت، گاتا، شیرمال و کروسان به رقابت خواهند پرداخت. برگزاری مسابقات جهانی نان و شیرینی در شهر ونیز در سال آینده محمدجواد کرمی، عضو هیأت مدیره اتحادیه جهانی نان (UIBC) نیز با حضور در این دوره از مسابقات گفت: چند هفته گذشته، از نفرات اول تا سوم در مسابقات جهانی نان و شیرینی در شهر مونیخ آلمان تقدیر شد و امیدواریم که ایران هم بتواند در سالهای آینده در این دوره از مسابقات، نمایندگانی داشته باشد. وی بیان کرد: سال آینده، این دوره از مسابقات جهانی نان و شیرینی در شهر ونیز ایتالیا برگزار خواهد شد و امیدواریم که برگزیدگان این دوره از مسابقات، با عملکرد حرفهای خود بتوانند نماینده کشور در ونیز ایتالیا باشند. آغاز مسابقه با روشن کردن نمادین فر مسابقه با روشن کردن فر به شکل نمادین با حضور محمود مرشدی، دبیر انجمن ماشینسازان پخت نان و شیرینی و داوران مسابقه، به طور رسمی آغاز شد. البته میان 11 شرکتکننده، قرعهکشی انجام شد و هریک از آنها به ترتیب مراحل خمیرگیری، فرمدهی، اتاق بخار و غیره را انجام دادند. آنچه مورد توجه قرار داشت، صحبتهای دلگرمکننده دکتر علی ظفری، داور مسابقه بود که خطاب به شرکتکنندگان گفت: «استرس شما را درک میکنیم اما تمرکز داشته باشید و نکات بهداشتی و سرعت عمل را رعایت کنید» و شرکتکنندگان به ترتیب خمیرگیری را آغاز کردند. سالارمنش از دیگر داوران مسابقه، نکات را به آنها گوشزد میکرد و البته یکی از مهمترین فاکتورها، مدت زمان خمیرگیری آنها در مرحله اول بود که میانگین 26 دقیقه برای آن تخمین زده شد. از سوی دیگر، تیم اجرایی دومین دوره مسابقه ملی مهارت پر از تکاپو بودند. شبنم صیادی از اعضای این تیم اجرایی گفت: تمام زیرساختها در طی دو هفته فراهم شد و ما از برگزاری دومین دوره مسابقات بسیار خوشحال هستیم. وی اضافه کرد: در این دوره، 11 شرکتکننده از شهرهای مختلف کشور حضور دارند که دیدن انگیزه آنها برای برنده شدن، حس خوبی را منتقل میکند. صیادی ادامه داد: در این مسیر، شرکتهایی همراه ما بودند که منجر به برگزاری هرچه باشکوهتر این دوره از مسابقات شدند. سوده ابیانه، دیگر عضو تیم اجرایی نیز درباره حال و هوای برگزاری این مسابقه گفت: بچه ها در این دوره از مسابقات آمادگی قابل توجهی دارند و ما سعی کردهایم که استاندارد برگزاری مسابقات را بیشتر از دورههای قبل رعایت کنیم. وی افزود: تلاش ما این است که با برگزاری هرچه بهتر این مسابقات، انگیزه شرکتکنندگان را بیشتر کنیم و بدانند که چه شغل بااهمیتی دارند و شغلشان ارتباط مستقیم با سلامتی مردم دارد. ابیانه اضافه کرد: همه هدف ما این است که نان در کشور رشد قابل توجهی داشته باشد و ما این موضوع را در آینده به وضوح متوجه خواهیم شد. بزرگترین خدمت را به نان کشور کردیم علیرضا مروتپور، عضو هیأت مدیره کانون انجمنهای صنایع غذایی ایران و مدیرعامل شرکت نانآوران در دومین دوره از مسابقه ملی مهارت، خطاب به شرکتکنندگان گفت: شما در مسیر درست گام برداشتهاید چراکه باارزشترین محصول در دنیا، نان است و من به محض ورود به محل آکادمی، به دست اندرکاران گفتم که بزرگترین خدمت را به نان کشور کردیم و از جناب آقای دکتر کریمی هم بسیار سپاسگزار هستم؛ تمام عزیزان و دستاندرکاران برای نان زحمت بسیار کشیدند. وی افزود: از آنجا که نانوازاده هستم و خاندان ما پیشینه 111 ساله در صنف و صنعت نان دارد و فرزند من هم در این مسیر گام برداشته است، تصور میکنم این راهی که جلوی پای شما گذاشته شده، میتواند به مسیر درستی ختم شود و شما با آموزشهای کیفی میتوانید به کشورهای اروپایی بروید و نان ایران را به دنیا معرفی کنید. مروتپور در پایان گفت: هریک از شرکتکنندگان که تمایل به تداوم فعالیت داشته باشند، میتوانند در مجموعه نانآوران فعالیت خود را ادامه دهند. در ادامه این مراسم، دکتر علی ظفری به مناسبت بیست و سومین سالگرد تأسیس شرکت نانآوران، نقش علیرضا مروتپور را در صنعت نان بسیار پررنگ دانست و گفت: از زمانی که من با صنعت نان عجین شدم، مدیون علیرضا مروتپور هستم. وی افزود: زمان ورودم به کارخانه تازهتأسیس نانآوران، از جناب مروتپور خواستم اجازه دهد تا در زمینه بهبوددهندهها وارد شوم و مطالعات را در این زمینه آغاز کردم. من مدیون جناب مروتپور هستم و از خدا متشکرم که وی را سر راهم قرار داد و ممنونم که تا این لحظه از من حمایت کرده است. در ادامه این مراسم، تولد 23 سالگی شرکت نانآوران با حضور شرکتکنندگان و جمعی از مسئولین و داوران جشن گرفته شد. ادامه رقابت تنگاتنگ شرکتکنندگان در روز دوم در روز دوم این مسابقات، فضای رقابت بسیار پررنگ بود. شرکتکنندگان در ساعات آغازین روز دوم با آماده شدن در محل آکادمی ملی نان ایران، خود را برای رقابتی تنگاتنگ در پخت نان حجیم و نیمهحجیم، نان کروسان و گاتا آماده کردند. به روال روز نخست، قرعهکشی میان شرکتکنندگان انجام شد و به ترتیب آنها مراحل خمیرگیری و سایر مراحل پخت را انجام دادند و طبق آنچه مورد نظر داوران بود، سرعت عمل مهمترین دلیل انتخاب برترینها است. شرکتکنندگان پس از انجام هر مرحله، چند دقیقهای استراحت میکردند و بلافاصله مرحله بعدی آغاز میشد. یازده شرکتکننده در تلاش برای موفقیت در دومین دوره مسابقه ملی مهارتآموزی، با یکدیکر رقابت میکردند اما در این میان تجربیات خود را در پخت به یکدیگر منتقل میکردند. در حاشیه دومین روز مسابقه ملی مهارتآموزی نان، با شرکتکنندگان گفتوگوهایی را ترتیب دادیم تا نظر آنها را درباره این مسابقه بشنویم. شرکتکنندگان بسیار حرفهای عمل میکنند مهدیه سیدالحسینی از استان سمنان شهر دامغان، نخستین شرکتکننده بود که با 20 سال سن در دومین دوره مسابقه ملی مهارتآموزی حضور داشت. وی در گفتوگو با خبرنگار نگاه هستی گفت: من از بچگی با پخت نان آشنا هستم و نانوایی، شغل خانوادگی ما است اما برای نخستین بار است که در چنین مسابقهای حضور پیدا کردم. وی افزود: در استان سمنان از میان 3 نفر، عنوان برتر استانی را کسب کردم و امروز به این مسابقه آمدهام تا بر تجربیاتم اضافه کنم. سیدالحسینی اضافه کرد: سطح کیفی مسابقات، بسیار عالی است و شرکتکنندگان بسیار حرفهای عمل میکنند و امیدوارم نتیجه خوبی حاصل شود. نماینده استان سمنان در دومین دوره مسابقه ملی مهارتآموزی پخت نان حجیم و نیمهحجیم ادامه داد: سطح رقابت، بسیار بالا بود و من از شرکت در این مسابقه بسیار رضایت داشتم. وی پیشنهاد کرد: امیدوارم در سال آینده تجهیزات بهروزتر شود و بتوانیم در شرایط بهتری رقابت کنیم. در مسابقه، تجهیزات و مواد اولیه عالی برای ما فراهم بود شرکتکننده بعدی، سوگند واحدی از استان مازندران شهر آمل بود. وی به خبرنگار نگاه هستی گفت: به شغل نانوایی بسیار علاقه دارم و رشتهام هتلداری و صنایع غذایی است و از آنجا که استعداد پخت نان را داشتم، وارد این حرفه شدم. وی درباره کیفیت برگزاری این دوره از مسابقات گفت: کیفیت این دوره از مسابقات، بسیار عالی و در تمام مراحل در سطح استاندارد بود و از دست اندرکاران تشکر میکنم. واحدی درباره حضور خود در دومین دوره مسابقه ملی مهارتآموزی اظهار کرد: در استان مازندران، بین دو نفر مسابقه استانی برگزار شد و من توانستم در این دوره از مسابقات حاضر شوم. هر یازده نفر از شرکتکنندگان در سطح خوبی قرار دارند و بهترین مواد اولیه را برای ما فراهم کردهاند. وی اضافه کرد: به دنبال آن هستم که در کنار شغل آشپزی بتوانم یک واحد نانوایی هم داشته باشم. این شرکتکننده نوجوان در پایان گفت: یکی از موارد قابل توجه این است که در این دوره از مسابقات، تجهیزات بهروز است اما انتظار دارم استفاده از دستگاهها به شرکتکنندگان توضیح داده شود هرچند ما در استان مازندران و شهر آمل با تمام اصول و تجهیزات آشنا هستیم. شرکت در مسابقه بر تجربیاتم اضافه کرد مریم حاجیزاده با 16 سال سن از استان خراسان جنوبی شهرستان فردوس در دومین دوره مسابقات ملی مهارتآموزی حضور داشت. این شرکتکننده درباره حضور خود به خبرنگار نگاه هستی گفت: نخستین بار است که در این دوره از مسابقات حضور دارم اما رشته تحصیلیام شیرینی و شکلات است. وی اضافه کرد: در استان خراسان جنوبی، مسابقه میان 7 نفر برگزار شد و من توانستم رتبه برتر استانی را کسب کرده و به مسابقه کشوری راه پیدا کنم. حاجیزاده درباره کیفیت این دوره از مسابقات اظهار کرد: دومین دوره مسابقات ملی مهارت از کیفیت قابل قبولی برخوردار است و بسیار خوشحال هستم که در این دوره شرکت کردم و طبیعتاً بر تجربهام اضافه خواهد شد. این شرکتکننده درباره آینده کاری خود گفت: از آنجا که شهر ما بسیار کوچک است، امیدوارم بتوانم در شهرستان فردوس، واحد نانوایی حجیم و نیمهحجیم خود را داشته باشم و به استان خود خدمت کنم. از کیفیت کار خود در این دوره از مسابقات رضایت دارم مهدی رضاییمنش از استان تهران در دومین دوره مسابقات ملی مهارتآموزی شرکت کرده بود که با انگیزه در رقابت با سایر شرکتکنندگان، در تلاش برای کسب مقام نخست بود. وی در گفتوگو با خبرنگار نگاه هستی گفت: 19 ساله و فارغالتحصیل رشته نان، شیرینی و شکلات هستم. سه سال در هنرستان درس خواندم و 5 ماه است که به عنوان نانوا مشغول به کار هستم و امروز با تجربه قابل توجه در این دوره از مسابقات شرکت کردهام. این شرکتکننده جوان اضافه کرد: در استان تهران از میان دو نفر، رتبه اول را با پخت نان شیرمال کسب کردم و به مسابقه کشوری راه یافتم. رضاییمنش در ادامه درباره کیفیت این دوره از مسابقات بیان کرد: این سطح از مسابقات میتواند در شرایط و استاندارد بهتری در تهران برگزار شود و شرکتهای مواد اولیه، حمایت بیشتری از این دوره از مسابقات داشته باشند. وی در پایان گفت: از کیفیت کار خود در این دوره از مسابقات رضایت دارم و سعی میکنم بهترین نتایج را به دست آورم. از مسئولین مسابقه برای ایجاد این فرصت سپاسگزارم مبینا خلیلپور از استان کرمان شهرستان رفسنجان با 17 سال سن در دومین دوره از مسابقات ملی مهارتآموزی حضور داشت. وی درباره کیفیت این دوره از مسابقات به خبرنگار نگاه هستی گفت: سطح کیفی این دوره از مسابقات بسیار عالی بود و من بسیار خوشحال هستم که در این دوره از مسابقات شرکت کردم. وی اضافه کرد: یک سال است که نان پخت میکنم و بسیار خوشحال هستم که چنین رشتهای را در هنرستان مطالعه میکنم و در رقابتهای استانی توانستم از میان 7 نفر، رتبه کسب کنم و به مسابقات کشوری بیایم و بسیار از این موضوع خوشحال هستم. خلیلپور اضافه کرد: امیدوارم بتوانم در آینده به عنوان یک نانوا فعالیت خود را ادامه بدهم و امروز بسیار خوشحال هستم که چنین فرصتی برایم مهیا شد تا بتوانم در این دوره از مسابقات شرکت کنم. وی در پایان گفت: از مسئولین برگزاری مسابقه بسیار سپاسگزار هستم که فرصت حضور در این دوره از مسابقات برایم فراهم شد. امیدوارم با کسب تجربه، نتایج بهتری به دست آورم سیده هانیه میرهاشمی با 13 سال سن به نمایندگی از استان قم در دومین دوره مسابقات ملی مهارتآموزی حضور داشت. وی در گفتوگو با خبرنگار نگاه هستی گفت: سال هفتم مدرسه هستم و 6 ماه است که نان پخت میکنم. این دوره از مسابقات برایم بسیار لذتبخش است و بسیار خوشحال هستم که چنین موقعیتی برایم فراهم شد. وی اضافه کرد: در استان قم از میان 5 نفر توانستم رتبه کسب کنم و به مسابقات کشوری بیایم و بسیار از حضور خود در این دوره از مسابقات راضی هستم و امیدوارم با کسب تجربه، نتایج بهتری حاصل شود. کیفیت داوری بسیار قابل توجه بود سیدیزدان موسوی، نماینده استان لرستان که در دومین دوره مسابقات ملی مهارتآموزی حضور داشت، در گفتوگو با خبرنگار نگاه هستی گفت: 17 سال سن دارم و نانوازاده هستم و شغل پدری خود را ادامه میدهم. وی افزود: در استان لرستان، شمار رقابتکنندگان اندک بود اما اکنون توانستم در میان 11 نفر به رقابت بپردازم. این شرکتکننده جوان درباره کیفیت داوری این دوره از مسابقات بیان کرد: کیفیت داوری بسیار قابل توجه بود و به تجربههای ما اضافه کرد و از سوی دیگر تجهیزات و کیفیت مواد اولیه، بسیار بالا بود و بر همین اساس است که این دوره از مسابقات در شرایط بسیار خوبی برگزار شد. وی اضافه کرد: سطح کیفی مسابقه مطلوب بود اما امیدوارم در سال آینده بر آیتمها افزوده شود و فرصت رقابت برای نانوایان در حوزه نانهای سنتی هم در نظر گرفته شود. موسوی ادامه داد: این که هر تولیدکننده بتواند نان محلی خود را به نمایش بگذارد، نکتهای بسیار قابل توجه است و امیدوارم این فرصت مهیا شود. شرکتکنندگان در شرایط بسیار خوبی با یکدیگر رقابت کردند شرکتکننده بعدی، مائده خادملو از استان گلستان شهرستان بندر گز بود. وی در گفتوگو با خبرنگار نگاه هستی گفت: رشته تحصیلی من، صنایع غذایی است و از طرف مدرسه انتخاب شدم. در واقع در استان گلستان بدون رقیب وارد مسابقات کشوری شدم. وی افزود: این مسابقات بسیار پیشرفته بود و امیدوارم کیفیت مسابقه در سالهای آینده بهتر شود اما با توجه به شرایط میتوانم بگویم در حال حاضر کیفیت مسابقه بسیار عالی است. این شرکتکننده اضافه کرد: با توجه به اینکه رشته تحصیلیام صنایع غذایی است، در آینده در کنار رشته تحصیلیام وارد شغل نانوایی هم خواهم شد. وی ضمن ارزیابی وضعیت شرکتکنندگان اظهار کرد: کیفیت رقابت بسیار بالا بود و شرکتکنندگان در شرایط بسیار خوبی با یکدیگر به رقابت پرداختند. خادملو ادامه داد: حضورم در سال جاری صرفاً به عنوان تجربهای از حضور در مسابقات است و امیدوارم که بتوانم از این فرصت استفاده کنم. این شرکتکننده در ادامه با اشاره به وضعیت تولید نان در بندر گز گفت: در شهر من، مردم بیشتر خواهان نان سنتی هستند اما امیدوارم که بتوانم اولین واحد نانوایی حجیم و نیمهحجیم را در بندر گز راهاندازی کنم. خادملو در پایان گفت: امیدوارم بتوانم روزی به عنوان داور در این دسته از مسابقات شرکت کنم. شرکتکنندگان از بهترینهای تولید نان در استانها هستند عرفان قوامی، شرکتکنندهای که برای دومین بار در مسابقات ملی مهارت شرکت کرد درباره کیفیت این دوره از رقابتها به خبرنگار نگاه هستی گفت: نسبت به سال گذشته استرس کمتری داشتم. وی اضافه کرد: شرکتکنندگان از بهترینهای تولید نان در استانها و از نظر کیفیت، بسیار نزدیک به هم هستند. قوامی اضافه کرد: در این سطح از مسابقات، امیدوارم بتوانم بر تجربهام اضافه کنم. وی بیان کرد: امیدوارم در سالهای آینده، سازمان آموزش فنی و حرفهای با برنامهریزی بهتری مسابقه مهارتآموزی در حوزه نان را برگزار کند تا نتیجه بهتری حاصل شود. سطح مسابقات در سال جاری، بالا بود الینا سعیدان 17 ساله از استان البرز، یکی دیگر از شرکتکنندگان مسابقه ملی مهارتآموزی نان است که برای دومین بار در این دوره از مسابقات حاضر شد. وی در گفتوگو با خبرنگار ما گفت: از میان 6 نفر در استان البرز، به مسابقات ملی مهارتآموزی کشور راه یافتم. سطح مسابقات در سال جاری از کیفیت قابل توجهی برخوردار بود و بسیار از برگزاری آن راضی هستم. وی افزود: اگر بخواهم درباره کیفیت برگزاری مسابقات بگویم، نسبت به سال گذشته از هر نظر بسیار مسابقات باکیفیتتر بود و در سال جاری تمام تجهیزات برای ما فراهم شد و دیگر کمتر مشکلی در تولید نان در فرایند رقابت داشتیم. سعیدان اضافه کرد: چشمانداز من این است که بتوانم در آینده به عنوان نانوای حرفهای فعالیت خود را ادامه بدهم و اکنون هم در یک واحد نانوایی مشغول به کار هستم و مطابق با رشته تحصیلی، علاقهمند به تداوم فعالیتم هستم. مسابقات ملی مهارتآموزی، سکوی پرتاب در مسیر موفقیت یکی دیگر از شرکتکنندگان در این مسابقه، علی خدابندهلو از استان زنجان شهرستان خدابنده بود. وی درباره ارزیابی خود از برگزاری دومین دوره از مسابقات ملی مهارتآموزی به خبرنگار نگاه هستی گفت: برای دومین بار در این مسابقات حاضر شدم. خوشبختانه سطح کیفی مسابقات بسیار عالی است و امیدوارم که بتوانم در این رویداد، موفقیت دلخواه را کسب کنم. وی افزود: نسبت به سال گذشته بیشتر تلاش کردم و از سطح برگزاری این دوره از مسابقات رضایت دارم. نماینده استان زنجان ادامه داد: به شغل نانوایی علاقه دارم و امیدوارم در آینده بتوانم وارد این حرفه شوم و این شغل در آیندهام تأثیرگذار باشد. خدابندهلو در پایان گفت: پیشنهاد میکنم بچهها برای مسابقه سال آینده تمرین خود را از همین روزها آغاز کنند و این مسابقه را برای خود سکوی پرتاب به سمت پیروزی و موفقیت بدانند. آنچه داوران درباره سطح مسابقه میگویند... داوران دومین دوره از مسابقات ملی مهارت نان حجیم و نیمهحجیم، در این دو روز پا به پای شرکتکنندگان قدم برداشتند و تمام نکات از رعایت بهداشت گرفته تا سرعت عمل آنها را در برگههایی یادداشت میکردند و در مواقع لازم به آنها گوشزد میکردند که در کنارشان هستند تا نتیجه دلخواه رقم بخورد. گروه داوری متشکل از دستاندرکاران مطرح صنعت آرد و نان کشور بود. دکتر علی ظفری، مهندس اسماعیلی، مهندس مقصودی، سالارمنش و لشگری در کنار مربی الکساندر پرختل، تمام شرایط را برای رقابت سالم شرکتکنندگان فراهم کرده بودند. در حاشیه این مسابقه با این داوران نیز گفتوگویی را ترتیب دادیم تا نظر آنها را درباره کیفیت مسابقه و شرایط شرکتکنندگان جویا شویم. با برگزاری مسابقات، فرهنگها به هم نزدیک میشود علی اسماعیلی، مدرس نان و مدیر سیمین نان از استان اصفهان به خبرنگار نگاه هستی گفت: این مسابقه میتواند تأثیر بسزایی در کیفیت نان کشور داشته باشد. نان یک علم است و همه مردم در اقشار مختلف، نیازمند آموزش هستند و نانوایان هم باید آموزش ببینند و مسابقات اجازه میدهد تا آموزش هم انجام شود. نانوایان ما اطلاعات تجربی دارند و ما با تولید نان در جهان فاصله داریم که این دوره از مسابقات میتواند این فاصلهها را کاهش دهد و ما را به ایدهآل برساند و وضعیت معیشت نانوایان را بهبود دهد. وی افزود: ما باید به دنبال اتفاقات جدید باشیم. ما حتی در حوزه نان سنتی به عقب برگشتهایم و باید شرایطی ایجاد شود تا خلأ در آموزش از میان برود. من مخالف حذف نان سنتی حتی نان لواش نیستم. به نظرم باید نکات قوی را برجسته کرد و به باقی افراد هم آموخت. اسماعیلی با ارزیابی مثبت از برگزاری این رقابت گفت: امیدوارم در سالهای آینده، شمار بیشتری از افراد از سایر استانها نیز در این دوره از مسابقات حاضر شوند و رقابت تنگاتنگ شود. رقابت و استرس، نشاندهنده آن است که شرکتکنندگان به دنبال پیشرفت هستند. هریک از این افراد، از یک استان هستند و میتوانند الگوی پیشرفت در استان خود باشند. وی اضافه کرد: از همه دست اندرکاران برگزاری این رقابت تشکر میکنم. بعدها اثر این رقابت را در تولید نان متوجه خواهیم شد. اسماعیلی در پایان گفت: با اطلاعرسانی میتوان مشارکت را در گوناگونی فرهنگی تقویت کرد. سطح کیفی مسابقات عالی است دکتر علی ظفری، مدرس و نویسنده در حوزه نانوایی و مدیرعامل شرکت نان دوران سبوس، از داوران دومین دوره مسابقه ملی مهارت گفت: بسیار خرسند هستم که برای دومین بار توانستم داور این گروه از مسابقات باشم و کیفیت دومین دوره، بسیار بهتر از دوره قبل است. وی افزود: متأسفانه هنوز نان ایران با آن کیفیت منحصر به فرد بر سر سفرهها قرار نمیگیرد و امیدوارم کسانی که زحمت این صنف را میکشند، این قبیل دورهها را بیشتر برگزار کنند چرا که ما نیاز به برگزاری این دورهها داریم. این مدرس نان اضافه کرد: در صنعت غذا، در بخش نان، تعداد مسابقات نسبت به سایر صنایع بیشتر است اما کمتر در کشور به آن پرداخته میشود و امیدوارم با برگزاری این مسابقات و تخصیص مجوزها در چند سال آینده، شاهد بهبود کیفیت نان باشیم. ظفری با بیان اینکه سطح شرکتکنندگان در مقایسه با سال قبل بهتر است، تصریح کرد: کیفیت این دوره از رقابتها در مقایسه با سال قبل بهتر است هرچند تا رسیدن به جایگاه جهانی فاصله داریم. مسابقات جهانی در 56 دوره برگزار شده است و این نشان از فاصله ما با رده جهانی دارد. این داور در پایان گفت: اگر متولی واحد در حوزه نان داشتیم، تصمیمگیری در شرایط بهتری انجام میشد. هنوز متأسفانه در کشور ما نان ارج و قرب ندارد و نانوایان قدر شغل خود را نمیدانند. تعیین سطح از سال آینده، درخواست ما از سازمان آموزش فنی و حرفهای است سالارمنش، داور دومین دوره مسابقه ملی مهارت و عضو اتحادیه نانوایان اصفهان و مدیر واحد نانوایی نانآوران ایستاتیس گفت: در این دوره، رقابت شرکتکنندگان از کیفیتی بسیار قابل توجه برخوردار بود. وی در گفتوگو با خبرنگار نگاه هستی بیان کرد: تلاشم این بود که از بهداشت محیط گرفته تا تمرکز، عملکرد، سرعت عمل و مواد اولیه به درستی بررسی شود و در حق کسی ناحقی نشود. این داور افزود: سطح داوری هم از وضعیت خوبی در مقایسه با سال گذشته برخوردار بود و تیم داوری همه تلاش خود را برای کیفیت داوری به کار بست. سالارمنش با اشاره به حضور پرشور و باانگیزه شرکتکنندگان گفت: رقابت، بسیار تنگاتنگ است و شرکتکنندگان به ویژه آن دسته از شرکتکنندگان که سال قبل هم حضور داشتند، بسیار تلاش میکنند تا عملکردشان قابل توجهتر باشد و داوری کردن برای بچههای این دوره، بسیار سخت بود. وی بیان کرد: خطاب به سازمان آموزش فنی و حرفهای میگویم که تعیین سطح برای بچهها بگذارند و فیلتر برای حضور در دورههای بعد سختگیرانهتر باشد و نقاط ضعف باید برطرف شود. رویکردم این است که این مسابقات در استانهای مختلف با کیفیت قابل توجه برگزار شود و افراد ماهر هر حوزه شناسایی شوند. امروز نیروی کار جوان، لازمه صنف نان در ایران است در کنار تیم داوری و شرکتکنندگان، الکس پرختل به عنوان مربی و مشاور حضور داشت و با تکاپو و علاقه، هر آنچه را در توان داشت، به شرکتکنندگان منتقل میکرد. گاهی در کنار شرکتکنندگان میایستاد و نکاتی را به آنها گوشزد میکرد. وی که مدرس نان در کشور است، درباره این دوره از مسابقات گفت: این دوره از مسابقات، بسیار ارزشمند است چرا که یکی از مشکلات ایران در صنف نان، نبود و کمبود نیروی انسانی است و این دورههای آموزشی، این فرصت را مهیا میکند تا نیروی کار ماهر، آموزش ببینند و به تدریج تحولی در این صنف و صنعت ایجاد شود. وی افزود: امروز نیروی کار جوان، لازمه صنف نان در ایران است و این شرکتکنندگان که به دنبال راهیابی به فرانسه هستند، میتوانند الگویی برای تربیت نیروی کار باشند. پرختل در ادامه درباره ارزیابی خود از شرکتکنندگان بیان کرد: 11 شرکتکننده در سطح خود بسیار تلاش کردند که حرفی برای گفتن داشته باشند و از هیچ تلاشی کوتاهی نکردند و نشان دادند که در آینده، تولید نان در ایران تغییر خواهد کرد. وی بیان کرد: یکی از نکاتی که باید مورد توجه قرار بگیرد، این است که شرکتکنندگان باید تعیین سطح شوند تا در یک سطح برابر در رقابت باشند نه اینکه فردی در این رقابتها حاضر شود که هیچگونه آشنایی به پخت نان ندارد. این مدرس نان درباره دورههای آموزشی خود گفت: تا کنون چندین دوره آموزشی در ایران برگزار کردهام و هنرجویان زیر نظر خودم آموزش میبینند و تا آخرین مرحله، تحت نظر من هستند. پرختل در پایان درباره تیم داوری گفت: تیم داوری، عملکردی بسیار خوب دارد و توانستهاند با دقت و تجربه خود به داوری بپردازند. برگزاری آیین اختتامیه دومین دوره مسابقات ملی مهارت در حوزه نان حجیم و نیمهحجیم آیین اختتامیه دومین دوره مسابقات ملی مهارت در حوزه نان حجیم و نیمهحجیم در حالی برگزار شد که مسئولین از بخشهای دولتی و خصوصی، استقبال بینظیر از مراسم داشتند و در آیین اختتامیه، نفرات اول تا سوم برگزیده شدند؛ نفراتی که پس از برگزاری مسابقه انتخابی با نفرات برتر سال گذشته، میتوانند زمینه حضور نماینده ایران را در مسابقه جهانی در لیون فرانسه فراهم کنند. در این مراسم، دکتر علی ظفری، مدیرعامل شرکت نان دوران سبوس و از داوران این مسابقات گفت: بسیار خوشحالم که در خدمت تمامی دست اندرکاران صنعت غلات کشور هستم و از زحمات سازمان آموزش فنی و حرفهای، تیم نگاه هستی و دکتر امامی رئیس آکادمی ملی نان ایران که زمینه را فراهم آوردند تا این مسابقه برگزار شود، تشکر میکنم. ظفری اضافه کرد: من نانوا هستم اما نمیدانم چرا نان در کشور جایگاه خود را ندارد. همه ما دلسوخته نان هستیم. اکنون در دنیا 57 دوره مسابقات برگزار شده است اما برای نخستین بار است که ما میخواهیم در این دوره شرکت کنیم. این مدرس نان ادامه داد: نبود متولی، بزرگترین چالش ما است که زمینه را برای ساماندهی آموزش و تولید نان در کشور فراهم نکرده است. ما هنوز نتوانستهایم در زمنیه تولید نان با کیفیتی شایسته ایران، اقدامی انجام دهیم. مدیرعامل شرکت نان دوران سبوس ادامه داد: وضعیت امروز نان کشور، نتیجه تصمیمات چندجانبه مسئولین است. سالها قبل، وزیر وقت بهداشت اعلام کرد که اگر مردم نان نخورند سالمتر هستند و ما مسئول تولید نان در کشور هستیم. اگر امروز ما میخواهیم در تولید نان موفق باشیم، باید از افراد کارآزموده و ماهر در تولید نان استفاده کنیم. ظفری درباره نحوه رقابت در این دوره از مسابقات بیان کرد: در طی دو روز بر اساس گزارشهای بینالمللی، چهار نان سیمیت، شیرمال، گاتا و کروسان را انتخاب کردیم و بعد طی لیست سازمان آموزش فنی و حرفهای، داوران بر اساس استانداردها نمرات را به بچهها دادند. وی در پایان گفت: خواهشم این است که از خودمان یادگاری بگذاریم و اگر میخواهیم نان ما هویت پیدا کند، باید از خودمان شروع کنیم مخصوصا دست اندرکاران به نقش آموزش در حوزه نان اهمیت دهند. شرکتکنندگان ضمن رقابت با هم رفیق بودند در ادامه، داوود امامی، مدیر آکادمی ملی نان ایران گفت: از تمامی دوستان و دست اندرکاران از جمله سازمان آموزش فنی و حرفهای، کانون هماهنگی دانش، صنعت و بازار زنجیره گندم، آرد و نان و تمام نوجوانان که با یکدیگر به رقابت پرداختند، تقدیر میکنم. وی افزود: در این دو روز، اتفاقات بسیار جالبی رقم خورد. شرکتکنندگان ضمن رقابت با هم رفیق بودند و این موضوع یکی از اتفاقات جالب توجه در این دوره از مسابقات بود. امامی در ادامه درباره تعامل و همکاری آکادمی ملی نان و سازمان آموزش فنی و حرفهای گفت: اولین اقدام را آکادمی ملی نان رقم زد و با توجه به رسالت خود، استانداردها را بازنگری کرد و این اتفاق با تعامل سازمان آموزش فنی و حرفهای افتاد و در آنجا متوجه این مسابقات مهارت شدیم و دریافتیم که کرسی مسابقه رقابت در حوزه نان خالی است لذا ما قدم جلو گذاشتیم و اتفاقات خوبی در این میان ایجاد شد و مجدد در سال جاری سازمان آموزش فنی و حرفهای درخواست خود را مبنی بر برگزاری مجدد این دوره از مسابقات به شرکت بازرگانی دولتی ایران ابلاغ کرد و کانون هماهنگی دانش، صنعت و بازار زنجیره گندم، آرد و نان نیز پذیرای آن شد. وی افزود: از آنجایی که پراکندگی تکنولوژی تولید نان حجیم و نیمهحجیم بسیار زیاد است، اگر نیاز به کمکی باشد، در قالب کانون هماهنگی دانش، صنعت و بازار زنجیره گندم، آرد و نان در کنار سازمان آموزش فنی و حرفهای خواهیم بود. امامی اضافه کرد: مسابقات ملی مهارت، ویترین عرضه نخبگان مهارتی است و آنها خودشان را به کشور معرفی کردند و اثرات آن را در کیفیت نان خواهیم دید. در بخش آموزش نان حجیم و نیمهحجیم، اتفاقات بسیار خوبی در حال رخ دادن است محمدجواد کرمی، عضو هیأت مدیره اتحادیه جهانی نان و شیرینی (UIBC) در اختتامیه دومین دوره از مسابقات ملی مهارت در حوزه نان حجیم و نیمهحجیم گفت: در جام جهانی نان در آلمان، جای ایران در میان نفرات اول تا سوم خالی بود در حالی که ما سهمی قابل توجه در مصرف نان در دنیا داریم اما ما شرایط را به سمتی بردیم که نان در جایگاه ویژه خود قرار گرفته است. وی ادامه داد: البته گامهایی در این مسیر برداشته شده است اما نانوایان امروز در شرایط خوبی نیستند و دلیل آن هم یارانهای است که به نانوایان پرداخت میشود. کرمی اضافه کرد: در بخش آموزش نان حجیم و نیمهحجیم، اتفاقات بسیار خوبی در حال رخ دادن است و واحدهای حجیم و نیمهحجیم در حال بهروز شدن هستند و این نشان از برداشتن یارانه در این حوزه دارد اما چرا این 5 درصد توانسته است جایگاه خوب داشته باشد؟ دلیل آن رقابت است که به اعتقاد کارشناسان، حذف یارانه میتواند زمینهساز پیشرفت نانوایان باشد و نانوایان هم با انگیزه بیشتر گام برمیدارند. وی در پایان گفت: امروز شاهد آن هستیم که نانوایان در وضعیت بدی هستند و امیدوارم شرایط برای نانوایان با حمایت دولت بهتر شود. ما به علم نافع همراه با مهارتآموزی نیاز داریم حسینی، مدیرکل سازمان آموزش فنی و حرفهای استان تهران گفت: تمامی دست اندرکاران، خالصانه در تمام این دو روز فعالیت میکردند و من شاهد خدمات آنها بودم و این نشان میدهد که جوانان، بااستعداد هستند. وی بیان کرد: با وجود اینکه دومین دوره برگزار شد، از کیفیت خوبی برخوردار بود و ما میتوانیم در جایگاه بینالمللی، حرفی برای گفتن داشته باشیم و برگزیده این دوره از مسابقات میتواند در مسابقات جهانی فرانسه، مدال خوشرنگ برای کشور به ارمغان بیاورد. حسینی با اشاره به رسالت سازمان آموزش فنی و حرفهای اظهار کرد: رسالت این سازمان، مهارتآموزی است و ما افتخار میکنیم که کسانی در این بخش آموزش دیده و وارد بازار کار شدهاند و امروز سامانهای برای جذب کارگر طراحی شده است که در اشتغالزایی بسیار مؤثر است. هرچه در حوزه آموزش سرمایهگذاری شود، باز هم کم است و واحدهایی که در حوزه آموزش سرمایهگذاری میکنند، از هوش و ذکاوت بسیاری برخوردارند. مدیرکل سازمان آموزش فنی و حرفهای استان تهران با اشاره به اینکه آموزش، رکن اساسی تولید است، بیان کرد: مسابقات ملی مهارتآموزی در رشد و تبیین آموزش نقش بسزایی دارد تا نخبگان بتوانند خلاقیت خود را به منصه ظهور بگذارند. وی در پایان صحبتهای خود گفت: ما به علم نافع نیاز داریم و زمانی این علم مؤثر میشود که با مهارتآموزی همراه باشد. تا زمانی که نان متولی نداشته باشد، هیچ اتفاقی در این صنعت رخ نخواهد داد قاسم زراعتکار، مدیرعامل شرکت تعاونی اتحادیه نانوایان تهران گفت: من 52 سال است که در این صنعت فعالیت میکنم و تا زمانی که دولتها و مسئولین متولی برای نان انتخاب نکنند و هر سازمانی ادعای تولیگری برای نان داشته باشد، هیچ اتفاقی در صنعت نان رخ نخواهد داد. وی افزود: در سال 1386 در آکادمی ملی نان برای نان سنتی هم جایگاهی تعریف شد اما امروز میبینیم نان سنتی در این آکادمی جایگاهی ندارد. این در حالی است که نان سنتی، 90 درصد نان کشور را تأمین میکند. زراعتکار ادامه داد: یارانهای بودن گندم، آرد و نان، دلیل مغفول ماندن نان سنتی در کشور است که مورد توجه قرار نمیگیرد. وی اضافه کرد: با این کیفیت آرد، باید در تابستان سال آینده انتظار شوری نان را داشته باشیم. مدیرعامل شرکت تعاونی اتحادیه نانوایان تهران در پایان گفت: پابندی به پای نانوایان زدهاند و نانوایان دیگر انگیزهای برای فعالیت ندارند. اتحادیهها برنامهها و طرحهای خود را ارائه کنند، ما حمایت میکنیم حیدرعلی نصر، معاون بازرگانی داخلی شرکت بازرگانی دولتی ایران گفت: شرکت بازرگانی دولتی ایران، متولی تأمین راهبردی غذای کشور است. در میان 14 کالای اساسی، نان نیز قرار دارد و 320 گرم سرانه مصرف متوسط نان است و از این میزان، 40 درصد انرژی مورد نیاز بدن تأمین میشود. وی در اختتامیه دومین دوره مسابقات ملی مهارت حوزه نان حجیم و نیمهحجیم بیان کرد: هرچه روی نان در کشور کار شود، بااهمیت است چرا که مهمترین کالا در ایران، نان است. نصر افزود: آکادمی ملی نان برای تمام بخشهای نان در کشور است و مسئولین نان سنتی و حجیم و نیمهحجیم موظف هستند در این زمینه برنامه ارائه کنند. باید از این ظرفیت برای آموزش در نان سنتی هم استفاده شود. وی ادامه داد: به نان حجیم و نیمهحجیم هم یارانه تخصیص مییابد اما درباره نان سنتی، دولت با احتیاط عمل میکند. نان سنتی قوت غالب مردم است و به همین جهت است که نان سنتی مشمول یارانه میشود. دولت این فشار را میپذیرد و با احتیاط درباره نان سنتی تصمیم میگیرد. معاون بازرگانی داخلی شرکت بازرگانی دولتی ایران اضافه کرد: خطاب به مسئولین اتحادیهها میگویم که برنامهها و طرحهای خود را ارائه کنید و ما هم حمایت میکنیم. نصر درباره این مسابقات گفت: 3 ماده اولیه و در رأس آن آرد، عامل مهم در تولید نان است که استاندارد آن 103 است و اعمال آن اجباری است. ماشینآلات 15 درصد و نیروی کار 35 درصد در تولید نان سهم دارد و هرچه هم به آموزش توجه کنیم، کم است. وی خطاب به مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان تهران گفت: ما در کنار شما هستیم. 82 هزار واحد صنفی در این صنف فعالیت میکنند و ما خواستار آن هستیم که نیروی کار ما گواهینامه از سوی سازمان آموزش فنی و حرفهای داشته باشد. البته با همه این شرایط، کیفیت نان ما مورد قبول است و با توجه به استاندارد 28-26، کیفیت نان رعایت میشود. شایان ذکر است در پایان این مراسم با حضور مسئولین، از داوران این دوره از مسابقات دکتر ظفری، اسماعیلی، دکتر مقصودی، لشگری، سالارمنش و الکس پرختل تقدیر به عمل آمد و پس از تقدیر از دست اندرکاران سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور، مراسم تقدیر از نفرات برگزیده آغاز شد و سیدیزدان موسوی از استان لرستان توانست به رتبه نخست و مدال طلای این مسابقات دست پیدا کند. عرفان قوامی از استان آذربایجان شرقی به مدال نقره و رتبه دوم و محمدرضا رضاییمنش از استان تهران و علی خدابندهلو از استان زنجان نیز مشترکاً به مدال برنز و مقام سوم دست یافتند. ضمن اینکه مبینا خلیلیپور از استان کرمان و سوگند داوری از استان مازندران هم دیپلم افتخار مسابقه ملی مهارت حوزه نان حجیم و نیمهحجیم را دریافت کردند و از سیدههانیه میرهاشمی هم به عنوان جوانترین عضو این دوره از مسابقات تقدیر شد. خبرنگار: ساناز مرادیان عنبران