ارسال به دوست
نسخه چاپي
استاندار مرکزی در گفتوگوی اختصاصی با نگاه هستی تأکید کرد:
فرهنگسازی تولید و مصرف نان کامل، وظیفه اصلی ما است
استاندار مرکزی درباره نهضت احیای نان کامل در کشور گفت: فرهنگسازی تولید و مصرف نان کامل، وظیفه اصلی ما است. سلامت و امنیت غذایی و نیز سلامتی مردم، اولویت ما است. سبک تغذیه اگر صحیح نباشد، منجر به بیماری میشود و با توضیحات پزشکان تغذیه و مدیرکل محترم غله و خدمات بازرگانی استان، موضوع آرد و نان کامل در دستور کار قرار گرفت.
مخلصالائمه در گفتوگوی اختصاصی با خبرنگار نگاه هستی بیان کرد: با کمک صنف نانوایان و بخش خصوصی، درصدد برآمدیم تا موضوع اشاعه تولید نان کامل در استان را در دستور کار قرار دهیم و دستگاههای مرتبط و ذینفع در این زمینه پای کار آمدند و ما امروز توانستهایم در تولید نان کامل در استان به توفیقاتی دست پیدا کنیم. وی افزود: تولید نان کامل در استان سرلوحه کار است و وظیفه قانونی ما این است که تمام اقشار جامعه را به تأمین و مصرف نان کامل ترغیب کنیم. استاندار مرکزی با اشاره به اینکه پیشنهاد تولید و فرهنگسازی نان کامل به سایر استانداران هم ابلاغ شد، اظهار کرد: یکی از وظایف مهم استانداران، توجه به امر سلامت در جامعه است. یکی از موضوعات مهم و مرتبط با مقوله سلامت، تغذیه و یکی از اجزای مهم سبد تغذیه مردم، نان است. ما در حوزه نان دچار آسیب هستیم و اکنون در شهرهای کوچک و بزرگ کشور شاهد آن هستیم که نان ناقص سفید تولید و عرضه میشود بدان معنا که نان بدون خاصیت وارد سفره مردم میشود و خواهش ما از استانداران سراسر کشور این است که به این موضوع توجه کرده و به نهضت احیای نان کامل بپیوندند. مخلصالائمه اضافه کرد: در زمینه احیای نان کامل دو کار مهم یعنی تغییر ذائقه مردم و اصلاح شیوه تولید آرد باید دنبال شود. وی درباره رویداد ملی احیای نان کامل در استان مرکزی اظهار کرد: نهضت احیای نان کامل مطالبه چندینساله بزرگان این عرصه و علاقهمندان به شیوه صحیح تغذیه در کشور و بهویژه نان به عنوان قوت غالب سفره مردم ایران بوده است. استاندار مرکزی ادامه داد: توانستیم با یک کار جمعی و مشارکتی یکساله به این نقطه برسیم که شاید گام اول این نهضت باشد و تداوم آن نیازمند مشارکت گسترده از جانب همگان است. مخلصالائمه با ارائه پیشنهادی به نمایندگان مجلس، گفت: امیدواریم در قانون برنامه هفتم توسعه، موضوع تولید آرد و نان کامل به عنوان یک مطالبه مورد توجه قرار گیرد. وی ادامه داد: نان سفیدی که در حال حاضر عرضه میشود، به دلایل متعدد دارای کیفیت و ارزش غذایی کافی نیست و نانی که با آرد فاقد مواد مغذی عرضه میشود، ذائقه مردم را تغییر داده است لذا باید با یک فرهنگسازی، این ذائقه را تغییر دهیم. استاندار مرکزی اظهار کرد: در استان مرکزی تلاش شد که ذائقه مردم را به سمت استفاده از نان کامل تغییر دهیم و امروز با استقبال ویژه مردم، صف نانواییهای نان کامل شلوغ است و تأکید داریم خبازیهایی که تمام استانداردهای تولید نان را رعایت میکنند، به این نهضت بپیوندند. مخلصالائمه با تأکید بر لزوم فراگیر شدن نهضت احیای نان کامل در کشور گفت: با استانداران جلساتی را داشتهایم البته تعداد کارخانههای تولید آرد کامل در کشور کم است و یک کارخانه در شهرستان آشتیان کافی نیست چرا که کارخانههای فعلی، توان تولید آرد کامل را ندارند. وی اضافه کرد: در زمینه احیای نان کامل دو کار مهم را باید دنبال کرد؛ تغییر ذائقه مردم و اصلاح شیوه تولید آرد از جمله ضروریات است. استاندار مرکزی بیان کرد: اضافه کردن سبوس به نان حین پخت، شیوهای مضر است و نان کامل با آردی پخت میشود که شامل سبوس و جوانه گندم است و با پشتیبانی تعدادی از سازمانهای حوزه سلامت از این نهضت، یک کار استاندارد و صحیح را دنبال میکنیم. مخلصالائمه خاطرنشان کرد: راهی بسیار بلند در پیش داریم و در این رویداد ملی به دنبال این هستیم که در سراسر کشور خبازان خوب ما به صورت فراگیر به این نهضت بپیوندند و مردم بخشی از سلامتی خود را از این مسیر تأمین کنند. خبرنگار: ساناز مرادیان عنبران