ارسال به دوست
نسخه چاپي
در دوره آموزشی کارخانه آرد آراد مطرح شد:
نانوایان و آسیابانان، دو حلقه پیوسته به یکدیگر
دوره آموزشی نانوایان حجیم و نیمهحجیم با حضور فریدون سالمیپور مدرس نان، شماری از نانوایان حجیم و نیمهحجیم، فراهانی نایب رئیس اتحادیه نانوایان حجیم و نیمهحجیم و محمدی مدیرعامل شرکت تعاونی اتحادیه نانوایان حجیم و نیمهحجیم در کارخانه آرد آراد برگزار شد.
در این دوره آموزشی، مهندس سالمیپور به توضیح درباره بخشهای مختلف زنجیره گندم، آرد و نان پرداخت. در ابتدای این نشست، این مدرس نانهای حجیم و نیمهحجیم درباره ویژگیهای گندم تولیدی به توضیح پرداخت و گفت: نقش گندم در کیفیت نان حجیم و نیمهحجیم بسیار مهم است. در تولید نان، واریته گندم نقش بسزایی دارد که البته نوع گندم در مناطق مختلف ایران متفاوت است. سالمیپور ادامه داد: اطلاعات ما درباره صنعت غذا بسیار اندک است و نانوایان باید درباره بهبود حوزه کسب و کار و آنالیز آرد، اطلاعاتی قابل توجه را کسب کنند. وی در این جلسه آموزشی در بخش اول به تشریح دانه گندم پرداخت و به نانوایان گوشزد کرد که درباره زنجیره تولید نان، اطلاعات خود را افزایش دهند. سالمیپور در ادامه به توضیح درباره صنعت آسیابانی پرداخت و گفت: پس از دانه گندم، خطوط تولید آرد در افزایش کیفیت محصول نهایی بسیار اثرگذار است. نکتهای که باید به آن توجه کرد این است که کارخانهها تمام تلاش خود را به کار بستهاند تا با سرمایهگذاری، از آخرین تکنولوژیهای روز برخوردار باشند. این مدرس نان کشور با اشاره به اینکه سه عامل مواد اولیه، پروسه تکنیکال و دستگاه در تولید نان اثرگذار است، اظهار کرد: نیروی انسانی در واقع نقشی مهم را در استفاده از تکنیک دارد. مهارت نیروی انسانی بسیار در کیفیت نان اثرگذار است و همین نکته است که نان کشورهای اروپایی را از ایران متمایز کرده است. نانوایان باید بدانند که از چه میزان مواد اولیه در فرایند تولید نان استفاده کنند. وی اضافه کرد: با توجه به بازار رقابتی امروز، کیفیت در تولید نان باید رعایت شود و این نکاتی است که نانوایان باید به آن توجه داشته باشند. اگر نانوا بخواهد مانند گذشته تولید خود را ادامه دهد، موفق نخواهد بود و اگر نانوایان در این مسیر به کمک و راهنمایی نیاز داشته باشند، من در کنار آنها هستم. سالمیپور موفقیت کافهنانها را در ذهنیت و فرهنگ متفاوت آنها در خصوص تولید نان دانست و گفت: یک کافهنان با تنوع در تولید نان، پیامهایی را برای مردم دارد و مردم گمان میکنند که این نانوایی، نانها را به شیوه کاملاً سالم و بهداشتی تولید میکند و مشتری با این ذهنیت جذب کافهنانها میشود. در این نشست، نانوایان حاضر در جلسه بر کمبود نیروی انسانی تأکید کردند که سالمیپور در این باره بیان کرد: جامعه ایران به افرادی مانند مهندس حداد نیاز دارد چرا که وی توانست با راهاندازی هنرستانها در سطح کشور، نیاز نسل آینده را به آموزش نان و نانوایی برطرف کند. یکی از سؤالهایی که در این جلسه مطرح شد درباره ارزش غذایی نان حجیم و نیمهحجیم بود. سالمیپور در این باره نیز توضیح داد: در بحث نانهای حجیم و نیمهحجیم، ما امکان تولید نان سلامتمحور را داریم چرا که نانوایان میتوانند با استفاده از خمیرترش و سبزیها، نانهای متنوع و مفیدی را تولید کنند. بخش دیگری از این نشست درباره نان خمیرترش بود که سالمیپور در این زمینه به توضیح فواید نان خمیرترش پرداخت و به نانوایان توصیه کرد که حتی در تولید نانهای سنتی هم میتوانند از خمیرترش استفاده کنند تا نانی مفید و سلامتمحور را به بازار عرضه نمایند. به گفته سالمیپور، راز آینده نان در گذشته آن است. در ادامه این جلسه، مهندس فرزان شهرکی، مدیرعامل کارخانه آرد آراد درباره برگزاری این دوره آموزشی گفت: در سال جاری، کارخانه آرد آراد هدف را بر این قرار داد که تعامل خود با مشتریان را افزایش دهد و در این زمینه دوره تکمیلی آموزشی برگزار شد تا سطح علمی طرفین افزایش پیدا کند. وی افزود: تعاملات میتواند اثرگذاری بیشتری در شناخت مشتریان از نحوه تولید آرد داشته باشد. شهرکی در ادامه از برگزاری جلسات برای نانوایان سنتی خبر داد و گفت: بدون شک برگزاری این دورههای آموزشی تداوم خواهد داشت و ما برای نانوایان سنتی هم جلساتی را در دستور کار قرار خواهیم داد. فریدون سالمیپور در حاشیه این جلسه به خبرنگار نگاه هستی گفت: ضروری است که نانوایان با پروسه تولید آرد آشنا شوند. نباید فراموش کنیم صنعت آسیابانی و نانوایان دو حلقه پیوسته به یکدیگر هستند و اگر به این درک برسیم، در آینده، کیفیت نان کشور افزایشی قابل توجه خواهد داشت. نانوایان باید بدانند که آرد با چه کیفیتی تولید و عرضه میشود و باید نگاه تخصصی به تولید نان در کشور داشت. به گفته وی، دورههای آموزشی نانوایان میتواند در شرایط علمی و آکادمیک نقشی مؤثر در بالا بردن دانش نانوایان داشته باشد و امید است که این دورههای آموزشی تأثیر خود را در افزایش کیفیت نان بگذارد. سالمیپور در پایان بیان کرد: به عنوان یک مدرس که سفیر تکنولوژی نان اروپا در ایران هستم و تجربه کشاورزی، آسیابانی و نانوایی را داشتهام، همه تلاش خود را به کار میگیرم تا در بالا بردن کیفیت نان کشور سهیم باشم. در ادامه، سعید شهرکی، مدیر اجرایی و عضو هیأت مدیره کارخانه آرد آراد گفت: از اینکه امروز توانستیم سهمی در آموزش آکادمیک نانوایان داشته باشیم، بسیار خرسندم. وی افزود: چند ماهی برای این پروژه مطالعه کردیم تا در سال جاری موضوع آموزش آکادمیک را در دستور کار قرار دهیم و در همین راستا زیرساختهای لازم را هم ایجاد کردیم. شهرکی معتقد است که برگزاری چنین دورههایی منجر به تعامل بیشتر مشتریان و کارخانه خواهد شد چرا که نانوایان با بازدید از خط تولید، با فرایند تولید آرد هم آشنا میشوند. مدیر اجرایی کارخانه آرد آراد گفت: در آینده نزدیک برای نانوایان سنتی هم دورههای آموزشی را برگزار خواهیم کرد و در کنار نانوایان همواره خواهیم ماند. فراهانی، نایب رئیس اتحادیه نانوایان حجیم و نیمهحجیم نیز در نشست آموزشی کارخانه آرد آراد گفت: از هر اقدامی که در حوزه آموزش نانهای حجیم و نیمهحجیم در دستور کار قرار بگیرد، استقبال میکنیم چرا که در حال حاضر دنیا به سمت تکامل و پیشرفت در صنعت نان میرود و کشور ما نیز نباید به این موضوع بیتوجه باشد. وی اضافه کرد: در صنعت نان دنیا، تحولات به شدت چشمگیر است و از آنجا که تمام افراد شرایط بازدید از نمایشگاههای کشورهای اروپایی را ندارند، برگزاری دورههای آموزشی در داخل کشور فرصتی است تا نانوایان با موضوع آموزش بیشتر از گذشته آشنا شوند. فراهانی ادامه داد: اتحادیه نانوایان حجیم و نیمهحجیم، همواره از موضوع آموزش حمایت میکند چرا که پایه و اساس صنعت نان کشور باید بر اساس آموزش باشد. آموزش میتواند نقشی مؤثر در افزایش اطلاعات و آگاهی نسلهای بعدی داشته باشد. در ادامه، هانیه صادقنژاد، مدیر کنترل کیفیت کارخانه آرد آراد گفت: مدیریت این کارخانه از چندین ماه گذشته به دنبال آن بود که بتواند زیرساختها را برای برگزاری ورکشاپها و دورههای آموزشی مهیا کند. وی با اشاره به برگزاری دوره آموزشی از سوی مهندس سالمیپور بیان کرد: برگزاری این دوره، تأثیری بسزا در ارتباط ما با مشتریان خواهد داشت چرا که آنها با روند تولید آرد و نان بیشتر آشنا خواهند شد. صادقنژاد اضافه کرد: با توجه به کیفیت متفاوت گندم در فصول سال، ما همه تلاش خود را به کار میبندیم تا بتوانیم آرد باکیفیت در اختیار مشتریان قرار دهیم و یکی از مزیتهای این بازدید و دوره آموزشی این بود که مشتریان با سختی کار ما هم آشنا شده و متوجه شدند که ما برای تولید آرد با چه چالشهایی مواجه هستیم. وی در پایان گفت: حضور مهندس سالمیپور به عنوان مدرس باسابقه در حوزه آرد و نان کشور، برای ما بسیار باارزش بود و توانستیم به اطلاعات خود در این حوزه اضافه کنیم. در یکی از بخشهای این دوره آموزشی، از نانهای حجیم و نیمهحجیم متنوعی که با آرد ۲۱ درصد و آرد نول کارخانه آرد آراد پخته شده بود رونمایی شد و مهندس سالمیپور توضیحاتی را درباره تولید این نانها برای نانوایان ارائه کرد. در ادامه با نانوایان حاضر در این نشست نیز گفتوگو کردیم که در پی میخوانید. محمدرضا قربانی، مدیر نان فانتزی صالحیه درباره حضور خود در این دوره آموزشی گفت: در این دوره آموزشی، پروسه تولید نان به ما نشان داده شد و استاد سالمیپور نکاتی قابل توجه را درباره زنجیره تولید نان به ما توضیح دادند. وی افزود: اگر نانوایان به تمام نکات آموزشی توجه کنند، در نهایت نان باکیفیت تولید خواهد شد. قربانی با ارزیابی مثبت از برگزاری این دوره آموزشی گفت: یکی از جنبههای مثبت این نشست، بازدید از خط تولید کارخانه آرد آراد بود که به ما نشان داد آسیابانان برای تولید آرد، چه زحماتی را متحمل میشوند. وی در پایان گفت: توضیحات استاد سالمیپور درباره نان خمیرترش برای ما بسیار کاربردی و مفید بود و امیدواریم در دورههای بعدی توضیحات بیشتری درباره تولید انواع نانهای حجیم و نیمهحجیم به نانوایان ارائه شود. حسینی، دیگر نانوای پیشکسوتی که در این دوره آموزشی حضور داشت نیز بیان کرد: برگزاری این دورههای آموزشی بسیار کاربردی است و من به عنوان نانوا از دستاندرکاران برگزاری چنین رویدادی سپاسگزاری میکنم. وی اضافه کرد نانوایان نباید در برابر بازآموزی مقاومت کنند و باید از دورههای آموزشی که در سراسر کشور برگزار میشود، استقبال نمایند و تمام نسلهای آینده در حوزه نان، باید دورههای آموزشی را بگذرانند. جلال جعفری یکی دیگر از نانوایانی بود که در دوره آموزشی کارخانه آرد آراد حضور داشت. وی درباره این دوره آموزشی گفت: توضیحات استاد سالمیپور را درباره مراحل تولید نان دوست داشتم اما امیدوارم در دورههای بعدی آموزش انواع نانهای حجیم و نیمهحجیم هم در نظر گرفته شود. این نانوا افزود: برگزاری این دورههای آموزشی نشان میدهد که نانوایان و آسیابانان در کنار یکدیگر قرار دارند و اجزای جدانشدنی از یک زنجیره هستند که در نهایت بر تولید نان باکیفیت اثرگذار خواهند بود. وی در ادامه درباره بازدید از خط تولید کارخانه آرد آراد هم گفت: این کارخانه از پیشرفتهترین و مجهزترین کارخانههای آرد در استان تهران است و ما از کیفیت آرد آن رضایت کامل داریم. بهروز یاوری، متصدی نان فانتزی از شهرستان اسلامشهر درباره شرکت در دوره آموزشی کارخانه آرد آراد گفت: ۲۲ سال است که به عنوان نانوا مشغول به کار هستم و در این مدت یکی از پیشرفتهترین و مجهزترین کارخانههای آردی که با آن برخورد داشتهام، کارخانه آرد آراد بوده است. به همین دلیل است که در دوره آموزشی این کارخانه شرکت کردم. وی اضافه کرد: ۳ سال است که مشتری کارخانه آرد آراد هستم و از کیفیت آرد این کارخانه رضایت کامل دارم. این نانوا باور دارد که کیفیت آرد کارخانه آراد در افزایش رضایت مشتریان این واحد نانوایی تأثیر بسزا دارد. شایان ذکر است در بخش پایانی این دوره آموزشی، به نانوایان گواهینامه شرکت در دوره داده شد. خبرنگار: ساناز مرادیان عنبران