ارسال به دوست  نسخه چاپي 

سعید محمدی، مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان قم:

رعایت کامل استاندارد 103 در استان قم

معدل کیفی گندم ورودی به استان قم همواره استاندارد بوده و ذخیره استراتژیک استان همواره موجود است.

 

سعید محمدی، مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان قم با بیان مطلب فوق اظهار کرد: استان قم یک استان مصرف‌کننده گندم است و خرید تضمینی، حداکثر مصرف یک ماه استان را تأمین می‌کند و مجبوریم گندم مابقی سال را از استان‌های گندم‌خیز تأمین کنیم. سعی ما این بوده که گندم‌های باکیفیت وارد استان شود چون 40 درصد از واحدهای نانوایی، سنگک است و نان سنگک و پخت آن نیازمند آرد باکیفیت است و با هماهنگی که با همکاران در شرکت بازرگانی دولتی ایران داشته‌ایم، در بحث تأمین کیفی طی 4-3 سال گذشته هیچ مشکلی در استان وجود نداشته و به لحاظ موجودی گندم نیز مشکلی وجود ندارد و ما برای مصرف 3 ماه، ذخیره گندم در سیلوها داریم. 

وی درخصوص روند تولید نان کامل در قم گفت: نان کامل هم موضوعی است که از اوایل سال 1401 در استان شروع شد. قرارگاهی را تشکیل دادیم تحت عنوان قرارگاه نان کامل و اکنون حدود 40 واحد نانوایی مشغول پخت نان کامل هستند. 

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان قم به رعایت استاندارد 103 در این استان اشاره کرد و افزود: یکی از سیاست‌هایی که ما در این استان دنبال کرده‌ایم، رعایت استاندارد 103 است. همان‌طور که می‌دانید، در سطح کشور درصد سبوس‌گیری‌ رعایت نمی‌شود اما با برنامه‌ریزی‌هایی که در حدود 3-2 سال گذشته انجام شده، به جرأت می‌توان گفت که ما بحث استاندارد 103 و درصد سبوس‌گیری کمتر هم داریم و به فرض اگر دامنه‌ای که برای نان سنگک تعیین شده بود بین 7 تا 12 درصد بود، آن درصد را در بازه 7 تا 11 درصد رعایت می‌کنیم و با بازنگری که در استاندارد 103 شد، میانگین درصد سبوس‌گیری کمتر شده و هیچ مشکلی نداریم. ضمن اینکه برنامه‌ریزی در بحث رعایت استاندارد 103 نان کامل هم با قدرت انجام می‌شود و مشکلی نداریم. 

محمدی در پایان خاطرنشان کرد: عرضه نان به صورت منظم در استان قم در حال انجام است و مشکل صفوف نانوایی در این استان وجود ندارد. 

 

خبرنگار: ندا کاظمی ترکی