ارسال به دوست  نسخه چاپي 

امیرحسین نظیری، رئیس هیأت مدیره شرکت آرد آراز:

نان سالم، نان کامل در جهت سلامت جامعه

کارخانه آرد آراز از جمله واحدهای تولید آرد کامل در استان زنجان است. این کارخانه در طول سال‌های فعالیت خود درصدد بوده است که رضایت نانوایان و مشتریان را جلب کند و در همین مسیر به موفقیت‌هایی دست پیدا کرده است به گونه‌ای که نانوایان از کیفیت انواع آرد این کارخانه رضایت دارند.

در همین راستا امیرحسین نظیری، رئیس هیأت مدیره شرکت آذرنام آراز با نام برند آرد آراز به خبرنگار نگاه هستی گفت: این واحد در سال 1394 راه‌اندازی شده و به بهره‌برداری رسیده است. ظرفیت تولید این کارخانه 17 هزار تن در سال است و ما تولیدکننده انواع آردهای گندم برای مصارف سنتی و صنعتی، تولیدکننده تخصصی آرد کامل و در کنار آن تولیدکننده تخصصی آرد جو خوراکی برای مصارف سنتی و صنعتی و نیز آرد جو دوسر و آرد چاودار هستیم. آرد کامل گندم را به صورت تخصصی تولید می‌کنیم تا تمام زنجیره مصرف بتوانند از آن استفاده کنند. 

وی درباره تولید آرد کامل بیان کرد: با توجه به اینکه نان یک منبع تأمین غذای اصلی در جوامع بشری به شمار می‌آید و فوایدی از جمله تأمین انرژی، مواد معدنی، ویتامین‌ها و غیره برای انسان دارد لذا باید در تولید آرد و نان مغذی برای سلامت جامعه تلاش کرد. ما از سال 1395 تولید آرد کامل را به صورت تخصصی شروع کردیم. در کنار مراحل تولید آرد کامل، کارهای فرهنگ‌سازی زیادی در زمینه ترویج و مصرف آرد و نان کامل در سطح استان انجام دادیم. ما به حمایت همه‌جانبه از همه ارگان‌های دولتی و نظارتی از جمله اداره کل غله و خدمات بازرگانی، بهداشت و درمان و سایر اداره‌ها و دست‌اندرکاران حوزه آرد و نان نیاز داریم اما متأسفانه این حمایت در استان انجام نشد و ما به تنهایی این روند را ادامه دادیم. هنوز به مرحله رضایت‌بخشی نرسیده‌ایم اما خوشبختانه اکنون به مرحله‌ای رسیده‌ایم که توانسته‌ایم چند نانوا را تشویق کنیم که در تولید نان از آرد کامل (آرد سبوس‌دار) استفاده کنند و نانی سالم به دست مردم برسانند. 

نظیری در بخش بعدی گفته‌های خویش با اشاره به وضعیت اقتصادی صنعت آسیابانی تصریح کرد: تولید آرد کامل باید مقرون به صرفه بوده و توجیه اقتصادی داشته باشد و تولیدکنندگان آرد کامل نیازمند حمایت بیشتر هستند. در مورد نرخ‌گذاری آرد کامل، ما سال 1398 و 1400 با اداره کل غله و خدمات بازرگانی استان زنجان مکاتباتی انجام دادیم اما آن موقع نتوانستیم این بحث را به سرانجامی برسانیم. در آن زمان اصرار داشتیم که قیمت (نرخ) آرد کامل بالاتر از سایر آردها است و اکنون هم به همین صورت است اما متأسفانه استان زنجان این موضوع را قبول نکرد و از آن زمان به بعد با همین نرخ ثابت که برای آرد لواش و تافتون وجود دارد، آرد تولید می‌کنیم و این امر برای ما زیان اقتصادی دارد. 

این فعال صنعت آرد ادامه داد: ما این امر را در نظر می‌گیریم که حرکتی شروع شده و باید هزینه‌ها و تاوان آن را پرداخت کنیم و پرداخت این هزینه چون برای سلامت مردم و ارتقای کیفیت آرد و نان است، از دست اندرکاران و شورای عالی آرد و نان کشور انتظار و تقاضا داریم که با توجه به اینکه استحصال و فروش سبوس، یک کمک‌هزینه برای پوشش هزینه‌های تولید آرد در کارخانه‌ها بوده و کارخانه‌هایی که در تولید آرد کامل فعال هستند، از این حیث بهره‌مند نیستند، هرچه سریع‌تر در راستای قیمت‌گذاری آرد کامل اقدامات لازم را انجام دهند.

وی افزود: ما اعتقاد داریم در هر شغلی که هستیم باید رو به جلو حرکت کنیم و صرفاً به خاطر برداشت اقتصادی به آن شغل نگاه نکنیم و این امر برای ما بسیار مهم است. شاید هزینه هم در این مسیر زیاد باشد اما بسیار خوشحال هستیم که توانسته‌ایم نانوایی‌هایی را به این سمت جذب کنیم که از آرد کارخانه آراز رضایت کامل داشته باشند و هر روز شاهد افزایش تقاضای استفاده از آرد کامل این شرکت هستیم. 

رئیس هیأت مدیره شرکت آرد آراز اضافه کرد: برای تداوم کیفیت آرد کامل تولیدی، نیازمند تأمین گندم باکیفیت ایرانی یا گندم خارجی جهت اختلاط هستیم تا بتوانیم آرد کامل باکیفیت مخصوصاً آرد کامل مورد استفاده در پخت نان سنگک را که نیازمند گلوتن ایندکس بالا است، تولید کنیم. 

نظیری در پایان گفت: با توجه به افزایش هزینه‌های تولید از جمله کیسه، تعرفه‌های انرژی و از همه مهم‌تر برق، کرایه حمل و نقل و غیره که البته فقط کرایه حمل و نقل در سال 1403، 30 درصد افزایش یافته است، اقتصاد صنعت آرد با چالش جدی روبه‌رو است. نکته مهم بحث، اصلاح یارانه‌ها و اصلاح قیمت‌ها است. در جلسات و صحبت‌های سال قبل مطرح می‌شد که وضعیت کارخانه‌های آرد خوب نیست اما امروزه به نظر من در صورت تداوم این شرایط، کارخانه‌های آرد به سمت کما حرکت می‌کنند و این معضل نه فقط برای تولیدکنندگان آرد کامل بلکه به صورت کلی است.

 

نظارت بر روند تولید آرد کامل در آزمایشگاه آرد آراز

 

مسئول فنی شرکت آرد آراز گفت: شرکت آرد آراز یک شرکت دو‌منظوره در جهت خرید و تولید آرد گندم و آرد جو است که از سال 1395 مبادرت به تولید آرد کامل نموده است و در خصوص تولید آرد کامل به صورت مستمر با تعدادی واحد نانوایی همکاری داشته و این فرایند تا سال 1403 همچنان ادامه دارد. 

علیمردانی در گفت‌وگو با خبرنگار نگاه هستی بیان کرد: آزمایش‌های صورت گرفته درخصوص آرد کامل مطابق با استاندارد ملی ایران به شماره 103 است که به صورت مستمر روی مواد اولیه، نیمه‌ساخته و محصول نهایی در واحد کنترل کیفیت شرکت انجام می‌گیرد تا محصول نهایی دارای کیفیت مطلوب در جهت تولید نان کامل باشد که در این خصوص نیز نانوایان محترم در سطح شهر زنجان از کیفیت آرد کامل این شرکت رضایت داشته و سالیان سال است که آرد مورد نظر خود را از این واحد تولیدی خریداری می‌نمایند. 

وی درباره آزمایشگاه شرکت آرد آراز تصریح کرد: آزمایشگاه کارخانه آرد آراز مجهز به تمام دستگاه‌ها و مواد شیمیایی و میکروبی لازم جهت بررسی کیفیت مواد اولیه، نیمه‌ساخته و محصول نهایی (مورد تأیید ادارات محترم استاندارد، غذا و دارو و اداره کل غله و خدمات  بازرگانی) است که در خصوص بررسی کیفیت ماده اولیه که همان گندم است، آزمایش‌های مربوط به افت مفید و غیرمفید، رطوبت و غیره صورت می‌گیرد و در خصوص محصول نیمه‌ساخته و محصول نهایی نیز آزمایش‌های رطوبت، خاکستر، گلوتن، pH، پروتئین، دانه‌بندی، محلول در اسید و غیره انجام شده و پس از تأیید از سوی واحد کنترل کیفیت، راهی بازار مصرف می‌گردد. 

مسئول فنی شرکت آرد آراز ادامه داد: جهت تولید آرد مطلوب، شرکت تولیدی آرد آراز در قسمت‌های مختلف از جمله واحد کنترل کیفیت، آزمایشگاه، خط تولید و غیره از نیروهای مجرب و باتجربه و تکنسین‌های حاذق بهره برده و در راستای تولید محصول باکیفیت، تمام تلاش خود را به کار می‌برد تا تولیدات شرکت هر روز بهتر و مشتری‌پسندتر باشد و در این زمینه واحد فنی و آزمایشگاه، اطلاعات خود را به‌روز نموده و در جهت پیشبرد اهداف، با نانوایان محترم در تعامل است تا روز به روز بر کیفیت آرد خود بیفزاید.  

علیمردانی در پایان گفت: در نهایت تشکر ویژه از مدیریت و کارکنان واحد دارم که مرحله به مرحله با کنترل کیفی واحد، همکاری صمیمانه دارند و همگی در جهت نیل به اهداف واحد تولیدی در خصوص تولید محصول باکیفیت گام برمی‌داریم و شعار خود را که «آراز حامی سلامت جامعه است»، عملی کرده‌ایم.

 

در گفت‌وگو با مشتریان شرکت آرد آراز مطرح شد:

مصرف آرد کامل شرکت آرد آراز را به همکاران توصیه می‌کنیم 

 

کارخانه آردی که در کنار نانوایان باشد، مسیر موفقیت را هموارتر سپری می‌کند. مهندس نظیری نیز از جمله مدیران صنعت آرد است که با فروتنی در کنار نانوایان مشتری واحد خود قرار دارد. وی در بازدید از شماری از واحدهای نانوایی که از مشتریان کارخانه آرد آراز هستند، ضمن تقدیر از زحمات نانوایان، درباره کیفیت آرد آراز هم نظر آن‌ها را جویا شد. 

نخستین نانوا، سیدمحمد آل یاسین بود که 10 سال تجربه پخت نان دارد. وی در گفت‌وگو با خبرنگار نگاه هستی گفت: در حدود 7 ماه است که آرد مورد نیاز خود را از شرکت آرد آراز تأمین می‌کنیم. پس از استفاده از آرد این کارخانه، ضمن اینکه مشتریان از کیفیت نان رضایت دارند، عطر نان نیز در فضا می‌پیچد و این تجربه‌ پس از استفاده از آرد شرکت آراز به دست آمده است.

این نانوا درباره بازدید از واحد نانوایی‌اش و تقدیر از وی بیان کرد: اینکه مدیرعامل کارخانه به همراه سایر مدیران شرکت آرد آراز از این واحد نانوایی بازدید کردند، برای ما بسیار ارزشمند است و به جرأت می‌گوییم که از کیفیت آرد آراز رضایت کامل داریم. 

آل یاسین که نان سنگک را با آرد کامل تولید و عرضه می‌کند، اضافه کرد: در ابتدا مردم از رنگ تیره نان ناراضی بودند اما به تدریج فرهنگ‌سازی انجام شد. مردم می‌دانند که نان سبوس‌دار ماندگاری بهتری دارد و برای بدن مفید است و ما ترجیح دادیم نانی تولید کنیم که آرد آن کامل باشد. 

به گفته وی، شرکت آرد آراز در فرهنگ‌سازی آرد کامل نقشی پررنگی داشته و به نانوایان توصیه کرده‌اند که از آرد کامل در تولید نان استفاده کنند. 

این نانوا در پایان گفت: به تمام همکاران توصیه می‌کنم از آرد کامل در تولید نان استفاده کنند. 

«مجتمع نان پیوند»، دیگر واحد نانوایی بود که در شهر زنجان از آن تقدیر شد. در این بازدید، محمدعلی مطلبی، مدیر این واحد نانوایی به خبرنگار نگاه هستی گفت: در حدود 10 سال است که نانوا هستم و چند ماه است که آرد مورد نیاز خود را از شرکت آرد آراز تأمین می‌کنم. مهم‌ترین ویژگی آرد این کارخانه این است که آرد، کامل است و به سلامت مردم توجه می‌شود. 

وی اضافه کرد: در این واحد نانوایی، نان لواش و نان سنگک با آرد کامل تولید و عرضه می‌شود و مردم از کیفیت آرد این مجتمع نان بسیار رضایت دارند. 

این نانوا که به عنوان نانوای نمونه انتخاب شده است، درباره دلیل انتخاب خود گفت: تمام آیتم‌هایی که یک نانوا باید در راستای جلب رضایت مشتریان لحاظ کند، در این نانوایی رعایت می‌شود. برای ما سلامتی مردم اولویت است.

مطلبی درباره مشکلات واحدهای نانوایی در استان زنجان گفت: پس از نرخ نان که موضوعی کشوری است، در این استان با کمبود سهمیه آرد مواجه هستیم و البته که مسئولین استان در قبال بیمه تکمیلی نانوایان بی‌توجه هستند.

به گفته وی، از دیگر مشکلات واحدهای نانوایی زنجان این است که به آن‌ها رول کاغذی تخصیص داده نمی‌شود و همین موضوع بین نانوا و مردم چالش ایجاد کرده است. 

این نانوا در پایان گفت: نانوایی از فعالیت‌های خدماتی است و بسیار خوشحال هستم که می‌توانم به همشهریان خود خدمت کنم اما متأسفانه علی‌رغم اینکه نانوایی شغلی پرزحمت است، هیچ‌گونه خدماتی به نانوایان ارائه نمی‌شود و نانوایان هیچ پشتیبانی ندارند. 

فرشید حیدری، دیگر نانوای سنگکی است که نزدیک به 10 سال است به همراه پدر خود در یک واحد نانوایی در شهر زنجان نان تولید و عرضه می‌کند. 

وی در حاشیه بازدید از این واحد نانوایی به خبرنگار نگاه هستی گفت: علت اینکه شرکت آرد آراز را انتخاب کردیم، مشتری‌مداری و تولید آرد کامل این شرکت است ضمن اینکه ماندگاری نان حاصل از این آرد بالا است و مردم هم از کیفیت آن رضایت دارند. 

این نانوا درباره کیفیت آرد آراز بیان کرد: یکنواختی کیفیت و نداشتن نوسان، ویژگی مهم شرکت آرد آراز است و توصیه من به همکارانم این است که شرکت آرد آراز را در اولویت انتخاب خود بگذارند. 

از مهم‌ترین ویژگی‌های این واحد نانوایی، رعایت بهداشت آن بود. حیدری در این باره گفت: رعایت بهداشت، نشان‌دهنده اهمیت ما به سلامت مردم است و یک نانوا باید مشتری‌مدار باشد تا بتواند به فعالیت خود در این بنگاه اقتصادی ادامه دهد. 

واحد نانوایی امامعلی احمدی، آخرین واحد نانوایی بود که مهندس نظیری از آن بازدید کرد. این نانوا در گفت‌وگو با خبرنگار نگاه هستی بیان کرد: از سال 1395 از کارخانه آرد آراز آرد مورد نیاز خود را تأمین می‌کنم. مشتریان از نان این واحد نانوایی به شدت راضی هستند و استفاده از این آرد را به همکاران خود توصیه می‌کنم. همان‌طور که نانوا به سلامت مردم اهمیت می‌دهد باید در انتخاب آرد هم دقت کند. 

این نانوا درباره عمده‌ترین مشکلات نانوایان استان زنجان گفت: ما در این استان با کمبود سهمیه آرد مواجه هستیم و همین موضوع باعث شده است که نانوایان نتوانند در تمام طول روز نان تولید کنند. 

این پیشکسوت صنف نانوایی استان زنجان در پایان خطاب به نانوایان گفت: نانوایان در تولید نان باکیفیت دقت کنند و در هر شرایطی رضایت مشتریان را جلب نمایند چرا که نان برکت خدا است و دعای مردم همراه آن‌ها خواهد بود. 

 

خبرنگار: ساناز مرادیان عنبران