ارسال به دوست  نسخه چاپي 

نارضایتی رئیس اتحادیه نانوایان یاسوج از کیفیت گندم و آرد/ طرح هدفمندسازی نان، توهین به مردم و نانوایان

در حال حاضر۶۴۰ واحد صنفی در استان فعال هستند.

 

یدا... آقایی، رئیس اتحادیه نانوایان یاسوج با ذکر مظلب فوق اظهار کرد: بیشترین نان مصرفی مردم استان در رسته تافتون، لواش، سنگک و بربری است. 

وی با ابراز نارضایتی از کیفیت گندم و آرد اظهار کرد: طرح هدفمندسازی نان، معایبی دارد که با اصول اولیه علم اقتصاد مغایرت دارد. 

رئیس اتحادیه نانوایان یاسوج با اشاره به سودآوری یک بنگاه اقتصادی افزود: اینکه می‌گویند یک بنگاه اقتصادی باید با داشتن مشتری بیشتر سودآور باشد، درست است اما این طرح برخلاف شعار اولیه خود یعنی اصل شناورسازی سهمیه عمل کرده و با دخالت در انتخاب نوع مشتری، برای نانوا محدودیت فروش و برای مشتری محدودیت خرید ایجاد کرده و نانوایی را زیان‌ده نموده است.

آقایی اظهار کرد: این طرح برخلاف اصل 44 قانون اساسی عمل می‌کند و آزادی عمل و حق انتخاب را از تولیدکننده گرفته است و هیچ برنامه‌ای برای نان آزادپز ندارد.

وی با بیان اینکه این طرح فاقد درک این جمله است که نانوایی، تک‌محصولی است و برخلاف سوپرمارکت، چند محصولی نیست، اذعان کرد: نانوایان باید برای تأمین هزینه پرسنلی و جاری، نان بیشتری بفروشند تا به سوددهی برسند و بتوانند هزینه‌های مصرفی، پرسنل، اجاره‌‌بها، سوخت و انرژی‌ را تسویه نمایند. 

رئیس اتحادیه نانوایان یاسوج با اشاره به ضررهای مالی نانوایان گفت: این طرح با دخالت در فروش تعداد نان به یک  مشتری، عملا برخلاف شعارهای اولیه عمل کرده و نهایتاً یک بنگاه اقتصادی را غیراقتصادی کرده است.

آقایی ابراز کرد: این طرح به دنبال کاهش مشتری یک بنگاه اقتصادی است و علم اقتصاد دنبال افزایش مشتری و اینجا وزارت اقتصاد علیه اساسنامه علم اقتصاد عمل کرده است.

وی با گلایه از اجرای طرح ساماندهی نانوایان اظهار کرد: این طرح اصلاً شفافیت ندارد و هیچ‌کس نمی‌داند چه گناهی کرده که آردش کسر می‌شود! از طرفی سخنگوی طرح می‌گوید اگر نانوا ملاک‌های افزایش یا کسر سهمیه را بداند، ما را دور می‌زند!

رئیس اتحادیه نانوایان یاسوج بیان کرد: اصل تفویض اختیار در علم مدیریت، در این طرح هیچ انگاشته شده و مسئولان استانی هیچ اختیاری در افزایش یا وصل سهمیه قطع شده سهوی و عمدی یک نانوا ندارند.

آقایی اظهار کرد: مسئولان استانی آرد و نان می‌گویند اصل شناورسازی سهمیه طبق تعداد مشتری، اهمیتی ندارد و از نظر نانینو وقتی سخن از افزایش سهمیه می‌شود، افزودن 2 تا 4 کیسه به سهمیه نانوا، افزایش تلقی می‌شود اما از نظر ما توهین است. 

وی با بیان اینکه در تدوین طرح، از نظرات هیچ یک از کارشناسان رشته نان استفاده نشده است، گفت: کار هرچه بی‌ربط باشد، موفق‌تر است. طرح با هدف ساماندهی اوضاع آرد و نان کشور تدوین شده اما باعث نابسامانی اوضاع نان شده و هیچ‌یک از ذی‌نفعان از آن رضایت ندارند.

رئیس اتحادیه نانوایان یاسوج با اشاره به نارضایتی و گلایه شدید خود، خاطرنشان کرد: اجرای طرح، بهانه‌ای شده برای توهین و تهمت به نانوایان و خلافکار جلوه دادن آن‌ها در صورتی که متخلف اصلی مسئولینی هستند که می‌گویند: «می‌دانیم حق با شماست اما نمی‌توانیم نرخ دهیم البته شما می‌توانید وزن چانه را کمتر کنید تا ضرر و زیان خود را کمتر کنید!»

 

خبرنگار: ندا کاظمی ترکی