ارسال به دوست  نسخه چاپي 

تلاش استان چهارمحال و بختیاری برای ارتقای کیفیت در زنجیره گندم، آرد و نان

دکتر یگانگی، مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان چهارمحال و بختیاری، به اهمیت و جایگاه کیفیت در زنجیره گندم، آرد و نان اشاره کرد و گفت: کیفیت، موضوعی اساسی و مطلوب در این چرخه است که هدف نهایی آن، رضایتمندی مردم و تأمین امنیت غذایی است. تمامی بخش‌های این زنجیره از تولید تا توزیع، به دنبال تحقق این هدف مشترک هستند.

 

وی در گفت‌وگو با خبرنگار نگاه هستی با تأکید بر نقش کیفیت در فرایند تولید بیان کرد: در زنجیره تولید گندم، آسیابانی و تولید نان، نظام کیفیت باید به‌طور جدی و واقعی پیاده‌سازی شود. اجرای این نظام کیفیت باعث می‌شود محصول نهایی نه‌تنها از نظر تغذیه‌ای و سلامت بلکه از نظر کیفیت و رضایت مصرف‌کننده نیز در سطحی مطلوب قرار گیرد. این موضوع، زمانی اهمیت بیشتر پیدا می‌کند که بدانیم مصرف‌کنندگان به‌طور مستقیم تحت تأثیر کیفیت آرد و نان قرار دارند.

یگانگی با اشاره به ضرورت بهره‌گیری از فناوری‌های نوین و افزایش بهره‌وری گفت: در حوزه تولید گندم، آرد و نان، مفهوم کیفیت، ساختار خاص خود را دارد و باید برای بهبود آن از تکنولوژی‌های تحقیق و توسعه بهره گرفت. استفاده از فناوری‌های جدید و دانش روز، می‌تواند فرایندهای کیفی‌سازی را بهینه کرده و در نهایت محصولاتی با استانداردهای بالا و متناسب با نیازهای جامعه تولید کند.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان چهارمحال و بختیاری ادامه داد: اگر بتوانیم تولید گندم را به‌صورت کیفی و منطبق بر استانداردهای روز پیش ببریم، امنیت غذایی که یکی از مطالبات اصلی مردم است، محقق خواهد شد. در این مسیر، توجه به عوامل بومی و شرایط خاص منطقه‌ای نیز ضرورت دارد. با افزایش بهره‌وری و بهبود کیفیت گندم تولیدی، می‌توانیم به این هدف مهم نزدیک‌تر شویم.

وی به لزوم نگاه ریشه‌ای به زنجیره غلات اشاره نمود و بیان کرد: در بحث بهبود کیفیت در زنجیره غلات، لازم است به علت‌ها و معلول‌های مختلف توجه و این موضوع را به‌صورت ریشه‌ای بررسی کنیم. توجه به تمامی عوامل مؤثر از مزرعه تا سفره، ما را قادر می‌سازد تا در هر مرحله از زنجیره تولید، محصولاتی با کیفیت بالاتر و مطلوب‌تر ارائه کنیم و به سطحی از تولید برسیم که مصرف‌کنندگان از محصولات نهایی رضایت کامل داشته باشند.

یگانگی به ارزیابی نتایج مرکز پژوهش‌های غلات استان اشاره نمود و با اعلام اینکه بر اساس این پژوهش‌ها، سطح کیفی گندم تولیدی چهارمحال و بختیاری در رده متوسط قرار دارد، افزود: تلاش ما بر این است که با تأمین گندم باکیفیت از داخل و خارج استان، آردی مرغوب تولید و عرضه کنیم. این اقدام در نهایت به بهبود کیفیت نان استان منجر شده و می‌تواند رضایت عمومی مردم را افزایش دهد.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان در پایان تأکید کرد: با برنامه‌ریزی‌ دقیق، بهره‌گیری از فناوری‌های نوین و همکاری مستمر بین بخش‌های مختلف زنجیره، امیدواریم به هدف اصلی خود یعنی بهبود مستمر کیفیت محصولات گندم، آرد و نان دست یابیم و به نیازهای جامعه در زمینه امنیت و کیفیت غذایی به بهترین شکل پاسخ دهیم. در این راستا، همراهی کشاورزان، تولیدکنندگان و نانوایان به‌عنوان اعضای اصلی این زنجیره، نقشی کلیدی در دستیابی به این اهداف دارد و با تلاش همگانی می‌توانیم به سطح مطلوب کیفی دست پیدا کنیم.

 

خبرنگار: ساناز مرادیان عنبران