ارسال به دوست  نسخه چاپي 

نان پیتا کوبوس عربی

کوبوس که به نان خبز یا نان پیتای عربی نیز معروف است، نان مسطح خمیری به شکل گرد است و از آرد سبوس‌دار تهیه می‌شود. این نوع نان، سالم‌تر است زیرا سرشار از فیبر است.

 

به گزارش نگاه هستی به نقل از  Cookpad، کلمه «کوبوس یا خبز» از یک کلمه عربی به معنای نان گرفته شده است که به نان پیتای جیبی اطلاق می‌شود که هنگام پختن روی تابه پف می‌کند. اگر با کلمه «کوبوس» مواجه شدید، اساساً به نان پیتا اشاره دارد که شبیه نان تخت یونانی یا نان خامیر اماراتی است. اگر به خاورمیانه سفر کنید، انواع مختلفی از این نوع نان را خواهید یافت. 

این نان، قدیمی‌ترین نوع نان شناخته شده است که از سوی باستان‌شناسان در صحرای سوریه (جنوب سوریه امروزی و شمال اردن امروزی) یافت شده است و قدمت چهارده‌هزارساله دارد. این نوع نان مسطح، بدون خمیرمایه است که با چندین نوع غلات وحشی درست می‌شود. در عراق، محبوب‌ترین نان است که شبیه نان‌های مسطح کمی ‌خمیر شده مانند نان بربری ایرانی، نان‌های آسیای مرکزی و جنوبی و پایه پیتزا است. در غذاهای مصری، فلسطینی، اردنی، لبنانی و سوری، تقریباً هر غذای خوش‌طعمی ‌را می‌توان با نان کوبوس یا خبز سرو کرد. این نان یکی از مواد غذایی اصلی در غذاهای لبنانی است و به طور رایج با فلافل، شاورما بره یا مرغ، کباب، املت‌هایی مانند شاکشوکا (تخم‌مرغ و گوجه‌فرنگی)، هوموس و غیره سرو می‌شود.

برخی از آن‌ها از آرد همه‌منظوره تهیه می‌شوند و برخی دیگر از آرد گندم کامل. این نان به جای اینکه در فر پخته شود، روی تابه پخته می‌شود و با این حال، بافتی نرم و پفی دارد که بهتر است از آن به صورت گرم لذت ببرید. نان کوبوس عربی یک دستور‌العمل بدون گلوتن است و فیبر بالایی دارد زیرا از آرد گندم کامل در آن استفاده می‌شود. تهیه نان قهوه‌ای، سنتی‌تر است و طعمی بسیار بهتر نسبت به آرد سفید دارد. این نان بسیار سالم و مغذی است زیرا سرشار از روغن زیتون فوق بکر است و هیچ‌گونه مواد شیمیایی به آن اضافه نمی‌شود. این نان به قدری نرم و لطیف است که می‌توانید از آن برای درست کردن ساندویچ استفاده کنید یا به عنوان سینی خوراک سرو کنید. 

استفاده از آرد سبوس‌دار برای تهیه نان بهتر است زیرا فیبر بالایی دارد. روغن زیتون فوق بکر طعمی غلیظ‌تر نسبت به روغن زیتون معمولی دارد و به نرم و مرطوب نگه داشتن خمیر در طول فرایند ورز دادن کمک می‌کند. این نان، خمیری است و می‌توان از مخمر فوری استفاده کرد تا خمیر ور بیاید و بافتی پف‌دار ایجاد کند. نمک و شکر قهوه‌ای هم برای طعم دادن به نان و متعادل کردن شیرینی و شوری آن استفاده می‌شود.