ارسال به دوست  نسخه چاپي 

علی حسینی، نانوا:

بهترین روش برای عرضه نان سالم، آزادسازی است

علی حسینی، نانوایی با 38 سال سن که 22 سال سابقه فعالیت در نانوایی را دارد و در حال حاضر متصدی دو مجتمع در شیراز است، تنها راه تحقق نان سلامت‌محور را آزادسازی دانست و گفت: همیشه کیفیت در فضای رقابت محقق می‌شود. وقتی آرد یارانه‌ای باشد، نمی‌توانیم از کارخانه توقع تولید آرد با کیفیت مد نظرمان را داشته باشیم اما چنانچه آزادسازی اتفاق بیفتد، ما مطالبه کیفیت خواهیم داشت. آسیابان هم به تقاضای نانوا به کیفیت، توجه بیشتری خواهد کرد.

 

این نانوا که همزمان دو مجتمع یارانه‌ای و آزادپز را اداره می‌کند، بیان کرد: در مجتمع تولید نان یارانه‌ای، نان سنتی و حجیم یارانه‌ای 1، 2 و 6 پخت و عرضه می‌کنیم و آردی که در اختیارمان قرار می‌گیرد از کیفیت متوسط برخوردار است اما در مجتمع آزادپز، آرد مورد نظرمان را از سطح کشور می‌توانیم تهیه کنیم و از آرد اهواز گرفتیم که کیفیت عالی دارد. 

وی در پاسخ به سؤال ما درخصوص تقاضا برای نان آزادپز اظهار کرد: اینکه مردم تمکن مالی برای تهیه نان ندارند، درست نیست و مردم برای نان مأکول، قیمت معقولش را پرداخت می‌کنند. بنده در دو منطقه از شهر شیراز مجتمع دارم که مجتمع آزادپز در یکی از مناطق متوسط شهر واقع شده و تقاضا برای انواع نان این مجتمع زیاد است و مردم مشکلی در پرداخت هزینه برای نان دلخواه ندارند. جامعه هدف دولت در پرداخت یارانه، باید دهک‌های بسیار کم‌برخوردار باشد که به‌صورت مستقیم بهتر است از یارانه برخوردار شوند به جای اینکه از کشاورز تا نانوا درگیر یارانه شوند و کیفیت نیز به سختی محقق شود! 

این نانوای باتجربه، نبود کارگر ماهر در نانوایی‌های دولتی را مشکلی مهم ‌یاد کرد و گفت: پرداخت دستمزد به کارگر فنی و ماهر، برای متصدی نانوایی سنگین است لذا از نیروی کار ساده در نانوایی‌های دولتی استفاده می‌شود. این درحالی است که نانوایی‌های آزادپز که سودی متعارف دارند، به راحتی در جهت جذب نیروی آموزش‌دیده و باتجربه اقدام می‌کنند. 

 

خبرنگار: ندا کاظمی ترکی