ارسال به دوست  نسخه چاپي 

یدا... آقایی، رئیس اتحادیه نانوایان یاسوج:

با توجه به تورم، دخل نانوا همواره عقب‌تر از خرجش است

استان کهگیلویه و بویراحمد از استان‌های عشایرنشین کشور است که مصرف نان در این استان به دلیل واقع شدن در منطقه روستایی و عشایری، بالا است. در حال حاضر حدود 700 واحد خبازی فعال در سطح استان وجود دارد.

 

 

یدا... آقایی، رئیس اتحادیه نانوایان یاسوج با ذکر مطلب فوق اظهار کرد: از تعداد یاد شده، 360 واحد صنفی در رسته‌های مختلف در یاسوج فعال هستند.

وی بر لزوم بهسازی و بازسازی واحدهای آردسازی واقع شده در این استان اشاره کرد و گفت: اکثر واحدهای استان برای جلوگیری از فرسودگی تجهیزات و محیط کار، به به‌روزرسانی نیاز دارند و در این راستا مراجعاتی به نهادهای مرتبط استان و مکاتباتی با تهران داشتیم اما متأسفانه بانک سپه هیچ مساعدتی در این راستا ندارد و نتوانستیم اعتباری برای بهسازی خبازی‌ها جذب کنیم.

رئیس اتحادیه نانوایان یاسوج کسر سهمیه پس از اجرای طرح نانینو را معضلی مهم برای نانوایان دانست و بیان کرد: متأسفانه طرح یاد شده، شفاف نیست و مرتباً در حال ویرایش است و عدم آشنایی نانوایان با سیستم، موجب وارد شدن اتهام فروش نامتعارف نان و کسر سهمیه خبازان شده که این موضوع با توجه به نرخ پایین نان، مشکلات اقتصادی نانوایان را تشدید کرده است.

آقایی به پیگیری اتحادیه برای به‌روزرسانی به موقع نرخ نان اشاره کرد و گفت: پس از پیگیری‌های انجام شده، با درخواست 40 درصد افزایش نرخ ما موافقت نشد و نرخ نان 20 درصد افزایش داشت که این عدد، تناسبی با آنالیز تولید نداشت و بلافاصله پس از تأیید افزایش نرخ، شاهد افزایش 39/5 درصدی هزینه حمل، 30 درصد خمیرمایه، کرایه مغازه و دستمزد کارگران بودیم که دخل نانوا دوباره از خرجش عقب ماند!

وی با اشاره به بهبود وضعیت کیفی آرد استان خاطرنشان کرد: خوشبختانه یکی از واحدهای تولیدی، آرد کیفی با کیفیت یکنواخت تولید می‌کند و مابقی نیز در شرایط فعلی، کیفیت لازم را دارند.

 

خبرنگار: ندا کاظمی ترکی