ارسال به دوست  نسخه چاپي 

ارزن، راه‌حلی‌ پایدار برای چالش امنیت غذایی در آسیا

آسیا که بیش از 55 درصد از جمعیت افراد درگیر با سوءتغذیه در جهان را در خود جای داده است، با تهدیداتی مداوم ‌برای امنیت غذایی مواجه است که با شکل‌گیری بحران‌های اخیر جهانی، تشدید شده است. در مقاله اخیر IFPRI، تمرکز نویسندگان بر فرصت‌های موجود در آسیا برای بهبود تغذیه جمعیت و پایداری از طریق کشت گسترده محصولاتی است که کمتر مورد توجه و استفاده قرار گرفته‌اند، به ویژه ارزن. نویسندگان تأکید کردند که استفاده از این محصول به عنوان یک فرصت برای ایجاد امنیت غذایی، نیازمند سیاست‌های حمایتی و تلاش آگاهانه ذی‌نفعان صنعت برای بهبود الگوهای تولید و مصرف در سطوح ملی، منطقه‌ای و جهانی است.

 

به گزارش نگاه هستی به نقل از millermagazine، مؤسسه تحقیقات بین‌المللی سیاست‌های غذایی (IFPRI) در مقاله اخیر خود که از سوی متخصصان این حوزه نوشته شده است، راه‌حلی کاربردی برای حفظ امنیت غذایی در آسیا را روشن می‌کند. از آنجا که گرسنگی، بیش از 400 میلیون نفر در آسیا را درگیر کرده است، همه‌گیری کرونا، جنگ روسیه و اوکراین و تغییرات آب و هوایی نیز زنجیره‌ تأمین مواد غذایی را بیشتر تحت فشار قرار داده است. ارائه راه‌حل‌هایی که به بهبود عرضه مواد غذایی کمک کند، بیش از پیش اهمیت دارد. افزایش دما و الگوهای غیرقابل پیش‌بینی آب و هوا، اکنون تولید برنج و گندم را در سطح جهان تهدید می‌کند.

از اهداف مقالهIFPRI ، تشویق برای اقدام حول محور کشت و مصرف محصولات کمتر استفاده شده مانند ارزن است. طبق این مقاله، غلاتی نظیر ارزن، سورگوم و تف، جایگزینی امیدوارکننده برای محصولات کشاورزی غالب نظیر برنج و گندم است. تا سال 2022، تولید ارزن آسیایی به 15/6 میلیون تن رسید که در مقایسه با 699 میلیون تن تولید برنج و 343 میلیون تن گندم، کم است. IFPRI تأکید می‌کند که تلاش‌های گسترده و سیاست‌ها و سرمایه‌گذاری‌های درست، می‌تواند به طور قابل‌توجهی تولید ارزن را گسترش دهد و تقاضای رو به رشد غذا را برآورده کند.

در حالی که محصولات اصلی مانند برنج به دلیل تغییرات آب و هوایی با تهدیدهای بسیاری روبه‌رو هستند، ارزن به عنوان محصولی مقاوم و انعطاف‌پذیر ظاهر می‌شود. نویسندگان این مقاله، سیستم‌های ریشه‌ خاص این محصول، اهمیت مقاومت بالای ارزن در مقابل افزایش دما، خشکسالی و سیل را برجسته می‌کنند. یک مطالعه در سال 2019 نشان می‌دهد که گسترش تولید غلات درشت، مشابه ارزن، می‌تواند منجر به کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای و افزایش انعطاف‌پذیری در عرضه غلات شود.

کمبود دریافت ریزمغذی‌ها، یک مسأله مبرم در کشورهای در حال توسعه است و ارزن، به عنوان محصولی سرشار از ریزمغذی‌ها ظهور می‌کند. ارزن سرشار از انرژی، کربوهیدرات، فیبر، پروتئین، آنتی اکسیدان و ویتامین بوده و فاقد گلوتن است و آن را به گزینه‌ای عالی برای کسانی که رژیم غذایی خاصی دارند، تبدیل می‌کند.  

در راستای هدف ترویج ارزن، دولت‌ها باید این محصول را تبلیغ کرده و مشوق‌هایی را برای کشاورزان جهت کشت این محصول در نظر بگیرند و راه‌های عرضه این محصول به بازار را تسهیل کنند. همچنین دولت‌ها باید به مردم از ارزش غذایی این محصول گفته و فواید آن برای محیط زیست را نیز آشکار کنند.

 

مترجم: کمند ابراهیم زاده