ارسال به دوست  نسخه چاپي 

مدیر کنترل کیفیت کارخانه آرد خوشه افشان ارومیه:

عزم جدی جهت ارتقای کیفیت گندم، ضروری است

مدیر کنترل کیفیت کارخانه آرد خوشه افشان ارومیه گفت: آزمایشگاه این کارخانه، مجهز به به‌روزترین تجهیزات آزمایشگاهی است که امکان انجام سریع و دقیق آزمون‌های کنترل کیفیت آرد و گندم را فراهم می‌کند. این شرکت طی سال جاری با خارج نمودن تعدادی از تجهیزات و جایگزین‌سازی تجهیزات جدید، گامی دیگر در به‌روزآوری تکنولوژی آزمایشگاهی خود برداشته است.

 

مهندس کرامتفر در گفتوگو با نگاه هستی با بیان اینکه درکنار مدیران شرکت، مصمم هستیم در ماههای پیش رو، آزمایشگاه رئولوژی را راهاندازی نماییم، اظهار کرد: دستگاه اتوآنالیزور NIR، گلوتنشوی، سانتریفیوژ گلوتن (جهت آزمون گلوتن ایندکس)، کورههای الکتریکی و غیره از جمله تجهیزات موجود در آزمایشگاه این واحد تولیدی است.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: ارتقای کیفیت گندمهای تولیدی در سطح استان، مستلزم رعایت الگوی کشت و مبارزه بهموقع با آفات نباتی خصوصاً سن و نیز تأمین کود مورد نیاز گندمکاران است و در مجموع میتوان گفت گندم این استان از لحاظ کیفی در سطح متوسط قرار میگیرد.

کرامتفر ادامه داد: متأسفانه به سبب در اولویت قرار دادن کمیت خرید گندم نسبت به کیفیت آن و الزام واحدها بر خرید تضمینی گندم با الک ۲×۲ برای سال زراعی جاری (بدون اصلاح استانداردهای گندم و منحصراً با ابلاغ دستوری و یکسویه از سوی وزارت جهاد کشاورزی)، این موضوع به علت بالا رفتن میزان افت ورودی به چرخه تولید، موجب کاهش کیفیت آرد تولیدی کارخانهها میشود بنابراین ضروری است در کنار افزایش میزان کمیت تولید که مسألهای حیاتی و استراتژیک برای کشور محسوب میگردد، کیفیت گندم نیز جهت حمایت از حقوق مصرفکننده نهایی، ارتقا یابد که این امر، خود نیازمند همدلی و همکاری سازمانهای جهاد کشاورزی، استاندارد، معاونت غذا و دارو و شرکت بازرگانی دولتی ایران است.

مدیر کنترل کیفیت کارخانه آرد خوشهافشان اضافه کرد: متاسفانه همهساله از ابتدای شروع فصل برداشت در استان آذربایجان غربی، گندمهای تازه خریداری شده بدون لحاظ زمان خواب و استراحت لازم با صدور حواله فروش وارد چرخه تولید میشود که این امر غالباً اصلیترین چالش کیفی واحدهای آردسازی با مشتریان خصوصاً نانوایان محترم به شمار میرود البته خوشبختانه در سال جاری با تأمین مقادیری گندم باکیفیت و اختلاط آن، میزان شکایات مشتریان به حداقل رسیده است. 

وی در بخش پایانی صحبتهای خود با بیان اینکه در آزمایشگاه این کارخانه، توجه به موضوع کیفیت و رضایت مشتریان، اولویت اصلی است، تصریح کرد: واحد کنترل کیفیت این شرکت با حفظ ارتباط خود با مشتریان و رصد و پایش میزان رضایتمندی آنها و نیز ثبت و پیگیری شکایتها، سعی در یافتن راهکارهای علمی و عملی لازم جهت پخت نانی مرغوب (از مرحله نگهداری آرد گرفته تا تهیه خمیر، استراحت، چانهگیری و طبخ) را سرلوحه کار خود داشته و یقین دارد استمرار این امور، نتایج مطلوبی را نیز به همراه خواهد داشت.

 

دانه گندم به حداقل چهار ماه زمان برای استراحت نیاز دارد 

در ادامه، مهندس رضایی، مسئول فنی کارخانه آرد خوشه افشان ارومیه نیز به شرایط لازم و استاندارد برای نگهداری دانههای گندم اشاره نمود و بیان کرد: با توجه به وضعیت گندمهای موجود و نتایج حاصل از آنالیز و شاخصهای کیفی انواع آرد (عدد کیفیت گلوتن، عدد کیفی فارینوگرافی و عدد زلنی یا ضریب سدیمانتاسیون)، به منظور دستیابی به یک گندم کیفی به طور میانگین و با بهترین شرایط نگهداری، حداقل چهار ماه زمان مورد نیاز است تا طی این مدت، اجزای تشکیلدهنده دانه گندم به خصوص گلوتن و آنزیمها تغییر یافته و مجموع این فرایند باعث رسیدن آرد شده و در نتیجه بهبود کیفیت و عملآوری آن حادث گردد.

 

خبرنگار: ساناز مرادیان عنبران