ارسال به دوست  نسخه چاپي 

زنگ دوره‌هاي آموزش نان در آکادمي ملي نان ايران به صدا درآمد

در ايران به نان، متفاوت نگاه مي‌شود چراکه در سفره هر ايراني قرار دارد و در فرهنگ ايراني‌ها از اهميت زيادي برخوردار است. اين روزها زمزمه‌هايي شنيده مي‌شود که آکادمي ملي نان ايران براي ارتقاي کيفيت نان در کشور راه‌اندازي شده است، آکادمي که مي‌تواند نگاه به توليد نان را در سراسر کشور تغيير دهد.

 

در سالهاي گذشته چندين بار دورههاي آموزشي براي نانوايان شکل گرفت که در آن سازمان فني و حرفهاي و شرکت بازرگاني دولتي ايران با تعامل با يکديگر درصدد بودند تا مشکل آموزش در کشور را مرتفع کنند. يکي از بزرگترين گرههايي که در صنف نان ديده ميشود، آموزش است. نانوايان به ويژه نانوايان سنتي بيشتر از روشهاي تجربي وارد اين حرفه شدهاند اما اکنون نياز است که ديد ما به توليد نان تغيير کند و آکادمي ملي نان ايران با تلاش مجدانه دکتر عليرضا کريمي، دکتر يزدان سيف و ديگر دست‌‌اندرکاران که در رأس اين هرم قرار داشتند، در حال برطرف کردن اين نياز است.

نخستين دوره آکادمي ملي نان ايران با حضور 35 نفر از نانوايان حجيم و نيمهحجيم فعاليت خود را آغاز کرد و دست اندرکاران آن در تلاش هستند تا پس از آن با برنامهريزي بتوانند شمار بيشتري از نانوايان را به سوي آکادمي ملي نان هدايت کنند. آنچه مسلم است، آن است که به گفته رئيس اتحاديه نانوايان حجيم و نيمهحجيم با مشارکت اداره کل غله و خدمات بازرگاني استان تهران، درصدد هستند تا آموزش نانوايان به يک اجبار براي اين حرفه تبديل شود و از اين پس نانواييهايي که کارگرانشان در آکادمي حضور نداشته باشند، با کاهش يا قطعي سهميه مواجه خواهند بود. شايد اين تصميم براي اين صنف لازم است تا در نهايت شاهد توليد نان باکيفيت در کشور باشيم.