ارسال به دوست  نسخه چاپي 

ورق 21 از جشنواره تولید ملی- افتخار ملی

جشنواره تولید ملی- افتخار ملی، یکی از معتبرترین و قدیمی‌ترین جشنواره‌هایی است که همه‌ساله برگزار می‌شود. در این جشنواره، بستر رقابت و معرفی تولیدکنندگان برتر و مطالبات آن‌ها فراهم می‌شود.

 

 در ادوار مختلف برگزاری این جشنواره، سران بلندپایه کشوری اعم از رؤسای مجمع تشخیص مصلحت نظام، رؤسای مجلس، وزرای صمت و فعالان اقتصادی در جشنواره حضور داشته و به ایراد سخن پرداخته‌اند و همواره بر لزوم برگزاری این جشنواره تأکید شده است. گفتنی است این جشنواره، اهدافی عالیه‌ چون بررسی مشکلات، چالش‌ها و موانع موجود در حوزه اقتصاد و تولید از منظر تشکل‌های بخش خصوصی، ارائه راهکارهایی برای رونق و بهره‌مندی حداکثری از ظرفیت‌های موجود، ارائه راه حل برای رفع موانع کسب و کار و ترویج فرهنگ مصرف کالای ایرانی با طرح شعار تولید ملی- افتخار ملی را دنبال می‌کند.

در روز دوشنبه 30 بهمن‌ماه امسال نیز جشنواره بیست و یکم با حضور مقامات کشوری (دولتی و پارلمانی)، مدیران، سرمایه‌گذاران و فعالان اقتصادی در عرصه تولید و صنعت کشور در محل اتاق بازرگانی ایران برگزار شد.

سهل‌آبادی رئیس هیأت مدیره خانه صمت، نگاهداری رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس، پناهی‌زاده معاون معدنی خانه صمت، آقاعلی‌خانی دبیر ستاد تسهیل و رفع موانع تولید، مقیمی معاون وزیر صمت، اسلام‌پناه معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان استاندارد، نیازی معاون سازمان برنامه و بودجه، آقامحمدی رئیس گروه اقتصادی دفتر رهبری، اکبری تالارپشتی رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس و بهادری جهرمی دبیر و سخنگوی دولت، از سخنرانان جشنواره بیست و یکم تولید ملی- افتخار ملی بودند که خلاصه‌ای از سخنرانی‌ها در پی می‌آید.

 

سهل‌آبادی، رئیس هیأت مدیره خانه صمت:

آیا تولید محکوم به پرداخت هزینه‌های دولت است؟!

دکتر سهل‌آبادی، رئیس هیأت مدیره خانه صمت که به عنوان نخستین سخنران به جایگاه دعوت شد، با اشاره به جایگاه مهم و ارزشمند صنعت و صنعتگر و تأکید بر لزوم تکریم این جایگاه اظهار کرد: دلالان به دنبال این بودند که تولیدات ایرانی را منسوخ و بی‌کیفیت جلوه دهند اما صنعت تلاش کرد و به دنیا نشان داد که محصولاتی قابل رقابت از لحاظ کیفیت با اروپا و از لحاظ کمیت با چین می‌توانیم تولید کنیم.

وی با اشاره به عملکرد بانک‌ها در اخذ سودهای بالا و دیرکردهای مضاعف و عدم همراهی با تولیدکننده گفت: همواره از عملکرد بانک‌ها انتقاد کردیم. اعتبارات بانکی باید در خدمت تولید باشد نه در مقابل تولید اما برخوردی که بانک‌ها با واحدهای تولیدی دارند، قابل دفاع نیست.

سهل‌آبادی با اشاره به بدنه سنگین دولت و مشکلاتی که در تأمین هزینه‌هایش دارد، بیان کرد: اگر هزینه‌های دولت زیاد است، تقصیر تولید چیست؟ آیا اقلیت تولید باید هزینه‌های سنگین دولت چند میلیونی را پرداخت کند؟ در چنین شرایطی چطور می‌توان با دنیا رقابت کرد؟!

 

دکتر نگاهداری، رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس:

تأکید بر عدم افزایش نرخ مالیات

در ادامه، دکتر نگاهداری، رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس به جایگاه رفت. وی با بیان اینکه مزیت‌های ما، تنوع اقتصاد و شاخه‌های متنوع تولید است، اظهار کرد: با استناد به آمارهای 2005 تا 2020 می‌توان گفت 14 کالای صادراتی جدید تولید شده و موجب شده است رشد 11 سطحی در شاخص پیچیدگی اقتصاد داشته باشیم.

وی با بیان اینکه وابستگی دولت به فروش مواد خام (نفت و گاز) منجر به بی‌ثباتی اقتصادی می‌شود، گفت: دولت سیاست‌ها را به سمت منابع مالی ناشی از اخذ مالیات تغییر داده اما نباید زمینه را برای تولیدکننده محدود کند و نباید نرخ مالیات افزایش پیدا کند.

 

پناهی‌زاده، معاون معدنی خانه صمت:

تصدی پست از سوی افراد غیرکارشناس در مجلس و دولت، آسیب‌زا است

در ادامه، پناهی‌زاده، معاون معدنی خانه صمت برای ایراد سخن به جایگاه دعوت شد. وی به نقش دولت و مجلس در وضعیت اقتصادی موجود اشاره کرد و گفت: حضور مدیران غیرمتخصص در پست‌های کلیدی، منجر به اخذ تصمیمات غیرکارشناسانه و وضع قوانینی می‌شود که تبعات جبران‌ناپذیری دارد.

وی افزود: از جمله این قوانین می‌توان به قانون هدفمندی یارانه‌ها اشاره کرد که آثارش به نقاط هدف برخورد نکرد و موجب افزایش نرخ حامل‌ها شد و تأثیرش را مردم بر افزایش قیمت‌ها دیدند و افزایش 60 درصدی قیمت‌ها موجب تورم در کشور شد.

 

دکتر آقاعلی‌خانی، دبیر ستاد تسهیل و رفع موانع تولید:

قوانین مزاحم حوزه تولید را شناسایی و رفع می‌کنیم

دکتر آقاعلی‌خانی، دبیر ستاد تسهیل و رفع موانع تولید در ادامه گفت: وظیفه ستاد، رفع موانع تولید است اما تا کنون حتی یک نامه از تشکل‌ها برای تسهیلگری و حل مشکلات دریافت نشده و توقعی که از دولت و مجلس هست، باید از طرف حوزه تولید مطالبه شود.

وی با اشاره به تأکید رئیس جمهور در دولت سیزدهم در خصوص حل مشکلات و رفع موانع تولید تصریح کرد: علی‌رغم سرعت و شتاب ما در حوزه رفع چالش‌ها و موانع تولید، عملکرد، مورد انتقاد رئیس دولت بوده و تلاش و همت مضاعف در حل مشکلات تولید داریم که این مهم با خواست بخش خصوصی تحقق پیدا می‌کند.

 

دکتر اسلام‌پناه، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان ملی استاندارد:

تولید با هدف اتصال به چرخه بین‌المللی و ارتقای مقیاس اقتصادی کشور

در ادامه، دکتر اسلام‌پناه، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان ملی استاندارد کشور با تأکید بر تولید کیفیت محور اظهار کرد: باید در مسیر تولید کیفی و با قدرت تلاش کنیم؛ تولیدی که بتواند کالا و خدمات برای اتصال به چرخه بین‌المللی و برای رقابت‌پذیر کردن و بزرگ کردن مقیاس اقتصادی کشور باشد.

وی افزود: وقتی صحبت از رشد تولید می‌شود، صرفاً تقاضا برای مقیاس داخلی نیست، صحبت از مقیاس تولید کشور در عرصه جهانی است به این معنا که بتوانیم چرخه تولید را با نظام کیفیت و بهره‌گیری از اصول و روش‌های بهبود کیفیت رونق بدهیم لذا رونق تولید باید از اهداف اساسی بنگاه‌های تجاری و اقتصادی باشد.

 

دکتر مقیمی، معاون وزیر صمت و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی:

احیای واحدهای غیرفعال و ایجاد اشتغال در کشور

دکتر مقیمی، معاون وزیر صمت و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی، از دیگر مسئولینی بود که در این جشنواره پای تریبون رفت. وی به اهداف این سازمان در راستای شعار سال در حوزه رونق تولید اشاره کرد و گفت: در راستای اجرای سیاست‌های رونق اقتصادی و رشد تولید در کشور، احیای واحدهای غیرفعال در دستور کار قرار گرفت و تا کنون 1301 واحد صنعتی غیرفعال به چرخه تولید بازگشته‌اند و 26 هزار موقعیت شغلی نیز در کشور ایجاد شده است.

وی افزود: در این راستا 2335 واحد صنعتی منجر به رشد تولید شدند و 11 هزار و 675 جایگاه شغلی در کشور ایجاد شده و 2143 طرح جدید نیز تا کنون به بهره‌برداری رسیده است.

 

مهندس نیازی، معاون سازمان برنامه و بودجه:

در برنامه هفتم، تکالیفی سنگین در حمایت از تولید لحاظ شد

در ادامه، مهندس نیازی، معاون سازمان برنامه و بودجه، از دیگر مسئولین دعوت شده بود که به ایراد سخن پرداخت. وی با تأکید بر لزوم حمایت از بخش صنعت و تولید اظهار کرد: بخش‌های مختلف دولت در این راستا هم‌افزایی داشتند و لایحه برنامه هفتم به مجلس تقدیم شد، پارلمان هم در کار فشرده چند ماه، تکالیفی بسیار سنگین برای کشور در قالب نقشه راه پنج‌ساله ترسیم نمود که بخشی مهم از این برنامه به حوزه تولید و فضای کسب و کار تولید اختصاص یافت.

وی افزود: در این برنامه، دستگاه‌هایی مثل وزارت صنعت، معدن و تجارت که محوریت تولید را دارد، اهداف مشخص در حوزه وظایف ترسیم نمود که برای اجرا تقدیم شد. همچنین تکالیفی به عنوان بسترساز تولید و بهبوددهنده فضای کسب و کار بخش تولید به دستگاه‌های پشتیبان و وزارتخانه‌هایی چون نیرو، نفت و راه و شهرسازی لحاظ شد و امید می‌رود از این تکالیف، ملزومات بخش تولید را ترسیم نماییم.

 

دکتر آقامحمدی، رئیس گروه اقتصادی دفتر رهبری:

تأکید بر آموزش نیروی انسانی به عنوان بازیگران اصلی تولید

دکتر آقامحمدی، رئیس گروه اقتصادی دفتر رهبری به عنوان سخنران بعدی جشنواره بر لزوم آموزش به‌روز نیروی انسانی تأکید کرد و گفت: سرمایه‌گذاری در حوزه آموزش و به‌روزرسانی اطلاعات نیروی انسانی به عنوان بازیگران اصلی حوزه تولید، لازم و ضروری است.

وی با بیان اینکه در آزمونی که همه افراد جامعه در آن مشارکت دارند، یک درصد به عنوان نخبه اقتصادی در این آزمون پذیرفته می‌شوند، اظهار کرد: هدایت 99 درصد جامعه از سوی یک درصد منتخب و نخبگان اقتصادی در کشور اتفاق می‌افتد.

آقامحمدی بر لزوم ارتباط صنعت و نظام آموزش تأکید نمود و خاطرنشان کرد: دوره این گذشته که دانشجو پس از اتمام دوره تحصیل، منتظر جذب در سازمان‌ها بماند. در حال حاضر باید نظام آموزش و صنعت به طور مستقیم در ارتباط باشند تا نتیجه مطلوب حاصل گردد.

 

دکتر اکبری تالارپشتی، رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس:

تأکید بر هم‌افزایی بیشتر در حوزه اقتصاد کشور

در ادامه، دکتر اکبری تالارپشتی، رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه کشور ما حوزه نفوذ خوبی در حوزه سیاسی و نظامی دارد، اظهار کرد: لازم است در حوزه اقتصاد نیز این حوزه نفوذ را تقویت کنیم. در سفری که به سوریه داشتیم، طبق بررسی که داشتیم، کشور ترکیه سهم 75 درصدی از بازار این کشور را دارد و ایران تنها 3 درصد از سهم بازار را دارد، این در حالی است که در حوزه نظامی، همکاری خوبی با این کشور داریم. امید است با همکاری و هم‌افزایی دولت و بخش خصوصی، شاهد حضور پررنگ و جذب سهم بازار بیشتر ایران در حوزه بین‌المللی باشیم.

 

دکتر بهادری جهرمی، دبیر و سخنگوی دولت:

تولیدکنندگان بازوان توان‌افزای دولت هستند

دکتر بهادری جهرمی، دبیر و سخنگوی هیأت دولت، آخرین سخنران بیست و یکمین جشنواره تولید ملی- افتخار ملی بود. وی با بیان اینکه تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی، بازوان توان‌افزای دولت هستند، اظهار کرد: تولید، موتور محرکه دولت است و رشد و توسعه کشور در سایه تولید اتفاق می‌افتد و در این راستا بر اساس فرمایش رهبری، تأکید بر مانع‌زدایی و حمایت از تولید و صنعت است.

در پایان همایش، با حضور مسئولین، از 63 واحد تولیدی برتر با اهدای لوح تقدیر و تندیس، تجلیل شد که در حوزه صنایع غذایی، از شرکت پرافتخار جرعه که یکی از واحدهای صنعتی فعال در استان اصفهان و از برندهای مطرح کشوری است، تقدیر به عمل آمد.

 

خبرنگار: ندا کاظمی ترکی