ارسال به دوست  نسخه چاپي 

رعایت بهداشت و تغییر فرهنگ مصرف نان، دو نتیجه کرونا در ایران!

«رعایت پروتکل‌های بهداشتی در واحدهای نانوایی، از انتقال این ویروس به خانه‌ها جلوگیری می‌کند.» این جمله‌ای است که بارها و بارها از سوی مسئولین و رسانه‌های مختلف شنیده شده است. نانوایان قشر زحمتکشی هستند که در تمام ساعات و روزهایی که همه مردم در قرنطینه بودند، برای تولید نان باکیفیت تلاش می‌کردند. نانوایان در کنار سایر بخش‌های خدماتی از هیچ کوششی دریغ نکردند چراکه نان قوت اصلی مردم است و اغلب مردم برای تهیه نان، روزانه به نانوایی مراجعه می‌کنند.

 

 

کرونا یکی از عواملی بود که نانوایان را ملزم به رعایت پروتکل‌های بهداشتی کرد. صنف نانوایان حجیم و نیمه‌حجیم اما بیشتر از هر صنف دیگری پروتکل‌های بهداشتی را رعایت می‌کرد و نوع رعایت بهداشت در واحدهای نانوایی حجیم و نیمه‌حجیم به گونه‌ای مدیریت شد که فرهنگ خرید و مصرف نان‌های حجیم و نیمه‌حجیم هم تغییر پیدا کرد. رعایت پروتکل‌های بهداشتی در واحدهای نانوایی حتی بدون اعلام به آن‌ها انجام شد آن هم به صورت خودجوش از سوی مسئولین واحدها که اغلب از دستگاه‌های ضدعفونی خودکار گرفته تا ماسک و دستکش، از هیچ چیز برای رعایت هرچه بیشتر بهداشت دریغ نکردند.

به گفته برخی از نانوایان، آن‌ها از مردم هم خواهش می‌کردند تا برای حفظ سلامت خود و سایرین، از ماسک استفاده کرده و از پرداخت وجه نقد خودداری کنند اما حتی در نانوایی‌های حجیم و نیمه‌حجیم هم بعضاً شاهد بودیم که مردم فاصله اجتماعی را رعایت نمی‌کردند و همین دلیلی شده تا نانوایان از شرایط به وجود آمده راضی نباشند چرا که از سوی مسئولین مورد سؤال قرار می‌گیرند.

ذکر تمام این نکات برای آن بود که بدانیم نانوایان در یک سال گذشته همه تلاش خود را کردند تا اصول بهداشتی رعایت شده و خدای ناکرده سلامت مردم به مخاطره نیفتد. فرهنگ مصرف نان به ویژه نان‌های حجیم و نیمه‌حجیم در مقابل رعایت اصول بهداشتی در واحدهای نانوایی، نکته‌ای قابل تأمل است که نقش بسزایی در رونق نانوایی‌ها دارد.