ارسال به دوست  نسخه چاپي 

در چهارمین دوره آموزشی نان خمیرترش در کارخانه آرد تابان مطرح شد:

آموزش و یادگیری، پایانی ندارد...

آموزش و یادگیری، انتها ندارد به ویژه آنکه مربوط به صنف نان‌های حجیم و نیمه‌حجیم باشد چرا که آموزش در حوزه نان، فرصتی برای پویایی و به‌روز شدن است و این همان چیزی است که نانوایان به آن نیاز دارند. اما دوره‌های آموزشی باید دارای ویژگی‌هایی باشد که نانوایان از آن استقبال کنند؛ ویژگی‌هایی که دکتر حسین یزدجردی در کارخانه آرد تابان ایجاد کرده است و در سال 1402 شاهد بودیم که دوره‌هایی در چهار مرتبه و هر بار با حضور 8 نانوای حجیم و نیمه‌‌حجیم، برگزار شد و الکساندر پرختل، استاد نان حجیم و نیمه‌‌حجیم، آخرین روش‌های پخت نان‌های خمیرترش را به نانوایان منتقل کرد. دوره آموزشی که به زعم نانوایان، هر بار نکته‌ای جدید و متفاوت را در بر داشت و نانوایان خواستار آن بودند که این دوره‌ تداوم داشته باشد.

 

یکی از رویدادهای مهم چهارمین دوره آموزش نان خمیرترش، این بود که قرشی، مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان تهران به همراه مرادی، معاون بازرگانی این اداره کل نیز در این جلسه حضور داشتند و در پایان برگزاری این دوره، گواهینامه‌های پایان دوره آموزشی هم به نانوایان داده شد.

 

دغدغه چشمگیر نانوایان برای به‌روز شدن اطلاعات

الکساندر پرختل، استاد نان‌های حجیم و نیمه‌‌حجیم که در این دوره‌ها به آموزش نان‌های خمیرترش می‌پردازد، درباره ارزیابی خود از برگزاری این دوره‌های آموزشی گفت: این دوره آموزشی، بسیار منسجم بود و همه شرکت‌کنندگان، نانوایانی بودند که مدیریت واحد نانوایی را بر عهده داشتند بنابراین میزان دغدغه آن‌ها برای به‌روز شدن، بسیار بیشتر بود و کلاس‌ها هدفمندتر برگزار شد.

وی افزود: در سال 1402، دوره‌های آموزشی بسیار برگزار کردم و پیشرفت خیلی خوبی حاصل شد اما هنوز راه بسیاری پیش رو داریم. اگر دوره‌های آموزشی تداوم داشته باشد، بدون شک در آینده کاری نانوایان بسیار اثرگذار خواهد بود و هدف ما این است که این دوره‌های آموزشی ادامه یابد.

پرختل در پایان گفت: آموزش هیچ وقت بی‌پایان نیست و طبیعتاً به‌روز شدن، بخشی از رسالت ما است و سعی می‌کنم با به‌روز شدن، آخرین اطلاعات آموزشی را به نانوایان منتقل کنم.

 

آنچه شرکت‌کنندگان درباره این دوره آموزشی می‌گویند...

در جریان این دوره آموزشی، با هنرجویان حاضر نیز گفت‌وگوهایی را ترتیب دادیم که در ادامه می‌خوانید.

علی‌اصغر خدامرادی، استاد و پیشکسوت صنف نانوایان حجیم و نیمه‌‌حجیم که به نمایندگی از نان روز در این دوره آموزشی حضور داشت، در گفت‌وگو با خبرنگار نگاه هستی گفت: از شعبه مرکزی نان روز که در خیابان فرخی یزدی قرار دارد، در دوره آموزشی آرد تابان حاضر شدم تا بتوانم به صورت علمی، بازآموزی شوم.

وی افزود: این دوره آموزشی، بسیار باکیفیت است چرا که کسی که آموزش نانوایی را می‌دهد، فردی بسیار باتجربه و آگاه و دارای اطلاعات آکادمیک است.

خدامرادی که از نانوایان پیشکسوت است، درباره حضور خود در این دوره آموزشی گفت: 43 سال است که به عنوان نانوا مشغول به فعالیت هستم اما آنچه برایم ارزشمند است، این است که نانوایان به‌روز شوند چراکه دنیای نان حجیم و نیمه‌حجیم، بی‌نهایت است.

این نانوای پیشکسوت درباره وضعیت نان‌های حجیم و نیمه‌‌حجیم گفت: خوشبختانه وضعیت صنف نسبت به سال‌های گذشته با توجه به برگزاری دوره‌های آموزشی، بسیار عالی است اما هنوز مسیری طولانی را باید طی کنیم.

وی افزود: تنوع تولید ما در نان روز، بسیار بالا است و سعی می‌کنیم خودمان را به‌روز کنیم.

خدامرادی در پایان گفت: یکی از مشکلات کنونی، این است که جوازهای بی‌رویه به نانوایی‌ها داده می‌شود و امیدوارم با تقویت آموزش بتوانیم در به‌روز شدن صنف، نقش بسزایی داشته باشیم تا نانوایان با توجه به علم روز، نانوایی احداث کنند.

در ادامه، هاشم‌نوری، مدیر واحد نانوایی حکیمیه واقع در منطقه حکیمیه بیان کرد: برای به‌روز شدن اطلاعاتمان در دوره‌های نان خمیرترش آقای الکساندر پرختل که با همکاری اتحادیه نانوایان حجیم و نیمه‌‌حجیم و کارخانه آرد تابان برگزار شد، شرکت کردیم.

وی با اشاره به قدمت این واحد نانوایی گفت: واحد نانوایی ما 35 سال قدمت دارد و انواع نان‌های باگت، کره‌ای، شیرمال، تست و شیرینی‌های لایه‌ای را تولید می‌کنیم.

هاشم‌نوری ادامه داد: از طریق اتحادیه نانوایان حجیم و نیمه‌‌حجیم با این دوره آموزشی آشنا شدم و در آن شرکت کردم و از کیفیت برگزاری این دوره آموزشی بسیار رضایت دارم.

وی افزود: آموزش، نیاز روزمره نانوایان است و شرکت در دوره‌های آموزشی، نیازمند استمرار است.

هاشم‌نوری در ادامه درباره مشکلات نان و نانوایان حجیم و نیمه‌‌حجیم بیان کرد: یکی از خواسته‌های ما این است که ما را در نرخ‌گذاری، آزاد بگذارند. هرچه دخالت کمتر باشد، وضعیت تولید نان بهتر خواهد شد. البته مشکل دیگر ما نیز درباره نیروی انسانی ماهر است به این دلیل که ما دانشگاه منظم در این‌باره نداریم تا نیروها را آموزش دهد. در کنار آن، موضوع تجهیزات است که باید مورد توجه قرار بگیرد.

علی فراهانی، دیگر نانوای حجیم و نیمه‌‌حجیم و مدیر نان رستا نیز گفت: هدف ما از شرکت در این دوره‌ آموزشی، به‌روز شدن بود که خوشبختانه به همراه همکارم در این دوره آموزشی شرکت کردیم.

وی افزود: در چهارمین دوره از آموزش نانوایان حاضر شدم چرا که آقای الکساندر پرختل، یکی از مربیان حرفه‌ای در این زمینه است که به آموزش به شیوه صحیح، اهمیت می‌دهد و البته آرد تابان هم میزبانی بسیار شایسته‌ای‌ از ما داشت.

در ادامه، مهدی عابدینی، مدیر واحد نان و شیرینی نانک گفت: در حدود 22 سال است که نانوا هستم و نانک 11 سال است که فعالیت می‌کند.

وی افزود: در دوره‌های آموزشی متعددی شرکت می‌کنم و در این دوره آموزشی هم حاضر شدم. در این دوره‌ها با فرایند خمیرترش و با سبک تولید نان حجیم و نیمه‌‌حجیم آشنا می‌شویم.

عابدینی بیان کرد: توقع ما این است که به‌روز باشیم، نرخ دستوری نداشته باشیم و در فضای مناسب، نان تولید کنیم و این دوره‌ها می‌تواند مفید باشد.

این نانوا ادامه داد: من با 5 نیروی انسانی مشغول به کار هستم و اگر دوره‌های آموزشی تداوم داشته باشد، می‌توانم فوت و فن‌ کار را به سایر همکارانم انتقال دهم.

وی در پایان گفت: از آقای کرمی ممنون هستم که همیشه شرایط را به گونه‌ای فراهم کرده است تا بتوانیم در دوره‌های آموزشی شرکت کنیم. اکنون نسبت به سال‌های گذشته، تنوع نان‌ها بسیار قابل توجه است.

عذری ملامهدی، مسئول فنی و مدیر کنترل کیفیت کارخانه صنایع آرد ورامین هم در این دوره آموزشی حضور داشت. وی در گفت‌وگو با خبرنگار نگاه هستی گفت: هر روز باید یاد گرفت و دوره‌های خمیرترش برای نانوایان بسیار لازم است و از نظر ارزش تغذیه‌ای،‌ در کار نانوایان بسیار مؤثر است چرا که نان خمیرترش، خواص بسیار زیادی دارد و ارزش تغذیه‌ای نان را چند برابر می‌کند و میزان مواد افزودنی را کاهش می‌دهد.

وی افزود: این که یک کارخانه آرد این دوره آموزشی را برگزار کرده است و با میهمان‌نوازی و روی خوش میزبان ما بوده، بسیار ارزشمند است.

ملامهدی ادامه داد: ارزش تغذیه‌ای نان خمیرترش، بسیار بالا است و کارخانه آرد تابان فرصتی برای ما ایجاد کرد تا در دوره آموزشی نان خمیرترش شرکت کنیم.

 

برگزاری 4 دوره آموزش نان خمیرترش در کارخانه آرد تابان

در ادامه، میرسپاسی، مدیر کنترل کیفیت کارخانه آرد تابان هم درباره برگزاری این دوره آموزشی گفت: در حال حاضر، چهارمین دوره آموزشی خمیرترش در کارخانه ما در حال برگزاری است. این دوره، مؤثر واقع شده و همه کسانی که در این دوره شرکت کردند، از برگزاری آن رضایت داشتند.

وی افزود: تا کنون 32 نفر در این دوره‌ها شرکت کرده‌اند که خوشبختانه توانسته‌اند نتایجی قابل قبول از برگزاری آن بگیرند.

مدیر کنترل کیفیت کارخانه آرد تابان ادامه داد: دوره‌های آموزشی برای پخت نان بسیار مهم است البته در کنار آن مواد اولیه باکیفیت هم باید به دست نانوا برسد تا نانوایان بتوانند نان مأکول و باکیفیت را تولید و عرضه کنند.

 

برگزاری دوره‌های آموزشی، اهمیت قابل توجه دارد

در حاشیه این دوره آموزشی، قرشی، مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان تهران هم گفت: برگزاری دوره‌های آموزشی، از اهمیتی قابل توجه برخوردار است و ما درصدد خواهیم بود که از تجربیات آقای دکتر یزدجردی در برگزاری این دوره‌های آموزشی استفاده کنیم.

وی در ادامه درباره کیفیت آرد استان تهران اظهار کرد: در سه ماه گذشته تلاش کردیم که گندم باکیفیت برای کارخانه‌های آرد استان تهران تأمین کنیم که نتیجه آن، کیفیت نان‌هایی است که در سطح شهر پخته می‌شود. هدف ما این است که گندم باکیفیت در اختیار کارخانه‌های آرد قرار بگیرد.

قرشی با اشاره به تصمیمات درباره آرد استان تهران گفت: صحبت‌ها و تصمیماتی در راستای تخصیص انواع آرد اتخاذ شده است که در حال حاضر انجام نخواهد شد.

 

تعامل و همکاری بین کارخانه و نانوایان، به نفع نان کشور خواهد بود

دکتر حسین یزدجردی، رئیس هیأت مدیره کارخانه آرد تابان گفت: آموزش، یکی از رکن‌های کار ما است و به عنوان مسئولیت اجتماعی، آن را در دستور کار قرار داده‌ایم.

وی در گفت‌وگو با خبرنگار نگاه هستی گفت: در حدود 10 سال پیش، تفاهمنامه‌ای را با انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور منعقد کردیم که بر اساس این تفاهمنامه دوطرفه، آموزش را در دستور کار قرار دادیم. انستیتو هم موظف شد که برای رفع مشکلات کارخانه،‌ ما را یاری کند.

یزدجردی افزود: در این دوره‌های آموزشی، دانشجویان به شیوه تئوری و عملی آموزش می‌بینند و ما هم با کمال دقت و وسواس، سعی می‌کنیم آنچه را دانشجو نیاز دارد، در اختیارش قرار دهیم.

این فعال صنعت آرد ادامه داد: این آموزش‌ها در بخش معرفی تکنولوژی و عملیات آسیابانی تقسیم می‌شود و دانشجویان با مفهوم آسیابانی آشنا می‌شوند و به گفته رئیس انستیتو، بهترین دوره آسیابانی در آرد تابان برگزار شده است.

وی اضافه کرد: ما با توجه به اینکه از نانوایی، شناخت کامل داریم و با نان خمیرترش آشنا هستیم، درصدد برآمدیم تا نحوه تولید نان خمیرترش را به نانوایان آموزش دهیم بنابراین مدرس مسلط و متخصص را برای آموزش به کارخانه دعوت کردیم و مهم‌تر از همه آنکه تمام هنرجویان از کلاس و این دوره آموزشی رضایت دارند.

رئیس هیأت مدیره کارخانه آرد تابان اظهار کرد: ما در کنار فروش آرد، وظایف دیگری هم داریم که آموزش، از این موارد است. هرچند خدمات پس از فروش در این واحد آسیابانی با جدیت پیگیری می‌شود و همواره همراه مشتریان خود هستیم. تبادل همکاری بین ما و نانوایان، می‌تواند سرانجامی خوب داشته باشد.

یزدجردی در پایان درباره همکاری با اتحادیه قنادان هم گفت: ما ارتباطی خوب با قنادان داریم و در مورد این صنف، خدمات پس از فروش، مؤثر بوده و قنادان از آرد تابان رضایت دارند و اگر بتوانیم، در زمینه قنادی هم کلاس‌های آموزشی برگزار می‌کنیم.

شایان ذکر است در پایان این دوره آموزشی، به نانوایان گواهینامه پایان‌دوره اهدا شد.

 

خبرنگار: ساناز مرادیان عنبران