ارسال به دوست نسخه چاپي
تأثیر تجهیزات روی کیفیت نان حجیم و نیمهحجیم
سامپا نان، واحد نانوایی حجیم و نیمهحجیم در دل شهر اهواز، حال و هوایی تازه به تولید نان در استان خوزستان بخشیده و مردم را با نان حجیم و نیمهحجیم به معنای واقعی آشنا کرده است. وارد این واحد نانوایی که میشوی، انواع نانهای حجیم و نیمهحجیم از نانهای لایهای تا نان خمیرترش، شاورما و غیره دیده میشود و در سمت دیگر آن، شیرینیهای تر و کیکها قرار دارند که روزانه میزبان مردم اهواز هستند. البته در این مدت، سامپا نان به مدیریت سارا و رضا رضاپور، 5 واحد نانوایی در نقاط مختلف این شهر راهاندازی کرده تا تمامی مردم اهواز بتوانند از نانهای این نانوایی بهرهمند شوند.
رضا رضاپور از نوآوران تولید نانهای حجیم و نیمهحجیم در شهر اهواز است که در این مدت توانسته است تجربیات قابل توجهی را در تولید نان خمیرترش و سایر نانهای حجیم و نیمهحجیم به دست آورد. وی معتقد است که مطالعات و تحقیقات در این زمینه، میتواند به تولید انبوه نان، کمک بسیار کند. با وی گفتوگویی را ترتیب دادیم که در ادامه میخوانید. رضاپور در ابتدا درباره وضعیت تولید نانهای حجیم و نیمهحجیم در کشور گفت: از اکثر واحدهای نانوایی حجیم و نیمهحجیم در شهرهای مختلف بازدید کرده و انواع نانهای حجیم و نیمهحجیم را در واحدهای تولیدی امتحان میکنم تا بتوانم شرایط تولید را ارزیابی کنم چرا که اکنون وضعیت تولید نانهای حجیم و نیمهحجیم در کشور متفاوت شده است و اکثر نانوایان با مطالعه به این سمت میآیند. وی افزود: البته با توجه به افزایش نرخ آرد در این رسته، نانوایان حجیم و نیمهحجیم با چالش مواجه هستند اما با این حال، این قشر مشتریان خاص خود را دارد. رضاپور افزود: برای تولید نانهای حجیم و نیمهحجیم، به آرد باکیفیت نیاز است و شرایط تولید این نان متفاوت است مثلاً برای تولید نان خمیرترش به تجهیزاتی نیاز است که در داخل کشور وجود ندارد و باید این لوازم را از کشورهای دیگر تأمین کرد اما به تدریج تجهیزات تولید نان خمیرترش در کشور ایجاد خواهد شد چرا که این یک زنجیره است و اگر به دنبال تولید باکیفیت در این صنعت هستیم باید بتوانیم تجهیزات صنعت نان حجیم و نیمهحجیم را هم بهروز کنیم. برای تولید نان به روش صنعتی و در مقیاس بزرگ نیز باید تجهیزات خوب فراهم کرد. وی ابراز امیدواری کرد که صنعت نان در کشور روندی رو به رشد داشته باشد و گام برداشتن در این مسیر را الزامی دانست. رضاپور به ارزیابی بازدید از نمایشگاههای بینالمللی و تأثیر آن در افزایش کیفیت تولید نان حجیم و نیمهحجیم پرداخت و گفت: نانوایان با بازدید از نمایشگاههای بینالمللی، میتوانند در راستای افزایش کیفیت نان و بهبود آن در کشور گام بردارند. اکنون شرایط تولید نان در دنیا به سمت بهروز شدن پیش میرود. خبرنگار: ساناز مرادیان عنبران