ارسال به دوست  نسخه چاپي 

سجودی، رئیس اتحادیه نانوایان مراغه:

بهترین روش برای اصلاح وضعیت تولید، حذف یارانه است

شهر مراغه با 435 واحد خبازی، از شهرهایی است که به کیفیت نان مرغوبش شهرت دارد. نان خشک تولید شده این شهر به عنوان نان سالم و مأکول به سایر شهرهای کشور ارسال می‌شود.

 

سجودی، رئیس اتحادیه نانوایان شهر مراغه با ذکر مطلب فوق اظهار کرد: 45 واحد صنفی خبازی در شهر مراغه به صورت آزادپز فعالیت می‌کنند و رتبه کیفی نان در این شهر به گونه‌ای است که تبریز و سایر شهرها از نان تولیدی ما استفاده می‌کنند.

وی با بیان اینکه لواش خشک مراغه، ماندگاری و طعم بسیار مطلوب دارد، گفت: این نان به دلیل توجه استادکاران ماهر به پروسه عمل‌آوری و پخت اصولی، تا یک ماه ماندگاری دارد.

رئیس اتحادیه نانوایان مراغه کیفیت مناسب ماده اولیه را عاملی مهم در پخت نان مأکول دانست و متذکر شد: برخی واحدهای صنعتی آردسازی، کیفیتی یکنواخت دارند و این به نانوا در روش‌های عمل‌آوری خمیر و پخت نان کمک می‌کند چنان‌که می‌دانید خود پروسه عمل‌آوری خمیر، یک علم است و مهارت کارکنان خبازی برای رعایت اصول و قواعد پروسه پخت، لازم و ضروری است.

سجودی با بیان اینکه در حال حاضر وضعیت اقتصاد نانواخانه اصلاً خوب نیست، یکسان‌سازی نرخ و ایجاد فضای رقابت را تنها راه بهبود وضعیت موجود دانست و خاطرنشان کرد: در حال حاضر، شغل نانوایی توجیه اقتصادی ندارد و دخل و خرج نانوا انطباقی ندارد لذا تنها راه اصلاح وضعیت موجود، یکسان‌سازی نرخ و ایجاد فضای رقابتی در تولید نان است چرا که در حال حاضر کنترل حواشی ناشی از اختصاص یارانه به این صنف، امکان‌پذیر نیست. نرخ نان زنده که از تنور بیرون می‌آید، کیلویی 3 هزار تومان است و نان خشکی، همین نان را کیلویی 8 هزار تومان خریداری می‌کند و خیلی‌ها از این روش برای کسب سود استفاده می‌کنند و حیف است یارانه این‌گونه اتلاف گردد.

 

خبرنگار: ندا کاظمی ترکی