ارسال به دوست نسخه چاپي
کاهش متراژ واحدهای نانوایی، برخلاف استاندارد است
در کنار تمامی دغدغههای نانوایان، امروز یک موضوع در این صنف بیش از گذشته مطرح است و آن کاهش متراژ واحدهای نانوایی است. این در حالی است که برای راهاندازی یک واحد صنفی نانوایی، باید متراژ مناسب مطابق با استاندارد فراهم شود.
در گذشته، متراژ مشخص شده برای یک واحد نانوایی، ۶۰ متر در نظر گرفته میشد اما اخیراً سازمان صمت به دنبال آن است که این میزان را کاهش دهد که البته میتواند برای نانوایان سنتی، مشکلاتی را ایجاد کند و این مشکلات نیز به چند دسته تقسیم میشوند. یکی از نکاتی که همواره باید در واحدهای نانوایی مورد توجه قرار گیرد، این است که فضای واحدها به گونهای باشد که بهداشت فردی در آن رعایت شود اما با کاهش متراژ، واحدهای نانوایی از فضای مناسب برای تهویه برخوردار نخواهند بود و علاوه بر اینکه شرایط برای نانوایان آزاردهنده میشود، در از بین رفتن خمیر و افزایش ضایعات نان نیز تاثیرگذار خواهد بود. از سوی دیگر، کارگران نانوایی نیاز به فضای مناسب برای استراحت دارند لذا در فضای کوچک، یقیناٌ نمیتوانند استراحت داشته باشند و همین موضوع باز هم بر کیفیت نان اثرگذار خواهد بود. نکته حائز اهمیت، این است که چگونه میتوان برای یک واحد نانوایی، بدون در نظر گرفتن شرایط و ضوابط، چنین برنامهای را در نظر گرفت؟! هرچند اتحادیه نانوایان تهران به این تصمیم اعتراض کرده است اما اینکه نتیجهای داشته باشد یا خیر، نیازمند بررسی بیشتر است. مسئولین باید در چنین تصمیمگیریهایی، تمام جوانب را در نظر بگیرند.