ارسال به دوست  نسخه چاپي 

در گفت‌وگو با مدیرعامل کارخانه آدران آرد آراد مطرح شد:

تجربه سه نسل آسیابانی در کارخانه آدران آرد آراد

مدیرعامل کارخانه آدران آرد آراد گفت: برنامه دولت در خصوص واقعی‌سازی مصرف آرد، بسیار مفید و کاربردی بوده و زیرساخت لازم را مهیا نموده‌ است اما متأسفانه عدم تکمیل طرح و به‌روزرسانی نرخ گندم، آرد و نان، طرح را دچار معضلاتی کرده است که احتمال شکست آن را زیاد می‌کند.

فرزان شهرکی در گفت‌و‌گو با خبرنگار نگاه هستی بیان کرد: با توجه به برنامه‌ریزی مبنی بر اینکه مصرف‌کننده، نان را با نرخ پایه تهیه نماید و مابه‌التفاوت آن را دولت به حساب نانوا واریز کند، قسمت پرریسک پروسه، تخصیص آرد به قیمت واقعی به نانوایی‌ها و نبود نقدینگی در نانواخانه است که این مسأله، اندکی بعید به نظر می‌رسد. همچنین دولت می‌تواند با تخصیص سهمیه امانی به نانواها، این مشکل را نیز برطرف کند و طرح را به سرانجام برساند.

وی افزود: چنانچه گندم، آرد و نان به قیمت واقعی برسد، مطمئناً هم در مصرف گندم صرفه‌جویی می‌شود و هم کیفیت محصولات به مراتب بالاتر می‌رود.

کارخانه آدران آرد آراد، یکی از کارخانه‌های پیشتاز در صنعت آسیابانی است. این آسیابان در این باره گفت: ما در این صنعت با استفاده از تجربیات سه نسل گذشته خودمان، بر این باوریم که ظرفیت‌سازی و ایجاد واحد‌های به‌روز و پیشرفته، بخش ضروری در جلوگیری از فرسودگی و عقب‌ماندگی است. رسالت خانوادگی ما این است که سطح کیفی قوت غالب مردم سرزمینمان را در حد استاندارد و عالی نگه داریم. بر این اساس، همواره در جهت آموزش‌پذیری و ایجاد تغییرات مثبت در تمام واحد‌های تولیدی خود تلاش کرده‌ایم.

شهرکی درباره چالش‌های امروز این صنعت اظهار کرد: ظرفیت صنایع غذایی آردبر در کشور بسیار بالا و قابل رقابت با بهترین برند‌های دنیا است. دولتمردان باید برنامه‌ریزی نمایند تا این صنایع بتوانند بازارهای صادراتی را در کنترل خودشان قرار دهند تا هم در ظرفیت اشتغال‌زایی و هم ارزآوری، مثبت واقع شوند. بر این اساس باید برنامه‌ای لحاظ شود که تأمین گندم صنف و صنعت برای کارخانه‌های تولیدکننده این نوع آرد، بدون دغدغه و محدودیت باشد تا صنایع تابعه آن نیز بتوانند محصولات خود را عرضه نمایند.

وی مهم‌ترین چالش صنعت را افزایش هزینه‌ها دانست و تصریح کرد: در این صنعت، نرخ‌گذاری‌های دستوری و عدم به‌روزرسانی نرخ‌ها باعث می‌شود همواره کارخانه‌ها با افزایش چشمگیر هزینه‌های تولید روبه‌رو شوند و از پس هزینه‌های تحمیلی بر نیایند. به عنوان مثال در آنالیز قیمت آرد، نرخ کیسه خالی به ازای هر کیلوگرم آرد به بیش از 15 هزار ریال رسیده است یا هزینه آهن و اسید فولیک و بهبوددهنده به ازای هرکیلوگرم به بیش از 600 ریال رسیده است. این دغدغه بیش از پیش آسیابانان را به مخاطره انداخته است.

مدیرعامل کارخانه آدران آرد آراد در پایان گفت: پیشنهاد ما این است که مسئولین و متولیان امر، سالانه هزینه‌های سربار را محاسبه و در نرخ‌ها لحاظ کنند. این واقعیت در جامعه وجود دارد که هر سال افزایش نرخ متناسب با تورم پایه صورت پذیرد و ثابت نگه داشتن نرخ‌ها برای چندین سال متوالی جز خطر ورشکستگی صنعتگران و سخت‌تر شدن شرایط کار، اثر دیگری نخواهد داشت.

 

خبرنگار: ساناز مرادیان عنبران