ارسال به دوست
نسخه چاپي
اداره کل غله و خدمات بازرگانی استان مازندران حائز رتبه سوم کشوری در شاخصهای اختصاصی و عمومی
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان مازندران گفت: استان مازندران با جمعیتی بیش از 3 میلیون و 200 هزار نفر، دارای 22 کارخانه آرد و 4627 واحد نانوایی بوده و مصرف سالانه گندم در این استان حدوداً 470 هزار تن و مصرف آرد نیز حدوداً 3380 هزار تن است و بر اساس گزارشهای رسمی، این استان در سالهای اخیر بیشترین تعداد مسافر و گردشگر را داشته است.
وفایینژاد در گفتوگو با خبرنگار نگاه هستی بیان کرد: در سال 1401 جمعاً 296 هزار تن گندم خوراکی و روغن خام آفتابگردان به وسیله 67 فروند کشتی از طریق بندرهای شمالی (امیرآباد، فریدونکنار، نوشهر) از سوی شرکت بازرگانی دولتی ایران وارد استان مازندران شده است. گفتنی است روند ترخیص کالا در بندرهای استان به واسطه همکاران اداره کل غله و خدمات بازرگانی استان مازندران صورت میپذیرد. وی افزود: این اداره کل در انبارداری کالاهای وارداتی، به گونهای برنامهریزی نموده است که کالاها به سیلوی ملکی یا سیلوها و مخازنی که از سوی این اداره کل تحت کلید گمرک قرار گرفتهاند، منتقل میشود تا در هزینه انبارداری گندم و روغن خام صرفهجویی صورت گیرد. همچنین در بحث تخلیه کشتی، با پیگیری این اداره کل، امکان تخلیه روغن از کشتی از طریق خط لوله در برخی مخازن فراهم گردید و ضمن کوتاهتر شدن زمان تخلیه، مشکلات مربوط به تهیه تانکر جهت حمل روغن از کشتی تا مخزن و بروز دموراژ، اختلاف وزن باسکولها، احتمال سرقت روغن و کسری بین راهی تانکر نیز کاملاً مرتفع شد و در مجموع، اقدامات ذکر شده باعث شد فقط در سال 1401 حدوداً 100 میلیارد تومان در هزینههای دولت و شرکت مادرتخصصی بازرگانی دولتی ایران صرفهجویی صورت گیرد. وفایینژاد ادامه داد: در سال 1401، بیش از 83 هزار و 500 تن گندم مازاد بر نیاز کشاورزان از سوی پرسنل این اداره کل در 27 مرکز خرید، خریداری شد که به نسبت سال 1400، حدود 21 درصد رشد داشته است. علاوه بر آن، 2680 تن دانههای روغنی کلزا و سویا نیز بدون استفاده از مباشر، به صورت تضمینی از کشاورزان عزیز خریداری شد. به گفته مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان مازندران، جهت تأمین گندم مورد نیاز استان، همزمان واردات 170 هزار تن گندم از 9 استان نیز انجام شد. وی با اشاره به ارزیابیهای مرکز پژوهشهای غلات کشور از این استان تصریح کرد: مازندران از نظر کیفیت آرد و نان، جزو استانهای شاخص بوده و این موفقیت را مرهون تلاشهای مدیریت و همکاران این اداره کل در زمینه برنامهریزی جهت نحوه تخصیص سهمیه گندم و آرد بر اساس رصد عملکرد کارخانهها طی ماه و گزارش آن به کارگروه تخصیص سهمیه، برگزاری جلسه چگونگی اختصاص برنامه حمل و فروش گندم به کارخانهها بر اساس کیفیت گندم موجود در این واحدها، میزان فروش، ظرفیت فضای ذخیرهسازی و غیره به منظور تأمین گندم یکنواخت برای کارخانهها با توجه به عدم خودکفایی استان در تولید گندم و ورود گندم با کیفیتهای متفاوت از استانهای مختلف، چگونگی نگهداری و اختلاط گندم در کارخانهها و سیلوی دولتی استان، نمونهبرداری از گندم و آرد در سطح کارخانهها و آزمون آن و بررسی و ارزیابی کیفیت آرد استحصالی کارخانهها و نان تولید شده در سطح نانواییها (نظارت بر موجودی گندم کارخانهها از طریق 118 فقره برآورد حجمی و نمونهگیری آرد از 22 کارخانه فعال در استان و نظارت بر واحدهای نانوایی از طریق بیش از 22 هزار فقره بازرسی از 4627 واحد خبازی استان و اعلام نتیجه بازرسیها به دستگاههای نظارتی ذیربط) است. ضمنا جهت اطلاع از نظرات، دیدگاهها، پیشنهادها و انتقادات مرتبط با زنجیره گندم، آرد و نان، سامانه پیامکی 30001394 و پیامگیر صوتی 01133114000 برای عموم شهروندان و مسئولان، فعال گردیده است. وی در پایان به همکاری و همافزایی با سایر دستگاههای ذیربط اجرایی و نظارتی استان در حوزه تأمین، توزیع و تسهیل در امور مربوط به زنجیره گندم، آرد و نان استان اشاره نمود و گفت: در بحث ارزیابی شاخصهای اختصاصی و عمومی در سال 1401، اداره کل غله و خدمات بازرگانی استان مازندران رتبه سوم در بین ادارات کل 31 استان را به خود اختصاص داده است که این جایگاه با تلاش و همکاری تمامی پرسنل اداره کل غله و خدمات بازرگانی استان مازندران حاصل شده است. خبرنگار: ساناز مرادیان عنبران