ارسال به دوست نسخه چاپي
نانوای نسل جوان، تغییرپذیر است
علی اسماعیلی از نانوایان رسته حجیم و نیمهحجیم در استان اصفهان است که عملکردی موفق در تولید این نوع نان در این استان داشته است. با وی گفتوگویی داشتیم که در ادامه میخوانید.
این نانوا در ابتدا با اشاره به سابقه فعالیت خود در صنف نان حجیم و نیمهحجیم گفت: حدود ۲۰ سال است که در صنعت آرد و نان مشغول به فعالیت هستم و قریب به ۱۰ سال است که در رسته نان حجیم و نیمهحجیم فعالیت میکنم البته بخشی از فعالیت من در صنعت بیسکویت و کیک سپری شد. وی با اشاره به تولید نان حجیم و نیمهحجیم در کشور بیان کرد: از زاویههای مختلف باید وضعیت تولید نان حجیم و نیمهحجیم در کشور را بررسی کرد؛ نخست اینکه ما با دنیا فاصله بسیار زیادی در تولید نان حجیم و نیمهحجیم داریم و از سوی دیگر در زمینه آموزش و ماشینآلات، علیرغم تلاشهای بسیار، متأسفانه نتوانستهایم نتیجه لازم را به دست آوریم. اسماعیلی ادامه داد: یکی از دلایلی که صنعت نان نتوانسته است عملکردی موفق داشته باشد، شاید دخالتهای دولت است اما با وجود تمامی موانع، نانوایان همواره تلاش میکنند تا نان باکیفیت تولید و عرضه کنند. به گفته وی، سهم تولید نان حجیم و نیمهحجیم در کشور، 5/3 درصد است که نسبت به سالهای گذشته با اقبال بیشتری از سوی مردم مواجه بوده است. این نانوا یکی از دلایلی را که سهم نان حجیم و نیمهحجیم در کشور اندک است، تصمیمات سلیقهای مدیران دانست و گفت در دورههای مختلف، مدیران ما تصمیمگیریهای متفاوت داشتهاند و به همین دلیل است که نان حجیم و نیمهحجیم این کشور نمیتواند پیشرفت قابل توجهی داشته باشد؛ حال آنکه نانوایان همه هنر خود را برای تولید نان باکیفیت به کار میگیرند. وی افزود: در استان اصفهان، تمام دست اندرکاران تلاش میکنند تا نسل جوان، آموزش لازم را برای ورود حرفه نانوایی به دست آورد و نکته قابل توجه آن است که نسل جوان قابل تغییر هستند و آموزشهای لازم را میپذیرند. در واقع اگر امروز در صنعت نان با مشکل مواجه هستیم، بخشی از آن به سنتی و آموزشناپذیر بودن نسل قدیم برمیگردد. اسماعیلی در پایان گفت: با برگزاری دورههای آموزشی در استانهای مختلف مانند هرمزگان، البرز، مازندران، اصفهان و فارس، امیدواریم دیدگاهها در حوزه تولید نان، تغییر کند و شاهد اتفاقهایی نو در تولید نان حجیم و نیمهحجیم در کشور باشیم.